mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Benidorm som familiedestination – 6 must visits og 1 don’t visit

P7013838Annonce

Dagen på kontoret blev, efter jeg kom til hægterne og blev i stand til at fokusere, brugt på at klippe en lille video sammen, om Jens’ og min tur til Benidorm, som I kan se herunder.

Vi var vidt omkring på de fire dage vi var afsted og jeg har derfor en del tips – og desværre også en lille advarsel – hvis nogen af jer overvejer at tage på ferie på de kanter.

 

Must visits

Jeep-safari

Vi startede turen med at tage på jeep-safari i bjergene, som omkranser Benidorm. Det var en virkeligt dejlig tur og enormt skønt at se den smukke natur, som omgiver det ellers temmeligt turistede område. Da vi var der, var det meget varmt og det var derfor dejligt “bare” at blive kørt rundt i en åben jeep i en times tid, men hvis man kommer lidt udenfor højsommeren, forestiller jeg mig, at det må være fantastisk at bruge en hel dag i bjergene på at vandre og udforske naturen.

P6303803

Aqualandia

Som en selvfølge er der masser af vandland i Benidorm og ét af dem vi besøgte var Aqualandia, hvor der var nogle heftige vandrutschebaner og et super fedt børneområde til de mindre børn, hvor Jens og jeg primært opholdt os. Det er helt klart et besøg værd og jeg tænker, at det fungerer virkelig godt for børn i alle aldre, hvis bare der er voksne med til at være sammen med dem på deres præmisser.

P7013819

Mundomar

Lige ved siden af Aqualandia ligger der en skøn, skøn dyrepark, hvor der er masser af fugle og smådyr i en skøn forening med frodige blomster og de skønneste duftnuancer jeg længe har oplevet. I parken er der forskellige shows – herunder også det omdiskuterede og udskældte delfinshow, som vi overværede. Hvis jeg havde været der alene med Jens (og ikke på pressetur) havde vi nok sprunget delfinerne over, men ikke desto mindre var det en stor oplevelse for Jens at se og især, da han fik lov til at komme ud at sejle med delfinerne. Det etiske dilemma var til at få øje på for mig og jeg forstår godt, hvis mange holder sig fra showet. Til gengæld fik vi også lov til at komme ind til lemurerne, som var overdrevet søde. De kravlede rundt på og os én af dem overfaldt nærmest mit øre med savl, fordi den tilsyneladende var vild med smagen af mig, ha ha! Det var enormt skægt og kan klart anbefales.

P7013834 Skærmbillede 2016-07-03 kl. 18.17.05 P7013848

Terra Mitica Theme Park

Vi ankom til forlystelsesparken i høj solskin lørdag eftermiddag og blev mødt af, at der nærmest ikke var nogen mennesker i den kæmpestore forlyselsespark, hvor vi derfor ikke stod i kø til én eneste forlystelse. Der var både en super fed vandlegeplads, en karrusellegeplads til de mindre børn og en pokkers masse vilde og mindre vilde karruseller. Jens og jeg prøvede stort set alle dem han var høj nok til at prøve, med stor succes og hvis vi nogensinde kommer tilbage til Benidorm, skal vi helt sikkert ind i denne forlystelsespark igen.

Skærmbillede 2016-07-04 kl. 13.53.32

Aqua Natura

Egentlig var vi kun ganske kort i dette vandland, men der så dejligt ud og så fik vi her lov til at svømme sammen med søløverne, som altså var en kæmpe, kæmpe oplevelse. De var så søde, bløde og kærlige og både Jens og jeg var nærmest helt forelskede i dem, da vi gik derfra en times tid senere. Det er temmeligt pricey at få den oplevelse, men det kan klart anbefales. Jeg vil i hvert fald aldrig glemme de varme, våde og fiskelugtende kys jeg fik med på vejen.

image

Stranden

Fordi Benidorm ligger omkranset af bjerge til tre sider, er der stort set aldrig hverken skyer eller regn – en geologisk forklaring vi fik, men som jeg på ingen måder kan gengive. Det betyder selvfølgelig at strandene er oplagte at benytte. Sandet er blødt og vandet dejligt, men der er til gengæld virkeligt mange som (selvfølgelig) har opdaget det samme, så man skal være tidligt ude, for at få sig en “god plads” på stranden, som i løbet af formiddagen bliver proppet til randen med mennesker, parasoller og store is.

Hvis man er den lidt modige type, er der ved strandene også rig mulighed for at lade sin indre fartdjævel komme frem med blandt andet muligheden for at leje vandski (på bane) og jetski.

P6303773

Don’t visit

Terra Natura Zoo

Èn af formiddagene tilbragte vi i Terra Natura Zoo, hvor jeg igennem stort set hele turen igennem parken, fik en lille smule kvalme over hvor elendige forhold dyrene – for mine komplet utrænede øjne – havde. Det kan selvfølgelig godt være at det var noget jeg bildte mig ind, men når der sidder 12 fugle på stolper, som de er bundet til med fødderne, så synes jeg det vidner om, at dyrenes velbefindende ikke er i højsædet og det bryder jeg mig ærligt talt ikke om. Det virkede nærmest en smule ulækkert for mig, faktisk, men jeg er selvfølgelig ikke ekspert.

Samme eftermiddag som vi havde været i parken, skete det tragiske at en medarbejder blev dræbt af en tiger. Det har selvfølgelig ikke noget med vores besøg i parken eller mit generelle indtryk af stedet at gøre, men det bekæftede mig bare i, at jeg aldrig har lyst til at komme tilbage dertil. Der er så mange andre dejlige ting at tage sig til i Benidorm, så jeg vil altså klart fraråde nogen at besøge denne park.

Mit generelle indtryk

Benidorm er en lille perle, sådan natur- og vejrmæssigt. Der er aldrig sådan rigtigt koldt (typisk 15-20 grader om vinteren, blev jeg fortalt) og aldrig sådan overdrevet varmt, som i fx Tyrkiet. Alt i området er skabt for at turister kan komme dertil og have en både dejlig, underholdende og ikke mindst magelig ferie. For mig personligt, er det måske liiiidt for turistet og “kunstigt” men jeg forstår virkelig godt, hvorfor rigtigt mange vælger den destination til familiens sommerferie, for jeg tror ærligt talt at der skal mere end bare almindeligt mange uheld til for at man vil kunne få en dårlig ferie. Der er lagt op til den helt store tur med fuld knald for både solen, hyggen og de gode samværdsstunder og hvis man ikke lader sig skræmme af at alle andre i området har den samme (hyggelige) agenda som én selv, så er det bare om at komme afsted.

image

Skriv din kommentar

Kommentarer (6)

 1. Vi er netop kommet hjem fra 3 ugers ferie i samme område. Vi har lejlighed lige på den anden side af bjerget fra Benidorm. En lille hyggelig by (La Cala) som ikke er så turistet. Når vi får lyst går vi en tur over bjerget og oplever Benidorm by. Vi har besøgt mange af de attraktioner du skriver, men (heldigvis!) ikke Terra Natura – tak for advarslen!
  Kan klart anbefale af leje bil i området, der er SÅ mange fede destinationer i nærheden, bl.a det smukkeste vandfald, drypstens hule, safaripark, små autentiske spanske byer og meget mere!
  Og ja – den med klimaet kan vi sagtens skrive under på. Tilpas temperatur året rundt.

 2. Hej Cana, det er også mig, der har efterspurgt dine tanker omkring delfiner som turistattraktion på Instagram. Du berører det ganske kort her, men jeg bliver meget nysgerrig efter at høre, hvorfor du ikke sprang det over, hvis du kan se det etisk forkerte i det, selvom det var en pressetur? Har det noget med penge at gøre, eller er det fordi at dit barns morskab står højere end etik og dyrenes vilkår?
  På skrift kan mine spørgsmål virke hårde, det beklager jeg, det er vitterligt bare nysgerrighed og for at forstå, hvilke tanker, der er bag, der ligger til grund for dem 🙂

  1. Hej Cæcilie,
   Når jeg er på en pressetur er jeg på arbejde og selvom det er vældigt fornøjelig og jeg samtidig kan have lidt kvalitetstid med mit barn, så bestemmer jeg ikke selv dagsordenen 🙂
   Jeg ved ikke så meget om delfiner – eller andre dyr for den sags skyld – i fangenskab andet end at jeg, som så mange andre, har set “Black Fish” og derfor (selvfølgelig) har fået naturlige forbehold for, hvor godt dyrene egentlig har det. Generelt tror jeg at alle dyr har det bedst med ikke at være i fangenskab og det er for mig derfor svært at definere mine klare etiske grænser. Jeg håber det var svar nok 🙂

 3. Ser ud til at have været en skøn tur. Ser jeg rigtigt eller har Jens udskiftet blomster sandaler for en mere “drenget” sandal? 🙈 😃

  1. Det var så skønt! Og ja, han har fået et par ekstra sandaler, som han (selvfølgelig også) selv har valgt. Med seje cowboys og blinklys 😀

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven