mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Se min nye cykelhjelm

P6133483

Jeg kan næsten ikke være i mig selv af begejstring over min nye lille livredder!

Allerede da jeg var helt lille barn kan jeg huske at jeg nægtede at cykle med cykelhjelm. Egentlig husker jeg ikke hvorfor, men jeg husker tydeligt, hvordan det prællede af som vand på en gås, når mine forældre inddrog mine lommepenge, hvis jeg ikke cyklede med hjelm. Så hellere undvære pengene.

Et par gange cyklede jeg afsted med hjelmen på og tog den af så snart jeg havde rundet et gadehjørne og jeg mistænker faktisk, at det dengang var fordi jeg slet og ret ikke synes det hverken var særligt behageligt eller særligt cool at cykle med cykelhjelm. Dengang var det vist primært Poul Nyrup som, uanset hvor godt jeg så end bryder mig om ham, ikke ligefrem osede af hverken sex eller noget som helst andet, når han optrådte iført sin cykelhjelm på hovedet, som gav mig billedet af hvordan jeg så ud, når jeg iførte mig hjelmen og jeg lod derfor slet og ret være. Altid.

Jeg er jo god til at cykle. 

Lige indtil for ganske nyligt, hvor jeg ude på det store internet blev mindet om, hvor skrøbelig man er, når man sidder på sin cykel. Især hvor skrøbeligt hovedet er. Og uanset hvor grim en cykelhjelm så end kan være, så vil den altid være mere klædelig end et kraniebrud.

Så jeg har købt en cykelhjelm.

Ovenikøbet en virkelig pæn og virkelig sej én, synes jeg. Eller altså, direkte pæn er den måske ikke, men jeg synes heller ikke at den er grim og den ødelægger hverken hår eller outfits og så kan man ovenikøbet stadig have en strikhue på, når det bliver vinter.

P6133482

Cykelhjelmen er i virkeligheden bare den sorte krave jeg har på. Den fylder ingenting, men er klar til pustes op som en airbag rundt om hele hovedet, hvis man styrter på sin cykel. Smart, ik’?

Den er godt nok temmeligt meget dyrere end en almindelig cykelhjelm, men jeg er til gengæld sikker på, at jeg altid vil få den brugt i modsætning til en almindelig hjelm, som jeg stadig desværre tror at jeg er for “forfængelig” til at få brugt – og det er trods alt det vigtigste at den kommer på, ik’?

P6133485

Jeg synes mest af alt bare det ligner at jeg har en hættetrøje under min jakke – og det er da ikke det værste look at gå med.

Cykelhjelmen kan købes HER og hvis ikke “min” cykelhjelm falder i jeres smag, men I gerne vil være med på trenden med et sikkert hoved i trafikken, så kan almindelige hjelme købes HER (affiliate link).

P6133484

For en god ordens skyld, vil jeg gerne pointere at jeg altså selv har betalt min hjelm og at jeg på ingen måder er blevet betalt for eller bedt om at skrive om den – jeg er bare ovenud begejstret!

Skriv din kommentar

Kommentarer (22)

 1. Hahaha.. Jeg scrollede første ned over billederne for at se din cykelhjelm, og tænkte: Det var da underligt at hun slet ikke har den på! Så læste jeg teksten og forstod.. Smart, hvis jeg ikke var fattig studerende havde jeg helt sikkert også købt sådan en 🙂

 2. Hvor er den bare super fed…… Jeg har nok også lavet den samme sniger som dig, jeg har kun cyklet med hjelm når det var cykkel løb ell LANGE ture langs vej! Men ved jo godt at det kan ske på 30 meter!
  Jeg er også blevet opmærksom på at det faktisk er uansvarligt over for min familie hvis der skulle ske noget. Tak fordi du delte.
  Ps. Du bar super i tv idag, følger mange af jeres opslag. Det giver mig ofte grund til smil og ” glæde” også billederne af jeres skønne unger.

 3. Den er smart!
  MEN – jeg tænker: “Hvad så når det er sommer og man skal ud i sin lille lette sommerkjole og så skal have sådan en kæmpe-krave på?”

  Kommer du så også til at bruge den tænker du??

  1. Det har jeg i hvert fald gjort indtil nu 🙂 Jeg har haft den i nogle uger – også imens det var kjolevejr. Jeg har bare tænkt at det var dejligt at jeg ikke skulle få svedig hovedbund 🙂

 4. Den ser virkelig smart ud!
  Hvordan er “åndbarheden” på hals og nakke? Kampsveder du ikke, når du cykler stærkt i varmen?
  Og kunne jeg få lov at spørge om billeder, hvor du har lyst/sommertøj på? Tøj, hvor den er svær at skjule…
  Vh Anne

  1. Åndbarheden er ikke super, for at være ærlig, men til gengæld er min (str M) temmeligt løs, så når det er varmt, kan jeg lige trække lidt ud i den og få luft, hvis jeg sveder for meget om halsen 😀

 5. Den ser rigtig fin ud, endelig en “hjelm” jeg selv kunne finde på at have.. Føler selv et kæmpe ansvar og en rigtig dårlig samvittighed hver eneste gang jeg cykler, hvilket hver gang er uden cykelhjelm, da det bare ikke er særlig behageligt eller kønt.. Føler virkelig man burde lave det til en lov ligesom med styrthjelm og seler.. Tror virkelig man kunne redde mange både liv og skader ved at få den lov.
  Forstår dog ikke helt pointen bag hjelmen, hvordan folder den sig ud? Hvordan kan den registrer at du virkelig vælter?

  1. Den fungerer ligesom en air-bag i en bil 🙂 Jeg har set virkelig mange klip på youtube med den, hvor de viser hvordan den virker. Ligesom de viser at man selvfølgelig sagtens kan cykle over bump og kantsten og den slags, uden den folder sig ud 🙂

  1. Ja, det er det, men alle hjelme er jo engangshjelme. Forskellen for mig, på denne og på alle andre er, at jeg rent faktisk tager den på. Og i forhold til at den potentielt kan redde mit liv, så synes jeg ikke at 2295 er for dyrt 🙂

   1. Men skal den ikke lades op, så det skal man også huske.. + man ikke må gå med den på, hvis man laver hurtige ryk, så åbner den sig og så er der 2300,- lige ud i lokummet.. Jeg synes den er SÅ smart og elsker at man ikke får svedig hovedbund, synes desværre bare der er så mange aber dabei ved den, at jeg lever med svedig hovedbund 😉

    1. Husk at der er rigtig mange forsikringsselskaber der dækker hjelmen, hvis den bliver blæst op under et uheld. Så husk at tjekke op med dit forsikringsselskab. Blot et godt råd 🙂

 6. Dejligt at der er kommet et lidt pænere alternativ, så der måske er flere der vil bruge hjelm. Jeg væltede på min cykel fordi en bil kørte ud foran mig. Jeg havde hjelm på, men fik stadig hjernerystelse. Det er nu mere end 5 år siden, og jeg har stadig problemer og kommer nok aldrig til at slippe generne helt og kunne varetage et fuldtidsjob. Jeg cykler (selvfølgelig) altid med hjelm, også selvom jeg synes den er virkelig grim. Men jeg siger til mig selv, at dem jeg kender ved jo hvorfor jeg gør det, og alle dem jeg kender – ja dem kender jeg jo ikke, så de kan tænke hvad de vil! Hilsen Anne

 7. Men hvad så vælter uden overhovedet at være i nærheden af at slå hovedet i jorden (ja, det er sket for mig mere end en gang…). Så udløser den sig vel, og så er det bare ærgerligt, at det var unødvendigt!?

  Jeg kan virkelig godt se fidusen ved den, men samtidig er jeg åbenbart utroligt uforfængelig, for jeg bruger med stor glæde min grimme, hvide plastikhjelm købt til 100 kr i Netto. Også her i Paris, hvor folk på kontoret seriøst driller mig med den, men hvor den samtidig er mere vigtig en nogensinde (trafikken er sindssyg for cyklister!).

 8. Tillykke med din nye hjelm. Jeg har den også og er meget glad for den. Den skal lades op og bør først aktiveres når man er på cyklen – for mig var det et spørgsmål om vane. Den er igennem en række tests blevet erklæret op til tre gange mere sikker end en almindelig cykelhjelm, idet den beskytter hele hovedet i tilfælde af en ulykke. Ja, den er (meget) dyr, men hos nogle forsikringsselskaber er det muligt at få den forsikret og dermed erstattet hvis den udløses.

 9. Et af mine issues med cykelhjelm er, at jeg ikke kan sætte mit hår op. Al materialet for denne hjælp features modeller med løst hår, så jeg spekulerer på, hvorvidt den kan løse problemet. Gad vide, om den virker, hvis man fx laver en høj hestehale og hjelmen bliver udløst. Eller vil frisuren forhindre airbackens udfoldelse. Står der noget om dette, i det materiale der følger med hjelmen?

  1. Den virker fint med hestehale, men der står at de ikke anbefaler store opsætninger 🙂

 10. Har også en Hövding og er vild med den! Faktisk er jeg på min tredje, da jeg én gang væltede på isglat vej og én gang fik jeg overbalance.. Den er så mega hurtig til at reagere når man laver en uventet bevægelse, som et fald jo er og jeg synes det er en fantastisk tryghed den giver. Fik forresten dækket min af forsikringen 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven