mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Sådan hjælper du et barn, der har fået noget fast i næsen

image

Uanset hvor dygtige og kloge børn end måtte være, så er de samtidig også nogle udforskere, som skal prøve verden – og dem selv – af. Kroppen skal udforskes, røres og pilles i. I de første leveår skal alt ind i munden og nogle ting, desværre, skal også ind i næsen.

I sidste uge på legepladsen, stak Peter pludselig i et hyl, imens han sad i sandkassen. Jeg fløj derover og kunne konstatere, at han havde næseblod. “Han må have slået hovedet ned i kanten” tænkte jeg.

Peter stak sin finger ind i næsen og sagde av, imens jeg forsigtigt tørrede ham og gjorde mit bedste for at trøste ham og fortælle ham, at det nok ikke var så smart at stikke fingeren ind i den blødende næse, som jo bare ville gøre endnu mere ondt med den temmeligt hårde fingerbehandling.

I løbet af et kvarters tid, var han glad igen og løb igen ud og legede med de andre børn. Af og til stak han stadig fingeren op i næseboret og jeg fattede mistanke til, om der mon havde sat sig noget fast derinde.

Umiddelbart kunne jeg ikke se noget, men måske sad der noget mørkt laaaangt inde i næsen. Jeg spurgte ham. “Ja, mor!” svarede han promte.

Fuck.

Han havde lige taget en bid af sit knækbrød og havde munden fuld af krummer.

“Når han har tygget af munden, prøver jeg sgu” tænkte jeg.

Og så satte jeg mig på hug ved siden af ham. Holdt for hans ene næsebor (dét som ikke var generet), sluttede mine læber tæt udenom hans mund og pustede. Et let trykkende, men ikke særligt hårdt pust – og “svurp” så sad der pludselig en temmeligt stor sten nederst i hans næse, som jeg let kunne pille ud med fingrene.

Det var virkelig let – og virkelig dejligt, at vi slap for både lægekald, skadestue og indgreb til min lille glade bøf. Det kan klart anbefales at prøve, hvis man nogensinde kommer ud for at et barn får sat noget fast i næsen. Husk det til dig selv og fortæl det til alle med små børn <3

Skriv din kommentar

Kommentarer (19)

 1. Min søn havde en hama perle siddende i næse, og personen vi snakkede med på skadestuen anbefalede netop det trick du snakker om. Dog fik jeg at vide det var vigtigt jeg kun gav det 2-3 forsøg, og hvis perlen ikke var ude måtte vi en tur på skadestuen….der endte vi i 7 timer! Afslutningsvis på øre/næse/hals afdelingen der kunne konkludere at perlen var røget fra næsen og direkte i maven 🙄 Det er ved at være mere end et år siden og min søn kan stadig finde på at sige, at perlen altså stadig sidder i hans næse 😂

 2. Tak for tippet.😊 Altid dejligt med nogle gode råd, man kan bruge når uheldet er ude. Men trækker nu lidt på smilebåndet over den lille slåfejl du har lavet. Mand/Mund.☺️

 3. Der har vi også været med Caroline – hun havde bare stukket et bær derind (sådan et hårdt et) – og efterfølgende 2 perler, da hun forsøgte at få det ud. Det endte så med en tur på skadestuen – det sad for godt fast derinde!

 4. Det er faktisk også et kendt fif blandt flere erfarne skadestue sygeplejersker, altså at bede forældrene gøre det, inden de tilkalder Øre, næse, hals læger 🙂

  1. Det lyder nok ulogisk ford du ikke forstår. Hun skriver at læberne sluttede om hans MUND – og så pudrede hun imens hun holdte for det næsebor som der IKKE er noget i. Det resulterer i et tryk som sender den genstand ud, som sidder fast 😉

 5. Vi prøvede samme tricks, men det virkede desværre ikke, så vi røg på øre, næse og halsafd. Og fik suget tre upoppede popcorn ud af næsen på sønnemand🙈

 6. Det er ikke til at spøge med. Mens jeg var pædagogstuderende, var der en pige på min stue der blev opereret i næsen, Hun havde haft brunligt snot i lang tid og lugtede fra munden. Det viste sig at en hama-perle havde siddet så længe, at der var gået forrådnelse deroppe, og man måtte bortoperere noget af skillevæggen derinde!!
  Min egen datter puttede så rosiner derop! Skadestue-lægen kunne ikke se noget, så vi blev sendt hjem, med besked om, at den nok var passeret i maven… To dage efter lød hun pludselig “tæt” og da jeg kiggede op, kunne jeg se noget. Jeg sprayede saltvand i det åbne næsebor, og fremprovokerede derved en serie nys. Jeg var heldig at holde for det gode næsebor ved sidste nys, og rosinen kom ned, så den kunne tages med pincet. Den var så blevet normal vindruestørrelse igen! Avdr!
  To dage efter gjorde hun det dæleme igen!!! Klog af skade gik jeg direkte ud og sprayede saltvand i, og hun nøs den ud øjeblikkeligt. Så var hun kureret for dét sjov…

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven