mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

JordemoderOnsdag – den der slimprop

jordemoderonsdag slimprop

Der er mange myter omkring den “slimprop” som mange gravide danner i livmodermunden i løbet af graviditeten og jeg er for nyligt blevet bedt om at gøre status og komme med mit bedste svar på, hvad der sker, når slimproppen “går” – altså, løsner sig fra livmodermunden og kommer ud af skeden.

Resume af video

Slimproppen som – hos de fleste gravide – danner sig i løbet af graviditeten kan sagtens løsne sig af flere omgange og det behøver ikke betyde at fødslen er nært forestående. Hvis man ikke er så langt henne i graviditeten skal man ikke blive bange, hvis slimproppen går, men man skal i stedet mærke efter om der er regelmæssige / hyppige plukkeveer og om de gør ondt. Hvis, skal man kontakte sit lokale fødested og tale med en jordemoder. Såfremt der ikke er plukkeveer eller andre tegn på fødsel, vil slimproppen hos de fleste gendanne sig og sidenhen løsne sig igen.

De eneste sikre tegn på fødsel er veer eller vandafgang.

Skriv din kommentar

Kommentarer (7)

 1. I “min” terminsgruppe i juli bliver der diskuteret hvor længe man må svømme osv.
  Nogle siger man skal stoppe med hvis slimproppen går, andre siger man kan forsætte indtil man går i fødsel enten via veer eller at vandet går.
  Har du et svar? 🙂

  Anne

  Tak for gode råd/ info til en kommende mor i juli 🐣

  1. Man kan sagtens svømme selvom slimproppen er gået 🙂 Først hvis vandet er gået, skal man holde sig fra svømmehallen.
   Pøj pøj – og god svømmelyst!

 2. Så fint skrevet! Tak. Jeg har selv oplevet at proppen har løsnet sig uden det betød jeg gik i fødsel. I denne graviditet (nummer to) har proppen løsnet sig 4 eller 5 gange (jeg er holdt op med at tælle) og første gang det skete var i uge 17. Jeg bekymrer mig ikke om det mere, for min går åbenbart i tide og utide 😀
  Irene med termin 30/7-16

 3. Hej Cana.
  Jeg går meget og tænker disse dage på graviditet og timing. Jeg har altid forestillet mig, at skulle have alle tingene på plads inden min kæreste og jeg skal have børn, dvs. færdig med uddannelse (evt. plus et godt job), økonomi og hus. På nuværende tidspunkt er der bare ret lange udsigter til disse ting kan opfyldes, da jeg står og skal starte på kandidatuddannelse her i efteråret. Hvornår tror du at det er det rigtige tidspunkt at få børn? Ved det er et meget svært spørgsmål. Er der mange som har det på samme måde som jeg? Nu er jeg 27 og tænker egentlig, at jeg gerne stadig vil være ‘ung mor’ (i know, jeg er for gammel til de unge mødre ;-)), men du ved. Tak for en dejlig blog!

 4. Hej Cana. Ser lige din super gode video her i slutningen af 2019! Jeg synes den gav rigtig god mening. Jeg har bare et spørgsmål….. Jeg mærker nemlig ikke mine plukveer? Troede ikke jeg havde haft nogle, hvilket jeg sagde til første jordmoderbesøg. Dertil svarede hun at det havde jeg med garanti, men at jeg så var en af de heldige der ikke mærker til det.

  Hertil tænker jeg så bare, hvordan jeg så skal vurdere? Jeg er 19+2 i dag, og havde en kæmpe slimklat i trusserne i går – sådan lidt snot lignende bla (undskyld) – men lidt som du beskriver. Så jeg sidder bare og bliver lidt nervøs for, om jeg så kun kan gå efter om vandet går…. men så det jo for sent?

  Hvad tænker du her?
  – Karoline, kommende mor til maj

 5. Hej, hvor mange gange kan slimproppen gå?
  Jeg fik hindeløsning i søndag og den er ca gået 8 gange siden. (En meget stor portion hver gang)

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven