mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

JordemoderOnsdag – babyboom til sommer?

Skærmbillede 2016-06-05 kl. 22.13.17

Fordi der har været en hel del forespørgsler på, hvad man som gravid bør stille op overfor sommerens forventede babyboom, har jeg i dag valgt at tage det op her i JordemoderOnsdag.

Resume af videoen

Man kan forestille sig at et babyboom vil give en hel del travle dage på fødeafdelingen og det kan derfor være smart, hvis man som gravid forsøger at forberede sig så godt som muligt på at få nogle redskaber, som gør, at man vi kunne håndtere smerterne under fødslen så vidt muligt, uden jordemoderhjælp; ikke fordi man ikke skal føde med en jordemoder, for selvfølgelig skal alle det, men fordi det kan være smart, hvis jordemoderen i telefonen – på grund af travlhed – vil anbefale at man bliver derhjemme en time mere, inden man kommer på fødeafdelingen.

Jordemødrene er enormt gode til at arbejde under travlhed og det er min klare forhåbning, at de eneste der vil komme til at mærke til travlheden og det øgede fødselstal, er jordemødrene, således man som gravid og fødende ikke vil komme til at tage notits af det.

Det er enormt interessant hvad der gør, at der pludselig ligger et babyboom forude og teorierne er mange. Derfor kunne jeg godt tænke mig ta lave en lille (helt uvidenskabelig) undersøgelse her og spørge alle jer der er gravide, hvorfor det kan være, at I er gravide lige nu? Var det et tilfælde? Var det planlagt? Og hvorfor skulle det være nu, hvis det var planlagt?

Skriv din kommentar

Kommentarer (53)

 1. Jeg har selv termin i august, og det er meget planlagt 🙂 Dog tog det lidt tid før jeg blev gravid, så det er ret tilfældigt at vi lige rammer babyboomet.
  Men vi har en dreng der snart fylder 3 og følte at nu var det tid til nummer 2, da vi gerne vil have at der ikke skal være alt for langt imellem vores børn.

  1. Tak for din input! Og hvor bliver det spændende med nummer to – det kan klart anbefales, ha ha 😀

 2. Har termin til september og her var det planlagt. Vi har i forvejen en fra september 2014, og ville gerne have ca 2 år mellem vores børn. Der var så bid ikke engang en måned efter kondomerne blev gemt væk, så det gik hurtigere end vi havde regnet med

 3. Er gravid med termin den 31/8❤️Og det var meget planlagt. Det passet lige så fint med overtagelse af hus sidste år👍🏻vi glæder os så meget til den lille trunte kommer❤️
  Har også ladt mig fortælle ud over at der er babyboom, at det skulle være super mange piger der bliver født i år😊

 4. Jeg har termin d 9 oktober, så det er måske lige i slutningen af babyboomet. Men jeg bidrager med vores grund alligevel;) jeg sidder pt i et barselsvikariat og min kæreste og jeg synes vores dreng på 2 år var klar til at blive storebror. Så vi besluttede at først smide præventionen, så vi kunne være sikre på at jeg kunne færdiggøre vikariatet. Jeg blev gravid i første hug og skal gå fra på barsel 2 uger efter vikariatet stopper! Denne gang venter vi en pige og jeg håber og krydser fingre for at kunne overtale min kæreste til en hjemmefødsel denne gang!

 5. Jeg er gravid med termin midt november, og det er tilsyneladende også midt i babyboomet. Der er ihvertfald ikke tid til mig, hverken jordemoder konsultation eller MD scanning. Så må jeg søge privat… jeg er enormt utryg ved at skulle føde på hospital, når der ikke engang er tid til en gennemscanning, og forsøger pt. at overtale manden til en hjemmefødsel.
  Nå, men det var et sidespring….
  jeg venter barn nr. 2. Jeg er årgang 86, og jeg har hørt at det er netop min årgang (som også var en stor årgang) der er igang med at reproducere sig netop nu.
  Min søn er 17 måneder og var planlagt. Lillesøster jeg venter nu var ikke planlagt, og vi brugte beskyttelse, men kunne ikke drømme om at få en abort. Så vi er snart en familie på 4! (Indsæt selv chokeret smiley) 😊

  1. Jeg har også termin midt november og synes også at det er sent man kommer til (Jeg skal til MD scanning lige når jeg rammer uge 20 og JM første gang i knap uge 22), men jeg tænkte egentlig at der nok bare var færre af de tider ifht. sommerferie? Og hvis de forventer et babyboom, så bliver der nok også sat flere ressourcer af til jordemødre til fødsler, end til konsultation (med andengangsfødende).

 6. Herhjemme er vi også blevet en del af baby-boomet med termin til september. Det tog os 8-9 mdr. at blive gravide, så på den måde er det helt tilfældigt. På den anden side har jeg hørt teorier om at boomet kan skyldes det ‘økonomiske opsving’, feks. at flere er kommet i arbejde og derfor har bedre råd til børn – og der passer vi godt ind. Jeg blev fastansat på min arbejdsplads, og så gik vi i gang 😉
  Jeg planlægger for øvrigt at føde derhjemme, i høj grad inspireret af dine indlæg om dette – tror faktisk det var her på siden jeg opdagede at det overhovedet var muligt! Så tak for det 😀

 7. Vi havde i et stykke tid snakket om at det snart skulle til at være, for mit vedkommende, med nr. 2. Min kæreste var også ved at være klar på hans 1. barn.
  Jeg havde lidt et særligt ønske om at komme i gang fordi min dreng bliver 5 år lige om lidt faktisk så han skulle snart have lov at blive storebror.
  Vi var dog begge klar over at sådan et lille barn ikke kan planlægges så vi måtte jo sådan set bare praktisk igang. Midt sep fik jeg min hormonspiral fjernet og få uger efter, efter at have haft det lidt underligt, stod jeg med en positiv test.
  Jeg har termin her d. 29. juni – 9 dage efter min dreng bliver 5 år. Det er vildt og målet var ikke at få et sommerbarn, målet var blot et barn på et eller andet tidspunkt. 🙂

 8. Herhjemme er der termin om 9 dage..
  Graviditeten var semi planlagt men vi havde ikke regnet med at det ville ske så hurtigt..
  Har planlagt hjemmefødsel så forhåbentlig bliver der intet stress ❤

 9. Vi er med i opstarten af baby boomet med termin på onsdag i næste uge (d. 15/6). For os er det tilfældigt at det blev nu. Vi blev enige om at begynde at prøve for godt 1 år siden, men det viste sig at vi skulle have hjælp til det. Så det er dejligt det gik stærkt og vi endte her.

 10. Jeg har termin den 29/10 vores var ikke planlagt, vi havde prøvet i 21/2 år og havde opgivet et halvt år inden vi blev gravide, så det var noget af en overraskelse 😊 Men nu venter vi en lille dreng til oktober/november 💙 Og mine to piger på 11 og 14 år er ellevilde 😍

 11. Vi har termin 5/7, og det er delvist tilfældigt at det blev nu. Efter jeg smed P-pillerne i april sidste år blev jeg gravid med det samme, og skulle således have haft termin i februar i år. Men første graviditet endte i abort, kort efter blev jeg gravid igen og har nu termin til sommer 🙂

 12. Vi synes det var på tide at vores søn skulle være storebror. Det tog 10 mdr at lave ham, så vi gik igang da han var halvandet år. Lige omkring hans to års fødselsdag kunne jeg endelig trylle to streger frem på testen, så tidspunktet var altså ret tilfældigt 🙂 Jeg har termin med lillesøster d 17/7, så lige midt i babyboom og sommerferien. Det gør mig en anelse utryg, men jeg ved at jordemødre er et folk for sig – det skal nok gå!

 13. Vi havde prøvet at blive gravide i halvandet år før testen viste 2 streger. Så det er helt tilfældigt at det blev denne sommer – har termin 9/7 🙂

 14. Jeg har termin sidst i august – det 3. barn. De 2 første gange har det taget ca 2 år at blive gravid, så derfor var vi ikke så påpasselige. Jeg startede på arbejde efter 2.barsel i september sidste år – på et helt nyt arbejde. Slut december opdagede jeg, at jeg allerede var blevet gravid og nu her 9 måneder efter opstart på jobbet, går jeg snart på barsel igen. Så altså tilfældigt men alligevel ventet 😊

 15. Vi har prøvet i flere år, så det er helt vildt at vi skal have et barn her til start august ❤️

 16. Jeg har termin med vores nr. 2 pige D. 28/6. Det passede ind at begynde og forsøge efter jeg fik en fastansættelse på mit arbejde. Jeg ville gerne have et sommerbarn denne gang (storesøster er fra december). Jeg blev gravid i første hug, og vi ramte juni måned som jeg havde håbet på, så det var meget planlagt 😊

 17. Mange offentlige fertilitetsklinikker holder sommerlukket fra juni-september, og tager derfor ingen nye ind. Hvis man så bliver gravid i oktober, november, december giver det sommerbørn fra klinikkerne af 😏

  Hø hø

 18. Jeg har lige fået af vide Idag at der på mit fødested ikke er et babyboom i august hvor jeg skal føde. :).

 19. Vores datter fylder 2 til juli og jeg er lige blevet færdiguddannet som lærer. Så vi synes det var et godt tidspunkt at få nr. 2, inden jeg skal ud og finde job osv. Dermed var det også helt planlagt! 😉

 20. Baby er sådan nogenlunde planlagt. Vi blev gift i november og valgte og stoppe med prævention 14 dage før. – vi havde dog ikke lige regnet med eller taget højde for jeg kunne blive gravid i første forsøg. :). Men Hej. Hun kom til på
  Bryllupsnatten så det kunne jo ikke være bedre.

 21. Vores baby, som forventes at komme d. 9. Juli, er planlagt. Vi følte os klar til at få vores første barn. Vi har været kærester i snart 10 år (er lige blevet gift) og nu vil vi gerne stifte familie 🙂

 22. Vi har længe snakket om en nr.3, og da storesøstrene nu er 4 og 5 år, syns vi det var ved at være tiden, så der ikke blev alt for længe imellem. Vi startede i august og det gav pote i oktober. Håber ikke der er babyboom på ouh inden for den næste måned, men nu får vi at se 🙂

 23. Det er fuldstændig tilfældigt, at vi ramler ind i babyboom med termin i slutningen af juni 🙂 Graviditeten var planlagt ifht. at min kæreste havde et års uddannelse tilbage, så han ville ca være færdig, når det kom en baby, mens jeg gerne ville have børn under uddannelsen.
  Jeg er en lille smule bange for under fødslen at få en følelse af at være overset – men jeg er meget mere spændt på at se, hvad der sker, når børnene skal i institution. Forhåbentlig bliver der plads og tid til alle 🙂

 24. Helt planlagt:-) Kærester i 10 år, ikke så vanvittigt skruk, men mere ‘nu er jeg 31 år, bum bum’. 2 måneder senere var jeg gravid! Så dejlig lille knægt kom her i marts ’16!!

 25. Vi fylder 30 om 3 ugers tid og vi har begge fuldtidsjobs og købte hus sidste år. Det var derfor naturligt at vi gik i gang nu. Vi har været i behandling og var bare heldige, at det lykkedes for os i første forsøg med insemination. Jeg havde termin 1. Juni, men vores datter valgte at komme 13. Maj i stedet.

 26. Jeg burde ikke kunne blive gravid, da jeg ingen menstruation har haft i 2 år, så vi havde ikke beskyttet os i et års tid da de havde fået at vide at vi skulle henvende os når engang vi var klar.. Men i slut december bliver jeg virkelig syg med influenzasymptomer og efter et par uger opdager jeg at jeg er gravid.. Så helt klart kunne planlagt her, men trods stadig voldsom kvalme og opkast her i uge 30 glæder vi os 🙂

 27. Helt planlagt her, dog ikke fordi det lige skulle være et sommerbarn :). Vi gik i gang og så lykkedes det i første forsøg 🙂

 28. Testede positiv dagen før min datters 1 års fødselsdag – det var ikke planlagt, men helt okay. Desværre gik det lille foster til i uge 10. Efter 3 lange uger med medicinsk abort, udskrabning og kraftig underlivsinfektion, trængte vi til ferie og tog en uge til Tyrkiet. Vejret var bestemt ikke med os, og ja, hvad skal man så lave når datteren sover til middag??? Så der kom en ekstra lille blind passager med hjem fra den ferie – til stor overraskelse, da ægget faktisk først er blevet befrugtet 6 dage efter samleje. Men som min kære kæreste meldte ud på første date for: “2 ting skal du vide om mig: jeg arbejder meget og så har jeg en virkelig god sædkvalitet” 🙂 og det må jeg så sige ja til… Nu er jeg 34+3 og baby i maven har overhalet storesøster der ikke kunne vente og kom i 34+1.

 29. Det var planlagt 🙂 vores datter blev 3 i maj, og vi ville ikke have for mange år imellem… Så der kommer en lillesøster i slutningen juli 🙂

 30. Efter at have prøvet små 9 år at blive gravid er det ret tilfældigt at vi nu er en del af babyboomet med termin om 2 dage 🙂

 31. Vi har kæmpet i et par år, for at få graviditeten til at lykkedes – så hos os, er det et rent tilfælde at vi lige rammer baby boomet 🙂
  Har godt hørt om mange teorier 😉

 32. Jeg venter barn nr. tre og har termin slut juni. Og det var IKKE planlagt – men kom vel heller ikke som en total overraskelse, da jeg er blevet gravid i første forsøg de andre gang også 🙂
  Vores børn er 2 år og 4,5 år og vi følte egentlig ikke det store overskud, og var slet ikke klar til endnu en tur i manegen. Men lillepigen skal være så hjerteligt velkommen i familien 🙂
  Så nej, intet planlagt babyboom herfra.

 33. Jeg er gravid med mit 3. Barn og har termin i august. Det var ikke planlagt, men jeg har hele tiden haft et ønske om at vi skulle have tre børn. At det blev lige nu er tilfældigt, men måske mere inspireret ubevidst af min omgangskreds, der også vælter sig i babyer og så min alder, 36 år.

 34. Gravid med 2. barn, termin 20. Juni. Har i forvejen én på 3,5 år. Planlagt ned i mindste detalje, min mand skulle lige være færdig med at bygge vores nye hus, som vi er flyttet ind i her d. 1. Juni :-).

 35. Gravid med tvillinger termin 5 Oktober. Men forventes i september 😊 vi har prøvet et godt stykke tid og med vores store dreng på snart 6 var det en fantastisk nyhed da testen var positiv. At der var tvillinger der lå i maven, havde vi ikke lige planlagt 😜

 36. Vi havde forsøgt i 10 måneder før jeg blev gravid, så det var ikke lige tidspunktet, der var planlagt. Det var vidst mest en tilfældighed. En anden tilfældighed er, at jeg har termin på min kærestes fødselsdag. ☺️

 37. Det er nøje planlagt. Jeg afleverer speciale d 1 aug, skal forsvare det d 12 aug og har termin d 30 aug! Førstefødte bliver 3 d 26 aug, så lige på den front er det dårlig timing 😊

 38. Vi ville gerne have et sommerbarn denne gang (har en søn fra marts), og var så heldige at jeg blev gravid i første forsøg 🙂

 39. Da vores søn var knap et år (oktober 2015) besluttede vi os for en 2’er 😊 Vores alder taget i betragtning, 37 og 38, var vi ret sikre på, at der nok ville komme til at gå lidt tid… Næh nej, blev gravid i første forsøg og har termin 30/6 👍 Vi har valgt en hjemmefødsel, så det bliver rart med sin helt egen jordemor fra start til slut 😍

 40. Har termin 17/6 og hos os skyldtes det at vi begge snart er færdigt med uddannelse, og gerne ville nå at få barn mens vi havde den lange barsel på SU (måske lidt omvendt af hvad mange tænker ☺️)
  Vi forsøgte at planlægge det til februar/marts men det tog lige et par forsøg mere og derfor er det tilfældigt vi rammer babyboom.

 41. Jeg har termin i juli, hvilket ikke var planlagt(tabt spiral) 🙂 I vores omgangskreds er der 10 gravide med termin i juli og start august(alle fra samme by i Sønderjylland – meget pudsigt)! Det er ikke mit indtryk at nogen har planlagt at det absolut skulle være sommerbørn. Folk må have kedet sig i efteråret 😀 Hernede kan man godt mærke at jordmødrene er ved at være ret pressede. Desuden virker det til at den nye fødegang på Aabenraa sygehus simpelthen er for lille, taget i betragtning af området de skal dække.. Så vi risikerer en tur til Kolding, hvis der er for travlt, hvilket godt kan bekymre lidt ifht at have rolige rammer og holde veer igang naturligt 🙁

 42. Jeg har termin den 6/7. Min kæreste og jeg blev enige om at jeg skulle stoppe på p-piller i slutningen af august sidst år. Min kæreste boede på daværende tidspunkt på Ærø (august-december) pga. Uddannelse, så vi så ikke hinanden så ofte. Vi tænkte derfor at det ville tage ekstra lang tid i og med at der ligesom er nogen ting der skal passe sammen. Jeg blev gravid halvanden måned senere ☺ jeg skal føde herhjemme, og det glæder jeg mig meget til. Jeg er 26 år, og mangler kun at skrive mit speciale. Det passer derfor glimtende ind, det kan faktisk ikke passe bedre 😊

 43. Jeg har termin start oktober, og for os er lillebror meget planlagt. Storesøster er 3,5 og vi ville helst ikke at afstanden blev alt for stor imellem dem. Da jeg var meget plaget af kvalme/opkast første gang var det vigtig for mig at nå nogle ting inden vi gik igang f.eks at færdiggøre et par projekter på arbejde og rejse. Vi startede i august, og er åbenbart super fertil for vi har også nået et par spontane aborter inden det endelig lykkedes at blive gravid med lillebror i januar.

 44. Vi har en pige fra 2011 og vi har hele tiden sagt, at hun ikke skulle være enebarn. Vi kom bare aldrig rigtig dertil, hvor vi tænkte og følte, at NU var vi klar til et barn mere. I sommeren sidste år begyndte vi at snakke om, at vi snart måtte tage en beslutning, for vi nærmede os der hvor der ville være 5 år + imellem dem og det var lige vel rigeligt, tænkte vi. Der var desuden en del ventetid på vores den første, så vi kunne heller ikke udskyde det meget mere. En dag i aug/sept besluttede vi os for at springe ud i det, så jeg bestilte tid hos lægen, for at få fjernet min spiral. Jeg blev gravid i både 1. og 2.cyklus 😳 Den første blev selvsagt ikke til noget, men jeg sidder nu med en stor mave og en pige som bliver 5 år lige om lidt. Meget planlagt og meget overvældende.

 45. Jeg er gravid og har termin d.6 september. Ligesom med min førstefødte er graviditeten planlagt ud fra at jeg gerne skulle føde efter min eksamen og helst ikke midt i et skoleår ☺

 46. Jeg har lige født vores pige nr 2 (i mandags) Vi forsøgte i 5 mdr før jeg blev gravid med hende, vi ville gerne have at vores børn var forholdsvis tætte aldersmæssigt.

  Har du i din profession oplevet at der er mange kvinder, som bliver kede af at de ikke skal være gravide igen ? (Selvom de egentlig er okay afklaret med at de ikke skal have flere børn…)

 47. Jeg er i dag 37+6 og er blevet sat i gang i dag pga. jeg har en leversygdom som er gået i udbrud. Jeg er gravid lige nu fordi min mand og jeg har været i inseminationsbehandling med donor (min mand er desværre steril) så graviditeten har været længe undervejs. Vi har prøvet siden april 2014 og kom først i gang med behandlingen i april 2015. Men det er meget sjovt at det rammer ind i et babyboom og er da lidt lettet over at blive sat i gang nu inden det går helt amok 🙂

 48. Jeg har termin 25.juli med barn nr.2.
  Ingen af dem var planlagte. Dog varer planlagt at smide P-pillerne væk:) men der gik da alligevel et 1/2 til et helt års tid med dem begge. Men har heller ikke skænket tidspunkt for ægløsning osv den mindste tanke. Begge børn er totalt ønskebørn men ikke specielt planlagte. Vires store pige er 5 1/2 og var jeg ikke blevet gravid med nr.2 så uplanlagte, er det ikke sikkert hun ville få en lillesøster eller bror. Vi var ikke 100% opsat på at hun SKULLE have søskende. Men vi er alle tre lmlykkelige for at blive en familie på 4.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven