mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Interview med Emiliblog, om at blive mor

Der sker så meget i den første tid, efter man bliver mor og lige præcis dét har jeg interviewet én af mine allersødeste blog-kollegaer, Emilie – som blogger på Emiliblog.dk, hvor hun blandt andet skriver om sit liv som mor til lille bedårende Saxo på 2 år – om.

emiliblogAnnonce

Psssst… Og hvis I har lyst, så kan I læse mine svar på præcis de samme spørgsmål ovre hos Emilie – jeg kan godt afsløre at vi faktisk er ret forskellige 🙂

Emiliblog: om at blive mor

1. Hvad har været den vildeste omvæltning ved at blive mor?

Åh jamen det ér bare en kæmpe omvæltning at blive mor. Jeg synes dog kun det har været en omvæltning til det bedre. Ja, du tilsidesætter dine egne behov, nej, du kan ikke længere sove til du vågner af dig selv (for dit barn vågner helt sikkert før dig) og nej, du kan ikke længere gøre præcis hvad der passer dig. Men for de fleste og helt sikkert for mig, føles det bare ret naturligt. Jeg tror på, at det er sundt at mærke, at verden ikke kun drejer sig om en selv : )

2. Hvordan havde du det i din graviditet?

Graviditeten var meget ønsket og frem til uge 13 var alt fryd og gammen. Jeg var bare så lykkelig og tænk, det gjorde mig egentlig ikke så meget, at jeg konsekvent kastede op 4 gange om dagen i ca 6 uger, pyyh. Det hele vendte dog lidt, da vi mødte op til nakkefoldsscanningen i uge 13 på Hvidovre Hospital. Vi havde glædet os utrolig meget til denne dag. Den lille fine baby, sprællede da også løs på skærmen og vi fik et flot tal med meget lav risiko for downs.

Men.

Kort fortalt så fik jeg at vide, at min moderkage havde nogle mærkværdige huller/hvide prikker, som en overlæge fik fortalt os, kunne have relation til en sjælden kromosomfejl. Sådan en af slagsen, hvor babyen ikke ville overleve. Av

Vi fik derfor tilbudt en moderkagebiopsi to dage efter, som vi takkede ja til.

Biopsien gik ok og jeg fik lovning på, at der ville gå ca 2 uger før vi ville få endeligt svar på, om babyen i maven (som i øvrigt nu er blevet til sunde og raske Saxo på snart 2,5 år ) havde normale kromosomer eller ej.

Desværre gik der ikke “kun” 2 uger, men hele 4 uger, før jeg endelig modtog brevet med posten, der heldigvis kunne fortælle mig, at Saxo havde helt normale kromosomer. Sikken en lettelse.

Men frygten og angsten for, at skulle miste mit barn sad stadig i mig og eftersom min moderkage stadig var plettet ville lægerne gerne følge mig tæt med scanninger resten af graviditeten. Som de sagde – det kunne være, at den plettede moderkage betød at baby ikke ville få næring nok. Derfor slap jeg aldrig rigtig bekymringerne i min graviditet.

Nu blev det en længere historie, men for lige at svare på spørgsmålet, så havde jeg det ikke super godt under graviditeten. Jeg var bange for, at der skulle ske ham noget i maven og synes det var hårdt psykisk, ingen tvivl om det. Da han kom ud kunne jeg endelig slippe bekymringer og jeg har sådan set ikke haft dem siden. Jeg vil altid være en af dem, der trives bedst med at have min baby uden for maven og du kommer aldrig til at høre mig sige, at jeg savner maven.

3. Havde du nogle særlige bekymringer under graviditeten omkring det at skulle være mor?

Min bekymring gik meget på om jeg nu overhovedet blev mor, min moderkage-situation taget i betragtning. Derfor bekymrede jeg mig faktisk aldrig rigtig om det at skulle være mor. Det glædede jeg mig sådan set bare helt enormt meget til.

4. Hvad kom mest bag på dig at du skulle bruge i den første tid efter du blev mor

Jeg vidste jo godt at der skulle bruges bleer, men vidste ikke at det var SÅ mange. Derudover vådservietter, der den dag i dag stadig er min bedste ven : ) Coops Babypakke indeholder i øvrigt en pakke af de vådservietter, som vi tyer til.

5. Hvis du og din baby skulle til en øde ø, hvilke tre ting ville du så tage med?

Åh jeg er så dårlig til at svare på sådan noget her. Men måske vådservietter, solcreme og en stofble?

6. Nævn tre indkøb du gjorde, enten til dig selv eller dit kommende barn, i graviditeten, som du aldrig fik brug for.

Lanolin salve til brystvorterne, babysko til Saxo (babyer bruger ikke sko, nej ; ) og så fik jeg heller aldrig taget hverken min vikle eller bæresele i brug.

7. Længes du sommetider efter livet som det så ud, før du blev mor?

Sådan helt bundærligt, så må jeg svare nej. Jeg havde også et mega skønt liv før, men jeg synes oprigtigt at mit liv er så meget federe nu. Kort sagt så er der bare så meget mere kærlighed.

8. Hvilke bekymringer gjorde du dig allermest da dit barn var lille?

Jeg var mest af alt bare virkelig lykkelig over, at han var kommet ud til os sund og rask, og fandt som sagt meget mere ro i at kunne se og mærke ham, i forhold til at have ham i maven. Derfor husker jeg faktisk ikke at jeg bekymrede mig særligt. Men det er klart, at det ansvar der ligger på en når man er nybagt mor kan føles angstprovokerende. Man må bare gøre det bedste man kan og vide at det højest sandsynligt er mere end nok.

9. Hvad er det allerbedste ved at være mor?

Åh jamen jeg elsker sgu alt ved at være mor. Det kan godt være det lyder lidt for lyserødt, men det er nu altså sandheden.

10. Ville du gøre det igen?

Jeg er ikke skruk endnu og jeg må indrømme, at tanken om en ny (og måske bekymringsfyldt) graviditet, lige nu mere giver mig følelsen af angst end glæde. Desværre. Jeg håber sådan at jeg kan vende tankerne til noget positivt, for vi vil begge utrolig gerne have et barn mere på et tidspunkt og ikke mindst gøre Saxo til storebror. : )

P5303111 P5303116

Uden at afsløre for meget af mit interview, som I kan læse hos Emiliblog, kan jeg godt afsløre, at jeg selv syntes det var noget af en jungle at finde rundt i hvad pokker jeg skulle anskaffe mig – og i det hele taget stille op – da jeg for lidt over fem år siden ventede mit første barn. Kæft, hvor er der bare meget at forholde sig til, når man skal til at blive mor.

Èn af de ting der dog var ret let at forholde sig til, var de babypakker der dengang fandtes. Gratis startpakker, som man kunne hente eller købe forskellige steder. I ved, sådan nogle pakker, hvor andre havde gjort tankerne om hvad man skulle bruge, for én.

Gode gamle Coop har netop lanceret sådan en babypakke, som et fast tiltag til alle kommende mødre. Pakken kan afhentes gratis, hvis man er medlem, i SuperBrugsens butikker landet over og jeg må sige at jeg er imponeret over indholdet, der spænder over både bleer, hudplejeprodukter til mor og baby, en bamse, vaskepulver og en hel masse andet, som I kan se på billedet herunder. Hvis I har lyst, så kan I læse meget mere om pakken, indholdet og hvordan man får fingrene i den HER

Jeg er ret meget fan – både af babypakker og af Emiliblog.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven