mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

10 gode spørgsmål som får dit barn til at snakke

I en lang periode var jeg meget tilbøjelig til at spørge min 5-årige Jens om “hvordan han havde haft det i børnehaven” hvortil han ofte ikke anede hvad han skulle sige andet end “fint”. Jeg forsøgte mig derefter med “hvad har I lavet i børnehaven i dag?”, men det virkede som om løbet var kørt. Han sagde ikke et kvæk og det var virkelig frustrerende for mig at føle, at jeg ikke kunne snakke med ham om de ting der skete i børnehaven.

Lige indtil det gik op for mig, at jeg spurgte alt, alt for generelt og at hans 5-årige hjerne selvfølgelig ikke kan forholde sig til at fortælle om en hel dag i børnehaven, som en sammenhængende hændelse.

Derfor besluttede jeg mig for at ændre taktik og at spørge helt specifikt ind. I starten syntes jeg det var lidt svært, men efterhånden som det er blevet en vane, har jeg fået opbygget et ret stort arsenal af spørgsmål – og dem skal I selvfølgelig også have glæde af, hvis I også har svært ved at snakke med jeres børn om hvad der sker i børnehaven/skolen.

 1. Hvilken leg var den sjoveste i legede på legepladsen?
 2. Hvad har du spist til frokost?
 3. Er der nogen der har været endnu sødere end de plejer i dag?
 4. Hvad er det sødeste du har gjort for nogen af de andre i dag?
 5. Hvem sad du ved siden af da I spiste frokost?
 6. Hvilken leg var det i var igang med da jeg hentede dig?
 7. Var der nogen der gjorde dig ked af det i dag?
 8. Hvem har fået dig til at smile allermest i dag?
 9. Hvad var det allersjoveste der skete indenfor i dag?
 10. Hvad glæder du dig mest til, når du skal i børnehave i morgen?

Alle spørgsmålene er indledende spørgsmål og når barnet svarer er det selvfølgelig en rigtigt god idé at spørge yderligere ind i situationen eller at spørge om noget, som barnets svar henleder til – det virker i hvert fald hos os 🙂

image

Har I nogle gode spørgsmål i ærmet, som får jeres børn til at fortælle om deres dag?

Skriv din kommentar

Kommentarer (9)

 1. Herhjemme virker det rigtigt godt, at vi(mor og far) fortælle om vores egen dag. Så får hun også selv lyst til at fortælle og forstår bedre, hvad og hvordan man fortæller om sin dag. For det skal jo også læres.
  Ellers gode råd og spørgsmål 👍

 2. Det var en pissefed idé!! Tusind tak – det skal afprøves (har det nemlig på præcis samme måde!)

 3. Tak for dem! Jeg får nemlig samme tomme “svar” som du gjorde “det ved jeg ikk'” og får aldrig rigtig hul. Så tak, dette skal prøves 🙂

 4. Havde samme problematik med Noah. Og har gjort præcis det samme som jer. Det virker.. Det er noget andet med Sarah. Hun fortæller og svarer på alt…

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven