mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Mit liv tog en anden drejning – om Læger Uden Grænser

imageAnnonce

Da jeg tilbage i 2009 købte min lille 2-værelses andelslejlighed på vesterbro var det med ét mål i sigte; at jeg skulle bo der i to år, indtil jeg havde opnået nok ancinnitet i mit jordemoderliv til at kunne komme med Læger Uden Grænser ud i den store verden, hvor jeg drømte om at gøre en forskel meget større end den jeg kunne gøre på fødegangene herhjemme i vores trygge lille velfærdsland.

I mellemtiden skete der dog dét, at jeg mødte Thomas, blev gravid og slog tanken om at rejse ud for at redde verden hen til fordel for familielivet og muligheden for at gøre en forskel for mine børn i stedet. Og sidenhen heldigvis, med min bloggergeschäft i hænderne, også på sin vis ude i verden, som lige nu for eksempel. Jeg fravalgte simpelthen at blive udsendt som jordemoder.

Et (fra)valg jeg selvfølgelig er mega-glad for i dag, men som på én eller anden måde også piner mig en lillesmule. For jeg vil gøre en forskel her i verden og jeg synes at Læger Uden Grænser er en pissefed organisation, som jeg selvfølgelig stadig gerne vil bakke op om, omend det ikke bliver “first-hand”.

Læger Uden Grænser udsender sundhedspersonale til de største humanitære katastrofer – herunder har de for eksempel også  udsendte i flygtningelejrene her på Lesbos, hvor der er stærkt behov for hjælp til de 4000 flygtninge som befinder sig her, fordi de har valgt at søge om asyl her, frem for at drage videre ud i Europa – og jeg må sige, at jeg er kæmpe fan af den enorme indsats de mange mennesker yder på ganske frivillig basis både her og mange andre steder i verden. Det er fan’me stort.

De hjælper dem, som ikke har andre at få hjælp af.

Men – og der er et men – selvom værket bliver drevet af frivillige kræfter, så er den slags jo desværre ikke gratis. Derfor afholder Læger Uden Grænser en landsindsamling søndag d. 29.maj, hvor man med min egen fortolkning af deres slogan kan “blive læge for en dag, ved at melde sig som indsamler i tre timer” og som en lille bonusinformation, så ved jeg at det bliver en dejligt sommerligt vejr lige præcis i den weekend – jeg planlægger nemlig selv at holde en meget vigtig fem-års fødselsdag ude i gården, hvor jeg selvfølgelig er ganske overbevist om, at solen ikke kommer til at holde sig tilbage. Og hvis den gør, så er det altså også ret hyggeligt at rende rundt udenfor i regnvejr – især hvis man har børn og gummistøvler med.

Ved at bruge tre timer af jeres søndag er I med til at sikre lægehjælp til ofre for krige, katastrofer og epidemier og I er på den måde med til at redde liv. Dét kan sgu da noget!

Jeg håber sådan at I vil melde jer til indsamlingen i hobetal ved at klikke ind lige HER og melde jer til og hvis ikke I har mulighed for dét, fordi I planlægger at nippe blomsterbed i sommerhuset eller drikke kaffelatte i baghaven imens I ignorerer dørklokken, så overvej i det mindste at give et lille bidrag via MobilePay på tlfnr: 22 89 38 12. Alle bidrag tæller, og selv en 20’er er bedre end ingenting, ik’?

Skriv din kommentar

Kommentarer (2)

  1. Det var da en fantastisk god idé, er hermed tilmeldt en rute nede om hjørnet fra hvor vi bor. Manden er på arbejde, så tøserne, på 2 og 4, og jeg skal da ud og samle ind! Tak for tippet 👍🏻

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven