mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

JordemoderOnsdag – forfængelighed under graviditet og fødsel

Skærmbillede 2016-05-25 kl. 14.18.31

Stort set alle mennesker er forfængelige i større eller mindre grad – og det faktum at man bliver gravid, gør i sagens natur ikke forfængeligheden mindre, selvom den for mange bliver sat gevaldigt på prøve. Det snakker jeg lidt om i denne uges jordemodervideo.

Resume af videoen

Det er vigtigt at man som gravid gør op med sig selv i hvor høj grad man vil følge sundhedsstyrelsens anbefalinger for fx make-up og hårfarvning og man skal helst være sig bevidst om de valg man træffer, så de bliver truffet på et grundlag som man selv kan stå inde for – både overfor sig selv og for sit ufødte barn.

Det kan være svært at håndtere den forandring kroppen gennemgår, både i forhold til éns syn på sig sig og i forhold til den måde andre ser én på. Fremmede der føler ejerskab over éns mave, for eksempel, kan være svært at håndtere.

Mange kvinder plejer deres forfængelighed helt indtil fødslen, hvor mange dukker op med ny-glatte ben og opsat hår. Under fødslen er alle dog nødt til, på et tidspunkt, at give slip på forfængeligheden og lade kroppen arbejde, uden tanke for, hvordan man ser ud imens. Det er en svær opgave for nogle, men det hjælper fødslen til nemmere at kunne skride frem, hvis man kan parkere sin forfængelighed udenfor fødestuen.

Hvordan oplevede I jeres forfængelighed under graviditet og fødsel? 

Skriv din kommentar

Kommentarer (11)

 1. Du er skide smuk – ha en dejlig dag ..
  Inspiration til emne kunne kva min nye situation, være fødselsdepression .
  Kærlig hilsen Trine , Vejle

 2. Jeg kan huske, at jeg enormt gerne ville have pæne fødder. Også et sindssygt besværligt projekt! 😂

 3. Nu er det 17 år siden jeg fik min anden dreng og tror at tiden var anderledes end i dag, jeg farvede ikke mit hår, og fik ikke taget ryg hos tandlægen, for det fikset af vide at det ufødte barn ikke havde godt af… Jeg havde altid med at se pæn ud i tøjet og pænt hår, og ellers pæne ben, for set gjorde mig glad og fik mig til at føle mig pæn…. Hvis jeg var gravid i dag, tror jegogså jeg ville tænke mere på min hud på maven, smøre den, selvom nu har jeg altid været storforbruger af cream, men nok en der var god, for at undgå strækmærker, hvis det overhovedet passer man kan få det, men jeg ville da garanteret prøve…

  Under fødslen tænkte jeg ikk så meget over det, jeg havde da taget et bad inden, men på parkeringspladsen, gik al vandet, så jeg kom ind med ret våde bukser, ikke noget jeg tænkte over…

 4. Jeg lignede en rød, lidt for oppustet ballon med en poncho på da jeg skulle føde. Og mit hår blev sat knap så kyndigt i hestehale af min søde mand. Det sad sådan indtil dagen efter hvor jeg kom i bad.. Det var ikke kønt, men jeg tænkte slet ikke på det. Under begge mine graviditeter har jeg været småhysterisk med plejeprodukter osv. Har faktisk ikke brugt super meget. Jeg bruger dog heller ikke helt vildt meget til daglig 🙂

 5. Jeg prøver altid, så vidt mulig gravid eller ej, at undgå parfume, og hormonforstyrrende stoffer.
  Jeg har termin i juli- og udmeldbart tænker jeg, at jeg nok gerne lige vil have lidt mascara og sådan på- inden vi tager på fødegangen. Men det kan jo også være at når veerne gør sit job, at jeg så er bedøvende ligeglad og bare vil afsted!

  Din blog er fantastisk !

 6. En god ven der er anæstesilæge og har lagt mange EPI’er på fødende fortalte under min første graviditet om alle de fødemonstre han har set på med gru (sagt med et glimt i øjet)
  Jeg SKULLE IKKE være et fødemonster! Så jeg mødte også op nybarberet alle steder, perfekt hår og make up ! Det betød SÅ meget for mig at ligne mig selv trods lavement, KAD, blod, fostervand osv
  Og min kære mand har da også et billede af mig fra efter EPI anlæggelse OG effekt hvor jeg sidder stor og mægtig med et håndspejl i sengen og friske make up’en op mens jordemoderen sætter mit herop for mig da jeg ikke selv kunne for div venflons mv
  Jøsses !
  Men lur mig om ikke jeg gør præcis det samme når jeg inden for de næste dage igen skal føde 😂

 7. Da jeg fødte min datter i 2014, gik jeg overhovedet ikke op i hvordan jeg ville se ud under fødselen. Håret var sat op i en praktisk knold, og jeg havde slet ingen make up på – det havde jeg i øvrigt heller ikke mens jeg var på sygehuset og i lang tid bagefter.
  Under graviditeten, inden jeg gik på barsel, havde jeg en let make up på når jeg var på arbejde, men brugte udelukkende produkter uden parabener og parfume.

  Tak for en fantastisk blog 😊

 8. I kampens hede, under mine forholdsvis hurtige fødsler, var jeg pænt ligeglad med skægstubbe her og der, strithår og løbet mascara. Det værste var nok, at jeg ikke ved en eneste af de tre fødsler nåede lavement, og jeg mærkede “noget” undervejs i fødslen. Jeg fortrænger det nu, og dengang konstaterede jeg, at jeg kunne mærke det, men var for opslugt af smerter til at jeg kunne tage mig af det.
  Når det føles, som om hele kroppen mellem knæ og brystkasse er ved at gå op i limningen, det river og flår i kroppen og det føles, som om en bowlingkugle med modhager er ved at passere, fylder det ALT, og alt andet er flintrende lige gyldigt. Så kan man græmmes bagefter… men ofte er der så meget andet at tænke på.

 9. Jeg skal føde om 7 uger og jeg har virkelig brugt meget energi på at være sur over 3 skintags i lysken som min læge nægter af fjerne for efter fødsel! Jeg synes det er pinligt at rende rundt med og sikker på jordmoderen aaaaaaaldrig har set det før ( ja ja Stupid, I Know)
  De er kommer undet min graviditet.

  Håber jeg kommer til det punkt i fødslen hvor jeg er ligeglad med skintags og andet “uvigtigt” . Ha ha

 10. Jeg var på nogle punkter forfængelig under både graviditet og fødsel, men var god til at lægge noget af forfængeligheden til side. Fx tog jeg meget på, meget væske, men jeg passede på hvad jeg spiste og spiste fornuftigt af hensyn til det menneske jeg var ved at gro. Og så håbede jeg på, at jeg nemt ville tabe de knap 30 kg. igen. Og det gjorde jeg heldigvis.
  Har altid fået jævnligt bikinivoks, også under graviditeten, men jeg gad ikke i måneden op til, så jeg var au naturel til fødslen. Det generede mig ærlig talt ikke.
  Til gengæld havde jeg overskud til at tørre mit hår efter badet, men ca 3- 4 min. mellem veerne. Tosset at bruge kræfter på, men kunne ikke overskue det der kruset hår, og den der klamme fornemmelse et langt våd hår kan give.
  Derudover så var jeg slet ikke forfængelig vedr. afføring under fødslen. Jeg havde diarré op til veerne startede og slap derfor for klyx, men hvis der var kommet lidt med under pressefasen, så var jeg ærligt ligeglad da jeg ved at jordemødre er prof. og ikke gør et stort nummer ud af det.
  Havde ingen makeup på under fødslen.
  Det er en fødsel for pokker, ikke et modeshow 😉

  Til gengæld hoppede jeg hurtigt i bad da vi kom op på barselgangen. Jeg kunne slet ikke overskue at ligge i den rene seng med min baby, og følelsen af at være smurt ind i blod, sved (og tårer).
  Man gør vel hvad der passer end temperament og personlighed 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven