mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

… Hun var lige ved at dø.

vilikkedø– indeholder affiliate link –

Jeg har længe nedprioriteret den, selvom jeg godt ved, det er en virkelig god idé. Hjelmen, som selvfølgelig skal passe på mit hoved når jeg cykler. Mine børn har selvfølgelig altid deres på, men for mig selv, kniber det mildest talt med sikkerhedsforanstaltningerne når jeg dagligt begiver mig ud på min jernhest.

For nogle måneder siden havde vi besøg af én af Thomas’ bedste kammerater, som er den vildeste gadgetnørd jeg overhovedet kan komme i tanker om – han kender til alle opdateringer inden for alt trendy elektronik – som præsenterede mig for noget af det smarteste jeg længe har set.

Han havde anskaffet sig en cykelhjelm som ikke skal ovenpå hovedet, men rundt om halsen. En oppustelig, mega-sikker cykelhjelm, som hverken er grim, giver dårlig hårdag eller svedig hovedbund og grimme mærker i panden, som er nogle af årsagerne til at jeg indtil nu har nedprioriteret min sikkerhed når jeg cykler. Dumt, i know, men sandt. Den smarte hjelm er nærmest en airbag i cykelhjelm-udgave – pakket diskret ind, lige indtil den skal bruges.

Sådan én ville jeg dælme også gerne have. Problemet var bare at den koster over 2.000 kroner. Så jeg har udskudt det.

Indtil i aftes, hvor jeg nådesløst droppede alle planer om at købe mig en halvdyr taske til fordel for en cykelhjelm, efter at have læst med hos Maises indlæg om hendes tætte veninde, som var styrtet på cykel og havde fået åbent kraniebrud og en nærdødsoplevelse som følge. Fuck man. 

Man kan jo for pokker dø af at styrte på cykel.

Det kan jeg slet ikke overskue.

Altså, i forhold til mit liv, er 2.300, som hjelmen koster, jo ingenting, så jeg bestilte cykelhjelmen med et klik og jeg glæder mig nu bare til at den kommer frem, for jeg er faktisk ikke sikker på, om jeg overhovedet tør cykle før jeg har den på.

Det er så vigtigt at vi passer på vores liv og jeg er glad for at være startet.

I kan læse meget mere om – og købe – hjelmen HER.

Det var bare lige dét. Lov mig, at I passer på jer selv <3

Skriv din kommentar

Kommentarer (13)

 1. Jeg har set den facebook-opdatering, der kom ud af hendes udheld. Det ser SÅ voldsomt ud… Må også snart få købt en hjelm.

  1. Ikke snart, men i dag. Please. Mit hjerte går helt i stykker over, at vi potentielt kan redde vores liv, ved at bruge hjelm.

 2. -eller som cykelhandleren sagde til min datter, da hun købte hjelme til sine piger, men fravalgte en til sig selv:”vil du da gerne have, at dine børn skal blive nødt til at made dig?” Man kan også blive alvorligt hjerneskadet, hvis man er så heldig, at overleve mødet med kantstenen……

 3. Da jeg gik i 7. klasse styrtede min klasselærer på cykel og overlevede KUN fordi hun havde cykelhjelm på. Alligevel var hun indlagt længe. Den historie fik (ret atypisk) en hel klasse med pubertære 13-årige til konsekvent at bruge cykelhjelm og jeg er ret sikker på at mange af os stadig gør det og tænker på Anne Marie, når vi ser folk der kører uden. Det er så vigtigt!

 4. Glæder mig til at se fine billeder af den smarte cykelhjelm. Min er en rigtig frækkert med billeder af vejskilte på. Og den har fulgt mig troligt de sidste 5 år. Hellere mærker i panden og klasket hår end kraniebrud 🙂

 5. Kære Cana. Hvor gør dette opslag mig dog glad. Jeg er typen der ikke cykler 5 meter uden cykelhjelm, da jeg simpelthen synes det er så vigtigt. Da jeg for 5 år siden flyttede fra landet til kbh for at læse gjorde min kæreste det meget klart for mig at han ikke ønskede vi cyklede uden hjelm. Meget hurtigt blev entreen indrettet efter at man altid kunne snuppe sin hjelm når man gik ud af døren og ligge den tilbage på hylden når man kom hjem. Det har fungeret og jeg føler mig “nøgen” uden min hjelm.
  Tak fordi du satte fokus på det.
  Hilsen Sabrina

 6. Pueha, den opdatering på facebook så jeg også og blev lige mindet om, hvor godt det er, at bruge den hjelm! Min veninde sagde en gang: En cykelhjelm er pænere end en splattet hjerne. #trueshit
  Nu får jeg selv halvdårlige nerver af at tage cyklen op til stationen uden hjelm, selvom turen kun tager 4 minutter.

 7. Så godt Cana!!!! Jeg har selv kørt med hjelm i mange år. Det er et af de steder hvor man reelt kan gøre en forskel for sin egen overlevelse. Og selvom man synes man selv er herre god til at cykle er det ikke sikkert at andre opfører sig fornuftigt i trafikken.
  Hilsen hende der (dog på gåben, men MED 1 årig i klapvogn) blev pløjet ned i et fodgængerfelt på en skolevej i dagslys af en klaphat der ikke havde dugget sine ruder af. (Min pointe er at man ALDRIG ved hvornår det er nogen der er uforsigtige, uansvarlige, kører for stærkt eller andet.)

 8. Godt med hjelm!
  Jeg blev selv ramt af de bil for nogle år siden. Min hjelm flækkede 3 steder og fik en massiv bule. Fik en del skader på kroppen også – men mit hoved var intakt.
  I sidste uge styrtede jeg på cykel, da en kvinde forsøgte at overhale lidt på tæt på. Min hjelm flækkede ét sted. Og jeg landede endda på græs.
  Jeg kan ikke sige det ofte nok – på med den hjelm!

 9. Klog beslutning!
  Jeg væltede selv på cykel for 6 år siden og erhvervede mig en kronisk hovedpine, fordi jeg ikke havde cykelhjelm på – har aldrig fortrudt noget mere og er aldrig cyklet uden hjelm siden, men det ændrer desværre ikke min skade som aldrig “helede”

 10. Hvor er det godt!
  Vil du ikke lave en anmeldelse når du har fået den/brugt den? Jeg har også overvejet den, men synes den ser helt vanvittig varm ud (det ligner en tyk krave om halsen)…

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven