mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Demonstration, søde benævnelser og svar på tiltale om københavneri

Efter at være kommet hjem fra en eftermiddag i demonstrationens tegn, hvor jeg havde indfundet mig i et optog igennem byen med min ladcykel godt fyldt op, både med mine egne og med andres børn, for at støtte op i kampen om at undgå forringelser på børne- og ungeområdet, skimmede jeg lynhurtigt kommentarfeltet her på bloggen fra mine seneste indlæg og blev så glad, at jeg besluttede mig for, at jeg måtte give det noget spalteplads at benævne, hvor pissesejt det føles at være mig, når I er så skide søde, seje og kloge. Kæft, det er fedt, man! Tak for jer – for altid og for jeres indspark, både i forhold til nakkefoldsscanninger og barbering i fællesbadene, hvor jeg forøvrigt har besluttet at jeg – hvis jeg oplever det igen – vil gå safe og venligt sige noget ala “jeg kan se at du ikke har set det, men der hænger et skilt lige der, hvor der står at du ikke må barbere dig“. Sådan for badefredens skyld og det der, ik’?

… Og så tjekkede jeg instagram, hvor jeg gud-nåde-trøste-mig, i eftermiddags havde postet et billede af gårsdagens frokost, som var blevet indtaget på café og som jeg alt andet lige fandt mere instagramvenlig end de to skiver rugbrød med hver sin skive mellemlagret jeg havde gang i, da jeg postede billedet.

“…Må desværre sige jeg er stoppet med at læse din blog, den er blevet alt for københavneri, med café og blog events og reklamer mm. Jeg har læst nogle af dine gamle indlæg igen fra du boede i Sønderjylland og der var du helt nede på jorden. Men hav det godt…” Havde én skrevet til mit billede.

Ouch! 

Københavneri?! Ja, undskyld mig, men selvfølgelig har mit liv ændret sig fra da jeg boede i Sønderjylland, hvor jeg ovenikøbet var på barsel og gik rundt og dangerede den med min tykke baby og gylp på tøjet hver eneste dag. Selvfølgelig går jeg på café og selvfølgelig gør jeg det bedste jeg overhovedet kan, for at nyde mit liv så meget som jeg overhovedet kan. Vi kan jo for fa’en ikke vide hvor længe vi har at gøre med og jeg vil altså have lov til at tillade mig at suge hver og én lille dråbe ud af livet, som jeg kan.  Hvis nogen så synes at det er noget værre “københavneri” at jeg går på café, bare fordi der er noget af det bedst jeg ved, så feel free to unfollow – ja undskyld mig, men jeg bliver simpelthen så ærgelig over, at nogen virkelig kan tro, at jeg – indeni – er blevet et helt andet menneske; at mine værdier har ændret sig og at jeg ikke længere er nede på jorden, bare fordi jeg går til blogevents, skriver sponsorerede indlæg og går på café – ofte flere gange om ugen.

Ja, jeg er flyttet til København (igen), men jeg vil nu altså vove at påstå at jeg er fuldstændigt den samme indeni, som jeg var for et år siden, da jeg stadig boede i Sønderjylland – nu bare i en lidt mere glad version, fordi det har vist sig, at jeg faktisk elsker livet her i byen.

Mine rugbrødsmadder er stadig de samme og min vasketøjskurv er stadig lige fyldt, men i forhold til den måde jeg gerne vil blive mindet om mit eget liv, når jeg engang (forhåbentligt) bliver gammel og skal genlæse min blog, så vil jeg da meget hellere læse om nogle af alle de dejlige ting jeg har brugt min tid på, frem for hele tiden at skulle mindes om støvsugning og børn der ikke gider at have børstet tænder.

For jeg er jo for fanden fuldstændigt ligeså almindelig som alle andre damer i dette land. Hverken mere eller mindre. Jeg bakser med præcis de samme irriterende hverdagsting som alle andre. Alligevel vil jeg – som jeg formoder de fleste andre også – gerne forsøge at skabe et godt liv, fyldt med gode minder. For mig selv, for mine børn og for de mennesker jeg omgås. Og hvis dét virkelig kan virke som tis på nogens sukkermad, så må det altså være sådan.

I ain’t changin’, honey.

image

Og altså, jeg er tilsyneladende stadig kikset nok til at jeg beder min veninde knipse et billede af mig – imens jeg har glemt alt om at jeg et kvarter tidligere åbnede mine bukser for at give lidt ekstra plads til aftensmaden, men sådan er der jo så meget og jeg håber at I er mange, der bliver hængende på trods af både det ene og det andet. Jeg kan i hvert fald godt li’ jer!

Skriv din kommentar

Kommentarer (38)

 1. Spot on. Ville være fjollet ikke at udnytte/benytte de muligheder vi har og får.
  Elsker selv at gå på café, restaurant og kaffebar – men skulle da mene, at jeg er den samme person som før jeg fik tid, råd og mulighed for det.
  Keep on going 👍😀

 2. Man kan ikke gøre alle glade og tilfredse, men det vigtigste er, at man selv er glad og tilfreds.
  Jeg kan da også se, at du har udviklet dig, men helt ærligt, det ville da være trist hvis man blev stående det samme sted altid. Dit liv er i København nu, så selvfølgelig vil din blog afspejle det, og hva’ så????
  Jeg blir nu hængende – jeg elsker din blog 😊❤️
  Rigtig god aften til dig pg din familie 😊

  1. Hvor er du sød, Ranveig! Og ja, hvis man ikke udvikles, så vil jeg næsten påstå at man afvikles 🙂
   Også rigtig god aften til dig <3

 3. Hej Cana. Rigtig godt indlæg og DEJLIGT at du forsvarer dig selv! Jeg har læst med næsten fra starten på din blog, og at følge dig i din udvikling er blot spændende. JEG synes dine indlæg virker gladere! Nyd det, og gå på café alt det DU vil 🙂 Kh fra Ditte

 4. café og københavneri, I don’t give a ….! Jeg synes stadig du er helt nede på jorden og jydeagtig! Og jeg ELSKER din blog! Her er en spade en spade, og det er squ dejligt! 😎

  knus fra en pige fra Heden, der selv går (lidt for meget måske) på café <3

  1. Arghmen altså, du er sgu da for sød! Og gu’ er jeg jyde(agtig) selvom jeg er flyttet til Kjøwenhavn 😀

  2. Bare lige en tanke… men hvorfor er det “jydeagtigt” at være nede på jorden? Det er da en sviner til københavnere? Hvis skrev det samme om jyder, så ville de himle op og skrige voksenmobning 😉 DK er så fandens et lille land, København er ikke en storby, det er på mange måder en provinsby, hvor alle kender alle. Der er ikke så stor forskel på os danskere, det er så pudsigt, at jyder har så travlt med deres mindreværdskomplekser. Måske de skulle prøve at flytte til udlandet, hvis de virkelig vil møde anerledes mennesker at klage over?

 5. Det her syntes jeg er dejligt at læse!!!
  Jeg syntes nogen gange du er lidt hurtig til at skrive undskyld, for et indlæg du har lavet, hvor nogen var uenige… (IKKE sagt jeg syntes mindre om at læse med af den grund😜)
  Men det er jo DET en blog er- lidt indsigt i din person og hverdag,.. så jeg syntes aldrig man skal undskylde for en holdning, man kan altid præciserer hvis man var blevet misforstået, og sådan er det😎
  Nååå… Men det er altså derfor jeg bliver SÅ glad for at læse du aldrig vil ændre dig, (det troede jeg nu heller ikke…) men det er jo netop på grund af dig! At jeg læser med😆😆
  -og tak for det forresten…

  1. Årh hvor er du sød!
   Jeg synes i virkeligheden at et undskyld er noget af det fineste man kan komme med, men det skal selvfølgelig komme fra hjertet.
   Man må give og tage og klippe lidt kanter i ny og i næ, imens det andre gange må handle om at være standhaftig og tro på sig selv, ik’?
   – Og selv tak! <3

 6. Selvfølgelig går du nu, modsat før, til blog events. For dit job er at Blogge. Før gik du til mødregruppe, for da var du på barsel.

  Jeg har slet ikke tænkt i de baner, at din blog har ændret sig. Din blog følger dit liv. Og dit liv er i bevægelse. Min instragram var også meget mer baby og søvnløshed (Ah søvnløshed er den stadig ;)) da jeg var mor til en lille ny og på barsel, end nu hvor jeg arbejder igen og har andet en gul baby bæ og amninger på nethinden 🙂 mit liv er også i bevægelse.. det er de flestes. Nyd du dit liv, Københavneri eller ej :*

 7. Du er en skøn kvinde ! Jeg bliver glad over dine indlæg, og dem der ikke fanger mig, scroller jeg over. Ligesom så meget andet på nettet. Det bringer, på ingen måde, mit pis i kog 😜
  Bliv ved med at være dig -som for et år siden – som du er nu! Søde, sjove, glade og ærlige Cana 😉

 8. Jeg er vild med dig! Altså dig og din måde at blogge på! Københavner, jyde eller bare dansker – du skide fantastisk at læse! Jeg griner/smiler stort set ved alle indlæg, og i min optik er det lig kæmpe succes- hvad bedre findes der en af få smilet frem hos folk – altså på den gode måde! Ceep up the good work 👌👍❤

 9. læste godt den besked… du er dælmedutme bare dejlig er du! hvisjeg kunne, ville jeg da oz være på cafe flere gange om ugen osv. Lev livet max, for som du selverinde på, ved ingen hvornår det stopper….. følger dig trofast, og gider jeg ik liige læse om fødsler elle andet, jamen så hopper jeg da over 😉 du er skøn er du.. krammer

 10. Jeg synes du er skøn og hudløs ærlig 😉 Jeg synes også det spejl i baggrunden er ret skønt…..hvor er det mon fra? 🙂

  1. Tak, hvor er du sød! Spejlet er hentet på en gebrugsplads i Valby for læææænge siden, så jeg har desværre ingen info på det.

 11. Kære Cana,
  Livet er bare sådan, at ikke alle “synes om” hele tiden. Og ja, fred være med det – og unfollow så, hvis det er et problem.
  For mig er det sådan, at jeg lige får en snert af misundelse over at bo i det mørke Nordjylland, men mindes min tid i Kbh, når jeg læser om alle de hyggelige ting, du foretager dig.
  Fedt at kunne det, værst for den, der synes, at rønnebærene er sure.
  God pinse.

 12. Er det københavneri at gå på cafe? Jeg gør det ellers flere gange ugentlig, og jeg bor så langt ide vestpå man kan komme i Dk;)
  PS. Hej Merete længere ned i kommentarfeltet! Vi er godt nok ikke mange med vores navn!

  1. Ha ha, jeg ELSKER at du hilser på din navnesøster – jeg ville 100% gøre det samme 😀

 13. Den kommentar handler ikke om dig, men om afsenders egen utilfredshed over få lidt cafebesøg -og det kan kun hun selv gøre noget ved!
  Misundelse er en grim ting 😉
  God Pinse fra 6600 Vejen -JYLLAND 😀

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven