mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

5 ting der bliver nemmere når man har børn

femnemmerenårmanharbørn

Alt for ofte flyder internettet over med artikler og blogindlæg om, hvor hårdt og svært det er at have børn i forhold til ikke at have børn. Jeg har sågar selv skrevet flere indlæg om nogle af de udfordringer der følger med at være blevet mor, fx dette og dette og jeg skal heller ikke se mig for fin til at komme til at skrive flere af den slags indlæg igen, for jeg synes selvfølgelig stadig de har sin berettigelse, men for nu, vil jeg gerne forsøge at vende bøtten lidt på hovedet. For der er altså også ting, der er blevet væsentligt nemmere, efter jeg har fået børn.

 1. Transport af dagligvarer. I provinsen fordi der som oftest minimum følger en Fiat Panda med, når man får et barn. En bil som snildt kan rumme fire fyldte indkøbsposer, et barn og en pokkers masse slikpapir i den der irriterende dørhylde, som altid bliver fyldt op med alt dét, man håber at éns partner ikke ser. I byen – eller i hvert fald her i København – følger der måske ikke så ofte en bil med, men til gengælde følger der både barnesæde og ladcykel med. Begge dele utroligt velegnede til dagligvarer og jeg har ganske ofte præsteret at cykle med fire indkøbsposer på min gamle Københavnercykel. 1 pose i kurven, 2 poser på styret (ja, jeg undskylder til alle tandlæger der måtte læse med – jeg gør det forsigtigt) og 1 pose fastspændt på barnesædet bagpå. Voila – meget nemmere end dengang jeg bare havde en racercykel uden hverken kurv eller barnesæde.
 2. Nu vi er ved dagligvarerne, så er det altså også blevet væsentligt lettere at købe hygiejnebind, som jeg ellers altid har hadet at købe. Det er som om at to pakker Libero fjerner fokus fra den der lillebitte pakke Libresse. Også selvom man skulle bruge supersugerversionen.
 3. At komme op om morgenen OG forhandle løn. No shit, Sherlock. Forældre brokker sig ofte over at de står så tidligt op – men hey, der er til gengæld ingen, der sover over sig og dét er da en bonus der vil noget. “Godmorgen chef, jeg er frisk som en havørn i dag, jeg har nemlig allerede været oppe i fire timer” – det må kunne give bonus i lønforhandlingerne.
 4. At luske sig til at se alle Disneys klassikere – igen og igen. Okay, det er selvfølgelig ikke svært at gøre, når man ikke har børn, men til gengæld er det altså en lille smule kikset, hvis voksne uden børn har set Frozen mere end én gang. For forældre derimod er det kun sødt og et udtryk for at være engageret i børnene, hvis man kan hele soundtracket udenad.
 5. At falde i søvn. Man bliver seriøst god til at falde hurtigt i søvn, når man får børn. Især i de perioder hvor man skal op 6-7-8 gange hver nat, lærer man nærmest at falde i søvn imens man går fra barnets seng til sin egen. Glem det der med at sove før man rammer hovedpuden – som forælder kan man nogle gange sove før man overhovedet rammer sengen.

Skriv din kommentar

Kommentarer (14)

 1. Tak for at vende bøtten 🙂 Det er som om man altid har fokus på det man ikke kan og som om det egentlig kun er skidt at have børn! Men de er da så fantastiske at have. Knus fra en mor til to små guldklumper 🙂

 2. Spot on. Jeg har sommetider taget mig selv i at overveje at gå op og handle ind med babyjoggeren – uden baby. For hold op hvor kan jeg transportere maaaange varer i den 😀

 3. Haha, jf. nr. 4 så er jeg lettere kikset. Jeg var sent ude med at få den set, men den er røget på på Netflix et par gange efterhånden, og jeg smutter også på youtube for kun at høre sangene engang imellem. Godt jeg bliver mor lige om lidt, så har jeg en undskyldning. Nyfødte kan vel også lide Frost, ikk? 😉

  1. Ha ha ha!!! Uuuundskyld! 😀 Y’know what I mean, right? Og JO – jeg tror at nyfødte ELSKER Frost 😀

 4. Tak for de positive ord, jeg holder meget af, at læse denne blok, da den er både sjov og oplysende. Og ja, du har evigt ret i specielt nr. 5. Hilsen fra en far med 5 børn( som er voksne i dag)

 5. Uha frost….prinsessens et og alt – og da den kom på dvd var mor og far også på jagt efter den til hende….for så at sidde klistret til skærmen da ungen var lagt og åd hver en scene!

  Og så den med søvn….nøj du rammer bare plet! Har sågar taget mig selv i at have gået ind til sønnen (marts 15) klokken “fy for pokker” og skifte en ble for derefter gå tilbage i egen seng…og så næste morgen opdage at drengen var dobbelt pakket (ble på ble)! Jeg havde i min zoombie-lignende tilstand glemt at så bleen af og bare lagt den nye uden på!!!!! Ups!!!!

 6. Forfriskende med sådan en liste. Forældreskabet har bestemt sine fordele – jeg er f.eks. ikke færdig med at blive imponeret over hvor meget man kan nå en lørdag morgen, før andre mennesker overhovedet står op. (morgenmad, bad, få alle mand i tøjet, læse bøger, vasketøj, børste alles tænder, male med tusher – fjerne tushstreger fra krop, skifte tøj, putte i tørretumbler og gå på legeplads inden kl. 9.30 – hah!)

 7. This post made me laugh so hard. What a fantastic perspective! Especially #3 – my boss is still amazed that I get to work so damn early. She thinks it’s because I’m dedicated, but really it’s an excuse to have a cup of tea without small people climbing on me. Similar to the Disney idea, in the States at least it’s a whole lot easier to go to a children’s museum, plays, playground, etc. if you have kids – my brother decided to meet my boys and I at a museum recently and had his own personal escort watching him from about 10 feet away until they determined he was their with children… 😬

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven