mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Seks tegn på at du er (seriøst!) udmattet

image

Forleden faldt jeg over en artikel som indeholdt seks sikre tegn på at man – som den påstod – ikke bare var træt, med decideret udmattet. Well, I agree to disagree – den der udmattelse, ik’? Den har vidst aldrig nogensinde stået mål til den udmattelse en mor til en skoldkopperamt – eller andre søvnfrarøvende små kærlighedsbanditter – oplever. Jeg er træt ind i knoglerne og har derfor tilladt mig, med et glimt i øjet, at kommentere på de seks tegn på udmattelse – sådan ud fra en træt mors synspunkt, ik’?

“Hvis du konstant craver noget at drikke eller oplever at have tør hud og tørre læber, er du muligvis dehydreret i en sådan grad at det kan føre til udmattelse”  

Yeah, right! Hvis jeg dog bare cravede noget at drikke fordi jeg var tørstig! Det eneste jeg craver at drikke er kaffe og rødvin og så vidt jeg ved, gør det ikke spor godt for hverken huden eller tørsten. En craving der forøvrigt ingenlunde kan måle sig med min craving for sukker. Bland-selv-slikkets himmelske fredag is coming right up!

“Du tænker ikke klart, når du ikke får dine 90 minutters REM-søvn. Det kan medføre at du bliver udmattet”

90 minutter, siger du?! Sammenhængende?? REM eller ej, så ville jeg give min højre arm lige nu, for 90 minutter sammenhængende søvn. Eller bare 90 minutter sådan ialt, ville også være ok.

Hvis du ikke kan yde det du plejer at kunne i træningscentret, er det fordi din hjerne er for træt til at udfordre din krop”

Ahem, når alene dét at få bh og mascara på om morgenen virker uoverskueligt, så er der fandeme ikke nogen der skal komme her og snakke om gode eller ikke-så-gode præstationer i et træningscenter. Som om man ikke udfordrede sin krop nok i forvejen ved ikke at sove. Og ved at spise sukker. Og drikke uanede mængder kaffe.

“Hvis du er stresset og ikke håndterer det, er du i øget risiko for at blive udmattet”

No – fucking – shit, sherlock. Den største stressfaktor for en mor, er hendes grædende barn og hvis hun ikke trøster sit barn om natten, er det sgu da klart, at hun ikke kan sove. Doh!

“Du spiser mere junk end du plejer”

Mere end jeg plejer? Ehhmm, njarrrh altså, det kommer jo an på om croissanter, nutella, ekstra ost, flødeskumskager og en hemmelig burger fra mac’en tæller med? Det er da klart, at man ikke kan lave mad, når man ikke sover – man skulle jo nødigt futte hele huset af! Nej, så hellere få nogle andre komptente mennesker til at lave maden.

“Du sover dårligt. Selv en enkelt dårlig nattesøvn om ugen er nok til at gøre dig udmattet”

Èen gang om ugen?! Så man bliver udmattet af at sove dårligt én eneste lillebitte gang om ugen? Hold. Nu. Kæft. Det betyder jo at man kan sove seks gange om ugen. Seks! Altså, ud af syv. What a luxury! Selv seks nætter uden søvn ville være ganske rimeligt, hvis der bare var lovning på én nat med otte timer i rap. Det kan vel næsten ikke være for meget at forlange, kan det?

Skriv din kommentar

Kommentarer (16)

 1. Ha ha ha – er SÅ meget med dig her 😂😂
  Twins med skoldkopper på samme tid 😩🙃
  (Og så også lige en datter på 5 år der aldrig har – og stadig ikke – (sygdom eller ej) – sover igennem om natten😳 – så den der udmattelse du snakker om der – den har stået på i 5 år her hos mig 😬)

 2. Har du nogensinde læst dumme mors klummer i ugeavisen søndag? Den her er i samme sjove boldgade! Tak!😂😂😂👍❤🌹
  Man overlever også dette! 😉

 3. 😂😂 så godt skrevet.. Kan ikke huske hvornår jeg sidst har sove 3 timer i streg… Udover det arbejder jeg 37 timer om ugen, og har heldigvis en sej chef, der om morgenen bare får blikket og ved at det har været en af de nætter.. Hvor efter hun siger.. Godt vi har kaffen!! 😱

 4. Skoldkopper er fan’me også udmattende. Også for forældrene. Specielt de forældre der kun er én forælder, mens det står på. Tanker herfra…

 5. Det er præcis det jeg tænker når mine venner uden børn siger de er udmattede.. jo jo, det må da også være hårdt at være ung og ambitiøs,,men til gengæld kan de bare sove 11 timer i træk,,hvis de vil.

  1. Det er jo lige præcis det de ikke kan, hvis de er totalt udmattede.
   Jeg håber det er ment i respekt.
   Der er lang vej til at nedbryde tabuet om stress og udmattelse, hvis vi ikke respekterer andres oplevelser også.

   1. Jeg vil gerne bakke dig op, Stine. At det er vigtigt at se hinanden – med og uden børn. Jeg HAR børn, men de er store nu og skal nærmest trækkes ud af sengen klokken 11.

    Alligevel sover jeg ikke. Fordi jeg har PTSD og har mareridt hver nat.

    Og en gang i mellem kunne jeg ønske, at det bare var en lille sød bandit, der var årsagen til, at jeg ikke kan sove. I stedet for mit forbandede hoved og genoplevelser.

    Respekt og rummelighed 😉

 6. Haha. Det er vist ikke forældre der har lavet den der liste.

  Da vi skiftede til sommertid overhørte jeg nogle unge mennesker (mimre mimre) sige: “ÅH. Jeg er totalt smadret. Kan godt mærke at jeg kun har sovet 7,5 time i nat!!”
  … Cry me a river. 7,5 time. Det lyder sgu vidunderligt.

 7. Åh! I hear ya. Mine drengehavde skoldkopper sidste år, da de var hhv. 10 måneder og den store lige fyldt to år. Og en mand i nyt job på kursus tre uger i Tyskland.
  Jeg tror jeg levede tre uger i natbukser og power-nappede under bruseren og kun en enkelt gang glemte alle – ja ALLE mine varer som var fire i alt i Rema1000 😂 Lad dem få is som du drikker kaffe og få fat i A-Derma zink ligament. Rigtig god bedring med dine drenge.

 8. I hear you. Jeg prøver virkelig at nyde at jeg pt får lov til at sove 4 ud af 7 nætter pt. Nogle fordele skal der vel være ved at blive kørt ned og kun have sit barn hjemme på deltid. Det er så sindssygt hårdt ikke at sove.

 9. Åh så enig, pt sidder jeg på et koldt plankegulv foran drengenes soveværelse, fordi de begge har haft mareridt og konstant kalder.. Hvis jeg skal vælge mellem min søvn og deres tryghed, så vi bliver det en lang nat, for mig.

 10. Jeg kan kun give dig ret, jeg har ski også altid valgt mine børn frem for min søvn. Og ville også gøre der i dag. Men man skal også huske, at kunne dele ansvaret eller bede om hjælp fra nogen der står en nær. Dette siger jeg kun fordi, at jeg gennem 1,5 år kørte døgn efter døgn ud og missede kun lige med øjnene i ny og næ. Fik engang i mellem måske en gang om ugen en nats søvn, men kunne ikke udnytte den optimalt. Efter 1,5 år vågnede jeg efter en times søvn op og var lam i højre side. Vores lille datter havde de 1,5 år været konstant syg, og oven i det havde hun døgnrytmeforstyrelse, og skreg hver eneste dag fra kl 22 til næste dag kl 17 hvis hun altså ikke lagde og krampede, da hun havde epilepsi, eller var indlagt med klappet lunger hun havde imunforsvsrsdefekt, og lagde de første næsten to år på sygehuset. Hun har også hjertefejl mm. Nå men efter 1,5 år kunne eller ville min krop ikke længere, og jeg blev handicappet, dette er jeg stadig, men kun min højre arm er lammet. Men det er så også snart 10,5 år siden. Set i bagspejlet skulle jeg have trukket i mit netværk, og finde andre tider at sove på. Da mellem kl 17-22 var der jo også to andre piger der skulle have mad i bad lavet lektier ordne vasketøj osv. Jo jeg havde en mand men han Arb i de perioder vi var hjemme fra kl eller kørte kl 6 og havde fri kl 19 men var først hjemme kl 20, da han havde en time i transport. Så jo ville aldrig priotere mine børn fra for søvn men nogen gange bliver man nød til, at finde andre løsninger og stole på andre også kan gøre det godt nok, uden st være en dårlig mor kh Sanne

 11. Det lyder da til at du oplever en “lidt” spændende periode der uden søvn? 😀
  Og kaffe, sukker og andre livgivende midler er altså stærkt undervurderede i en sådan situation! I mine yngre dage, kunne en Mazaring tærte og halvanden liter Pepsi godt holde mig kørende.. Hmm, måske der er en grund til at jeg ikke spiser Mazarin tærte længere??

 12. Har først set den nu.. Og jeg må sige….

  I FUCKING LOVE YOU.

  Sidder på 5. måned med en klisterbaby som har en rekord i dag på fucking 4 minutter i at ligge selv. Han sover så fra 20-05, men fra midnat til kl. 5 taber han sutten 1 gang hver halve time.

 13. Haha, Tak fordi du igen reddede min dag, med, mindst, et smil og grin. Mange tak. Jeg elsker din måde at skrive på.
  Jeps. Jeg kan godt følge dig. Tæt på 6 år uden sammenhængene søvn gør en til en zombie, og samtidig lære man at fungere på ganske lidt søvn syntes jeg, om end man ikke fungere super-særlig godt
  Jeg har lige hørt din bog, jeg kan, på trods af at det snart er 6 år siden jeg fik en lille baby, nikke genkendende til langt det meste du skriver. Det var en rigtig sjov måde at skrive om realiteterne omkring efter fødselsperioden som både er en vensigenlse men, for mig, også lidt en forbandelse..
  Tak for, endnu, et godt blogindllg

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven