mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Lortemor?! Really??

image

Det var kun et held, at der ikke fløj rødbedejuice ud over hele bilen, da jeg for et øjeblik siden faldt over et opslag på facebook, som jeg et kort øjeblik nærmest troede var løgn, fordi det var så ekstremt. Vi er på vej mod Billund, hvor vi er blevet inviteret i Legoland og alene begejstringen i Jens’ øjne over at høre om dagens agenda, har allerede været nok for mig til at vide, at vi får en god tur. Jeg skal bare lige komme mig ovenpå dét jeg blev virtuelt vidne til for et øjeblik siden.

Det er hændt før at jeg har kommenteret på hændelser fra den både populære og udskældte facebookgruppe, “Børneværelset” her på domænet og i dag kommer det altså til at ske igen, selvom jeg egentlig havde besluttet mig for at droppe det, fordi debatterne i den omtalte gruppe oftest ligner hinanden.

I dag så jeg nenlig det føromtalte, rødebedesprøjtfremkaldende opslag, som altså i dén grad tiltrak sig min opmærksomhed.

En tydeligt frustreret kvinde havde lagt et screendump af en beskedkorrenspondance imellem hende selv og et andet medlem (hvor navnet var sløret), hvor hun var blevet svinet til på det groveste. Virkelig. Sætninger som “dine børn burde tvangsfjernes”, “hvad fanden er du for en lortemor” og “du er så skide ligeglad med dine børn” var blevet sendt i hendes retning på baggrund af et opslag hun havde lavet dagen forinden i denne store gruppe. Opslaget havde – så vidt jeg har kunnet forstå, uden at have set det – handlet om, at den pågældende kvinde havde vist et billede frem af sin datters værelse med en, i hendes øjne, grim plakat, som i et kompromis, var blevet hængt op på indersiden af er skab.

Helt. Fucking. Ærligt!

Lortemor?! Tvangsfjernelse af børnene?! Really? Fordi barnet ikke selv måtte bestemme hvilke plakater der skulle hænge hvor?

Jeg bliver så skide ked af at se, at nogen virkelig kan få sig selv til at være så direkte modbydelig og skrive sådan nogle forfærdelige ting om andre mennesker. Især når det sker på baggrund af et facebookopslag som i bund og grund ikke handler om andet end børneværelser. Jeg fatter det simpelthen ikke, ligesom jeg ikke fatter det behov jeg ser ligger latent hos mange om at tale grimt om hinandens beslutninger, når det kommer til så ligegyldige ting som indretningen af børnenes værelser!

Bevares, jeg har selv en holdning til hvordan jeg gerne vil have børneværelset hjemme hos os, hvor jeg gerne vil have at det er både pænt og “børnet” på samme tid, men hvad andre gør eller hvad andre mener er det bedste/pæneste/mest børnevenlige er jeg da forøvrigt komplet ligeglad med, så længe de gider dele deres gode ideer, så jeg kan lade mig inspirere af dét der falder i min smag og lade alt det andet passere, fuldstændigt som jeg gør med alt muligt andet her i livet.

Der ér vel ingen som, bare fordi de ikke bryder sig om agurkerne i grøntafdelingen, stiller sig op og råber sig hæder og ære fra over at de ligger ved siden af tomaterne, hvis det var dem man bedst kunne lide.

Vi skal allesammen være her og jeg synes vi skal behandle hinanden ordentligt.

 

Skriv din kommentar

Kommentarer (3)

  1. Åh ja, nu igen.. Jeg er selv med i den gruppe, og det sender minderne tilbage til den forfærdelige gruomskyggede dag, hvor jeg kom til at ytre, at min store dreng pludselig havde fået en holdning til sit sengetøj – nu skulle det være sejt – med LEGO CHIMA :O :O :O Jeg søgte lidt inspiration derinde til sejt sengetøj, som måske også var lidt fedt for det ‘sarte’ mor-‘øje.. Opslaget var skrevet i en lidt småironisk tone fra min side, og SELVFØLGELIG måtte det arme barn da få det sengetøj til sin fødselsdag, når det kom til stykket.. det fik jeg bare ikke lige nævnt.
    Det opslag var jo ikke hele mig..hele min nogle gang lidt for fodformede pædagogstuderende mor-personlighed kom jo ikke til udtryk i lige netop dét opslag.. og jeg skal lige love for, jeg også fik tvangsfjernet mine børn derinde af mine medmødre pga. det opslag.. av av av – det var heller ikke godt, at jeg sådan frarøvede mit barns store illusion om det sengetøj, det KAN jeg godt lige love for! FØJ for en udskældt mor, jeg blev.. Sad helt lamslået på den anden side af skærmen og vidste ikke, om jeg skulle grine eller græde.. kom til at gå lidt ind i den og forsvare mig selv, hvorefter det gik op for mig, at den kamp havde jeg tabt, allerede da jeg postede det – gribbene var allerede gået i gang med at fortære deres bytte… Virkelig kvinder når de er værst!
    Kærlig og god lillefredag-karma din vej <3

  2. Hvor er jeg glad for at læse dit indlæg. Jeg undres dagligt over, hvad folk synes de kan tillade sig at skrive til andre mennesker, når de kan gemme sig bag en skærm.
    Jeg er selv medlem af gruppen, men ser egentlig kun billederne, fordi jeg undrer mig over netop de diskussioner der er på siden.

    Tak for dit indlæg. Det er rart med et fokus på at holde en god tone 😊

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven