mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Overskud, skoldkopper og et lillebitte glas vin

image

Efter mit indlæg om træthed i aftes, var det som om karma vendte sig om og kyssede mig blidt op ad halsen og lod mig sove – og hold nu fast – i syv timer uden én eneste lille afbrydelse! Begge børn sov hele natten og for fa’en hvor var det dog godt for mit overskud, som ellers var for nedadgående og tenderende til et underskud.

Derfor tog jeg i formiddag min i øvrigt noget friskere Jens med på en gåtur hen forbi vores lokale lagkagehus, inden vi gik hjem og spillede min tidlige barndoms favoritspil, krig i ledtog med en bolle og en skive rugbrød med ost.

Faktisk er kortspil noget af det – udover heste og skøjteture om vinteren – jeg husker allerbedst fra min barndom. Både hjemme hos mine forældre og sammen med mine veninder elskede jeg at spille kort. Krig, Grisen i Laden, Fisk, 500, Canasta, 31 og Whist var ofte på programmet og jeg kan huske at jeg elskede det endnu mere end jeg elskede 80’er-klassikeren over dem alle – Yatzy. Alligevel spiller jeg stort set aldrig kort nu. Eller yatzy, for den sags skyld.

Det er som om kortspil er blevet overhalet indenom af glimrende alternativer som EGO og Hint (sidstnævnte som forøvrigt er det sjoveste spil jeg nogensinde – i mit voksne liv – har spillet), som formår at bringe spillernes personligheder ind som en del af spillets charme, men jeg vil nu alligevel også gerne slå et slag for, at en god omgang krig – eller alt muligt andet, for dem der er mere avancerede end min næsten-femårige og jeg – kan være mere end rigeligt for at få tanket godt op på hyggekontoen.

Heldigvis går det bedre med Jens – skoldkopperne popper ikke længere frem som var de mælkebøtter i min (nu udlejede) forhave og feberen er efterhånden helt væk. Ovenikøbet er det fredag og om lidt vil jeg forsøge at overtale én af de damer jeg ser alt for lidt (og savner alt for meget) til at komme forbi til en sludder og et glas rødvin – det må være den bedste måde at holde fredag på, når man samtidig gerne vil være sammen med sine sovende kærlighedskanoner.

God aften til jer derude, hvadenten I skal drikke vin, spise snolder, græde over at der ikke længere er x-faktor, venindehygge, lægge neglelak, spille kort eller noget helt og ganske andet.

Skriv din kommentar

Kommentarer (2)

  1. Tænker at vi næsten må være samme årgang da jeg som barn spillede de samme spil 🙂
    Jeg har lært mine piger 500 , men hvordan var det lige man spillede Canaster 😳Kan du huske det ?

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven