mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Inspiration: Nem pavlova (som fødselsdagskage)

Da vi for nogle uger siden var i sommerhus, blev hyggen toppet med, at Thomas havde fødselsdag. Og ingen fødselsdag uden fødselsdagskage. Ofte betyder fødselsdagskage her i husstanden et vældigt præstationsræs, som for sidste års vedkommende endte ud med de kager I kan se i indlægget HER. I år til gengæld, skruede jeg ned for ambitionsniveauet og lavede blandt andet en pavlova, som – selvom den er umanerligt let at lave – både ligner og smager som en million.

nem fødselsdagskage

Pavlova

til 12-15 personer

Marengsbund

10 æggehvider (gerne pasteuriserede)

650 gram sukker

3 tsk eddike

1 økologisk citron

Æggehviderne piskes stive og sukkeres piskes i lidt efter lidt, indtil massen bliver ensartet. Citronskallen rives let i marengsmassen, eddiken tilsættes og massen røres glat og blank. Obs: den bliver ret tyk af eddiken, så den bliver lettere at forme “pænt”.

Marengsmassen bredes ud på en bradepande beklædt med bagepapir og bages i almindelig ovn ved 150 grader i cirka 40-50 minutter afhængigt af hvor svampet man gerne vil have den indeni. Jeg kan bedst lide når den er helt sprød udenpå og godt blød indeni, så min får cirka 40 minutter i ovnen. Herefter slukkes ovnen og kagen afkøler sammen med ovnen.

Fyld

1/2 liter piskefløde

1/2 tsk vanillesukker

500 gram frisk frugt/bær

Fløden piskes sammen med vanillesukkeret og bredes ud over den afkølede marengsbund. Kagen toppes med masser af frisk frugt eller bær. Det fungerer bedst, hvis frugten ikke afgiver for meget væde, da det vil ødelægge flødeskummet.

Voila, så er der fødselsdagskage – og velbekomme!

nem fødselsdagskage

Hvis man vil, kan man forøvrigt snildt lave bunden, som i virkeligheden bare er en forstørret kyskage, dagen i forvejen.

Skriv din kommentar

Kommentarer (11)

  1. Den ser godt nok lækker ud – og let at lave. Den tror jeg at jeg vil lave til til senere, når vi skal have geillhygge senere sammen med vores gode venner og børn😀

  2. Bliver den mindre sprød og lækker hvis den laves dagen før og så står på køl.. og hvor længe ca. lader du den stå og køle af med ovnen?

  3. Jeg lavede to bunde og smækkede fløde og bær indeni og ovenpå. Det er SÅ lækkert og endnu bedre: det er nemt! 😍

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven