mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Et dementi og damer uden filter

image

Til en begyndelse, vil jeg skynde mig at dementere min påstand i går om at Simon Kvamm taler nordjysk. Det gør han selvfølgelig ikke, når han er født og opvokset i Silkeborg, som flere gjorde mig opmærksom på. Undskyld Simon – og alle fra Silkeborg i øvrigt – I taler selvfølgelig østjysk. Gudskelov kaldte jeg, i selvsamme indlæg, mig selv for sprogskizofren, så jeg håber at I er med på, at jeg i dag vil tillade mig at bruge netop dét som min undskyldning. Nårh ja og så selvfølgelig det faktum at jeg – indtil jeg mødte Thomas – rent faktisk troede af Nordjylland startede på linje med Aarhus. Dumt, I know, men så er jeg god til så meget andet og der var gudskelov flere fag end geografi i datidens matematiske studentereksamen, som kunne trække mit snit op til lige akkurat at kunne snige mig ind på jordemoderuddannelsen, hvor mine sproglige (in)kompetencer og mislykkede sans for geografi gudskelov var fuldstændigt underordnede.

Med dét sagt, så lovede jeg også at vise et billede af mig ganske uden make-up, som fik mig til at tænke på den kampagne, der for nogle år tilbage florerede instagram, som gik ud på at alle damer viste et billede af sig selv uden make-up og vist samtidigt taggede tyve andre kvinder for at fortælle dem, at de var smukke. Umiddelbart en virkelig, virkelig fin kampagne, men som i min verden faldt fuldstændigt til jorden, den dag det gik op for mig, at alle – inklusive jeg selv – havde brugt filter, fordi vi alligevel ikke helt ville være ved hvordan virkeligheden afspejler os igennem vores telefoners kameraer. I hvert fald ikke når vi skulle “tagge” en masse andre damer og ovenikøbet figurere under et bestemt hashtag, hvor vi kunne checke hinanden ud. Arghmen altså, det er da så pinligt som noget kan være.

Jeg ved godt, at verden med de sociale mediers tilblivelse er blevet forandret og jeg ved også godt, at det både er socialt accepteret og anerkendt at vi allesammen – igen, jeg selv inklusive – bruger filtre, skruer op og ned for lyset og på den ene eller den anden måde behandler vores billeder inden vi deler dem, men jeg synes sør’me godt nok det er ærgerligt, når det ligefrem kommer dertil, hvor vi ikke længere vil eller tør være vores sande udseende bekendt. Altså, dét uden filter.

Well, jeg tør sgu godt og jeg smiler endda imens!

image

#5damerudenfilter – vær med på instagram hvis I tør og tag 5 damer I gerne vil se helt uden (makeup og) filter.

Skriv din kommentar

Kommentarer (6)

 1. Du er smuk – også uden make up!
  Jeg tænker faktisk ofte over, hvor smukke andre kvinder, jeg kender, er uden make-up og glemmer lige så ofte at sige det til dem, fordi… Ja, der kommer vel et barn og siger noget eller det er en tanke, jeg tænker i et splitsekund, mens jeg lytter til, hvad den smukke veninde eller bekendte siger. Så udover at vise dine smukke øjenvipper (jeg er fan – jeg har bestilt tid!) og opfordre til at lade andre kvinder udfordre sig selv, så har du også fået mig til – forhåbentlig – at huske at fortælle alle de smukke kvinder, jeg møder på min vej, at jeg har tænkt netop den tanke om dem – tak 🙂 (Du har endda skrevet et indlæg med nogenlunde samme budskab, kan jeg huske ;))

  1. Ååårh hvor er du sød! TAK! Jeg håber du bliver ligeså glad for dine vipper, som jeg er for mine 🙂

 2. Synes faktisk du har fat i noget vigtigt dér, som jeg håber du måske ville ha’ mod på at slå et slag for! For hvorfor skulle det ikke være acceptabelt at vise sig uden makeup, og tage billeder uden filtre?
  I kvinder er smukke mytiske væsner, som vi mænd i forvejen ikke har en bjælde forstand på, så jo tak; Mere naturlighed tak! 🙂

  Bare mine tanker!

  God aften til dig og dine!

 3. Rigtig vigtig pointe du tager fat i og fint tiltag. Meeeen jeg synes desværre det klinger en smule hult at lave indlægget og det “make-up fri” billede dagen efter at have fået eye lash extensions 🙁

  1. Ha ha, det kan du have fuldstændigt ret i, Sally! Men fordi det var i går jeg kom i tanker om at det kunne være fint med en omgang “se mig som jeg er” så er det for mit vedkommende altså med vippeextensions 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven