mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Gud fri (abort) mig vel!

MRV6HYC6NR

Da jeg i aftes kom hjem efter at have været på Pastis til en flaske bobler med en dejlig dame, så jeg en sms fra en veninde, med et tip om et indlæg jeg lige skulle tage at læse. Et indlæg fra en blogger, som blandt en hel masse andet forfærdeligt, sammenlignede fri abort med Hitlers nådesløse nedslagtning af jøder under 2.verdenskrig.

Hun skriver blandt andet:

…Jeg forstår ikke folk der støtter aborter, men det er vel let for folk at støtte det, når det ikke er dem selv der bliver dræbt. Jeg mener at alle graviditeter er en gave fra Gud […] Hilter dræbte 1 million mennesker og folk kalder ham ond – Men hvor mange fosterer er blevet dræbt i aborter?…

Hold. Nu. Kæft.

Ja, pardon my french, men jeg synes kraftederme det er den mest latterlige argumentation jeg længe har læst!

Jeg har gudskelov aldrig selv været i en situation hvor jeg så mig nødsaget til at få en abort, men jeg har selvfølgelig en kæmpe forståelse for alle de mange kvinder (og mænd) som har stået i lige netop dén situation, hvor beslutningen om at fravælge et kommende barn er truffet. Jeg har i mit arbejde som jordemoder mødt mange af netop disse mennesker; enten i tidspunktet for deres beslutning og under abortprocessen eller i efterfølgende graviditeter, hvor det er min oplevelse at langt, langt de fleste har én eller anden form for svære tanker omkring deres tidligere abort(er). Ikke én eneste har fortalt mig, at det var en let beslutning som ikke har påvirket dem. Ikke én eneste.

Det er sgu da ikke for sjov, at nogen får foretaget en abort og jeg er dybt taknemmelig for at leve i et samfund, hvor det rent faktisk er en mulighed i de tilfælde, hvor kvinden ikke kan forlige sig med en graviditet.

Jeg synes vi skylder hinanden the benefit of the doubt og jeg er rystet over, at nogen kan finde på ligefrem at sammenligne kvinder der har fået en abort, med Hitler. Dybt rystet, faktisk.

Nej, det er ikke drab. Og nej, man er ikke et dårligt menneske fordi man har fået foretaget en abort.

Tværtimod synes jeg nærmere at det vidner om at man er et stærkt menneske, som formår at træffe nogle usædvanligt hårde beslutninger for sit liv. Bevares, man er selvfølgelig ikke et bedre menneske end alle andre, fordi man har fået foretaget en abort, men man er fandeme heller ikke et dårligere.

Alle har hver deres forudsætninger og livsforståelser og jeg synes ærligt talt at det er grimt, at pådutte andre nogle motiver, som man ikke har noget grundlag for at udtale sig om. Nogen får aborter fordi den de er blevet gravide med, ikke er den rette eller fordi tidspunktet for graviditeten ikke stemmer overens med deres forventninger til fremtiden, imens andre gør det af nogle helt andre årsager. Uanset hvad, synes jeg vi skylder hinanden at støtte op om den svære beslutning det må være for alle, at fravælge et barn og vi er nødt til at tro på, at den enkelte kvinde ved bedst i forhold til sit eget liv.

Abort må selvfølgelig aldrig anvendes som prævention og det optimale ville ganske givet være, hvis ingen blev uønsket gravide, men jeg tror også at vi er nødt til at hæfte os ved at vi allesammen – hver og én af os – er de eneste eksperter i lige præcis vores eget liv og jeg skal i hvert fald ikke gøre mig til dommer over, hvornår det er okay for andre at få foretaget en abort.

Børn er – ud fra min forståelse – den største gave i livet, men ikke desto mindre, skal gaven selvfølgelig være kærkommen. Ellers nytter den ingenting.

Skriv din kommentar

Kommentarer (16)

 1. Amen!! Kommenterede selv på indlægget, fordi det simpelthen er SÅ tarveligt at beskylde en anden for at dræbe og sammenligne med Hitler, ligesom om skriver at “fuck prævention, vi dræber bare barnet hvis der skulle ske en smutter, for det er jo for fanden sådan hun har tænkt” – hun har jo ingen som helst anelse om, hvad der ligger til grund for beslutningen, og gisner blot herom. Jeg husker der var noget strid mellem de to piger, bloggeren og hende der fik aborterne, og det her ligner mest af alt et tarveligt forsøg på at svine hende til!!

 2. Af hjertet tak ❤ Tak fordi du tør sige højt at abort er okay, og at det er en af de sværeste beslutninger at tage. En beslutning man skal leve med, som en hemmelighed man aldrig kan sige højt af frygt for at blive sammenlignet med Hitler, kaldt morder og et dårligt menneske. Tak fordi du kalder mig et stærkt menneske ❤

  Hilsen hende som fik en abort + psykolog hjælp for at lære og leve med beslutningen

 3. Helt enig med dig Cana! Jeg fik for nogle måneder siden min første (og forhåbentlig eneste), abort! Jeg står ikke i et sted i mit liv liget nu hvor jeg er parat til at få børn (“kun” 20 år gammel), og er lige startet på min uddannelse… Derudover er jeg ikke sikker, på nogle punkter, at den mand der ville være den protitentielle far overhovedet skal være manden i mit liv. Det var et uheld at jeg blev gravid, og det havde sikkert blevet et dejligt barn, men det skal ikke være en byrde for mig at få børn.
  En af mine klassekammerater startede fornyeligt en debat på klassen om abort og anede ikke hvad jeg havde været igennem, men hun ydede sin uforstående meningen at abort dybe være ulovligt for efter hendes mening er man klar til at få børn den dag man begynder at have sex. Sikke noget pjat, tænker jeg. Jeg er enig i at abort er forkert hvis man venter sig en dreng og man gerne vil have en pige, at man så får en abort… Det er jo absurd!! Men hvis fostret lider af en genfejl så som downssyndrom eller en uhelbredelig hjertefejl (som min ældre søster var ude for), ser jeg ingen problem i at få abort. Det er sit valg som forældre, og ærligt talt synes jeg at det er det bedste valg for alle.
  Men på trods af at jeg er enig i at friabort er en god ide, vil jeg også lige tilføje at jeg synes det er usmageligt når folk gentagende gange vælger af få abort fordi de lige “glemte” kondomet eller p-pillen…. Så må man sku lære af sine fejl og tag regnfrakken på.

 4. Hej Cana. Jeg er normalt meget enig med dig, og det er jeg for så vidt også her MEN.. At få flere aborter og så endda 4, så synes jeg faktisk ikke det er ok. Det er ikke en stærk og sej kvinde der gør det. Der er spild af liv og en underlig ligeglad holding som bare ikke holder! Mvh Rikke

 5. E N I G
  Jeg følger faktisk ikke F.. men måtte lige læse indlægget da du skrev dette. Jeg er simpelthen mundlam. Magen til indskrænkethed og arrogance skal man godt nok lede længe efter. Dét, der næsten gør mest ondt, er at hun er forbillede for en masse unge piger, som er enormt påvirkede af hvad hun siger og skriver. Det er fandme en farlig og fordømmende holdning at indprinte i unge pigers hoveder, og jeg er så enormt taknemmelig for at der ikke var en Fie Laursen da jeg var ung, som kunne kalde mig morder. Hold nu kæft.
  Desuden var det vist også 6 millioner jøder der døde under holocaust, men hvornår har hun også nogensinde gået op i fakta?

 6. Hvor er jeg enig med dig ( god skrevet)
  Går ind for man har det valg ,og man bruger det ad nød og ikke som prævention
  Hvor vil det være synd for både de kvinder, mænd og ufødte børn hvis man ikke havde muligheden for fri abort . Hvilken liv vil det ikke være?

 7. Kære Cana
  Af hjertet tak for at du tager dette emne op, lige netop nu. Jeg blev gravid i
  sommers med min dejlige kæreste gennem 7,5 år. Vi er helt sikre på at vi skal være sammen resten af livet og have massere af børn sammen. Bare ikke lige nu. Med udsigten til ikke at have nogen bolig(vi boede midlertidigt hos hans forældre), og jeg som eneste forsørgere, mens min vidunderlige kæreste studere på fuld tid og har fire timers transport dagligt plus manglende SU-klip, måtte vi træffe vores liv sværeste beslutning, for hvad der med hjernen var det mest rationelt, skar mig dybt i hjertet. At vælge noget, så ønsket, fra, det gør sgu ondt. Alle tankerne om hvor vidt man skal fortælle sandheden om sit valg, samtidig med at (næste ) alle frugtbare kvinder omkring mig skaber vidunderlige børn, har givet andeledning til mange tåre og søvnløse nætter. Men nu er jeg lige så stille ved at forlig mig med, at det også bliver vores tur til til at skabe vidundere, når rammerne er mere til det.
  Jeg ville have haft termin lige omkring nu, så tak fordi du støtter op om lige dette svære emne, om muligheden til at kunne vælge selv, og for mit vedkommende, få muligheden til at skabe en bedre og mere tryg start for mit kommende barn. Igen af hjertet tak ❤️

 8. Jeg er ligesom dig, dybt rystet over de argumenter hun benytter i hendes indlæg. Endnu engang går hun over stregen i hendes ydtringer. Personligt har jeg selv haft en ufrivillig abort men går fuldt ind for fri abort. Det skal være muligt at tilbyde dette, hvis man ikke er klar på fysisk og psykisk på at få et barn. Hendes holdning er grundlaget for, at mange børn bliver sat i verdenen af pligt og ikke af lyst, og derfor ender en forfærdelig tilværelse.
  Tak for at give så godt et svar på hendes indlæg. Tror du taler for mange kvinder – der iblandt også mig.

 9. Min første fødte var 4 1/2 måned, da jeg blev gravid anden gang. Min daværende læge anbefalede en abort, men jeg kunne ikke. Jeg vidste jo godt hvad det blev til. Og jeg fortryder ikke et sekund at vi fik ham. Men jeg forstår fuldt ud de kvinder der vælger det af en eller anden årsag. Og jeg har da også den dybeste respekt for den beslutning de vælger. Det er ikke let. Og gudskelov for det, for så gør man intet overilet. Desuden er det vigtigste at man gør det der er rigtigt for en selv og ikke for alle andre. Skønt og sandt indlæg Cana. God dag.

 10. Kære Cana, jeg må virkelig også sige dig mange tusind tak for dette indlæg. Jeg har selv prøvet at få en abort og hvor er det dog forfærdeligt at skulle igennem! Hvor tog det mig lang tid at komme ovenpå, men komme over det gør man aldrig. Man lever med det altid! Som du skriver så påvirker det en i efterfølgende (ønskede) graviditeter og så kan man jo kun håbe på at møde forstående folk som dig og ikke denne sære person som syntes man er lige så slem som Hitler! What The hell!!

 11. Jeg er helt enig i dit indlæg her. Dog har jeg samtidig et problem med at bruge abort som prævention (som vel nærmest er det, Amalie har gjort). Hun siger til artiklen at hun ikke brugte prævention, da hun synes det kunne være hyggeligt med et barn. Som så resulterede i 4 aborter, da det jo så ikke var så hyggeligt i virkeligheden. Så jeg forstår godt forargelsen på den side. Men Fie er under alle omstændigheder helt ude et ste djeg slet ikke kan være med!

 12. Jeg går 100% ind for abort, selvom jeg aldrig selv kunne få en. Og ja, det er sindssygt at sammenligne som Fie Lauersen hør. Ingen tvivl om det. Men! Jeg bliver sgu også harm når jeg læser baggrunden for hendes blogindlæg, som jeg synes er relevant at nævne, nemlig at den kære Amalie har fået FIRE aborter, hvor hun alle gange er blevet gravid med den samme mand. FIRE!!!!! Jeg bliver vred helt ud i tæerne. Jeg forstår at uheld sker. Men dem der bruger abort som prævention skulle fanme ha en røvfuld!!!!

 13. I Amalies indlæg omkring sine aborter, skriver hun denne sætning:”Anyways, tanken med børn har altid betydet meget for mig, og jeg ville lyve hvis jeg sagde jeg fik en abort med egen vilje, for jeg ville gerne have beholdt mit første barn, og det andet, og faktisk også de sidste 2 gange.. Ja jeg har fået 4 aborter med samme mand”
  Hvis man sammenstiller det, med hvad man ved, hun har været udsat for i det forhold (vold og lignende), synes jeg, det vidner om en ung pige som har været fanget i en forfærdelig situation, og som højst sandsynligt er blevet tvunget til at få foretaget disse aborter. Derfor synes jeg ærligt talt ikke, man skal være forarget over noget som helst andet end Fie Laursens blogindlæg. Enten er aborten fri – eller også er den ikke! Og at nogle (mis)bruger den mulighed, er selvfølgelig ikke smart – især ikke for deres eget helbred og fremtidige muligheder for at få børn. Men i sidste ende er det er deres ret! Så jeg synes, man skal holde sig for god til at se ned på kvinder der har fået flere aborter, og fokuserer på sig selv. Ellers ender vi kvinder med at være vores egen værste fjende!

 14. TAK! Jeg læste hendes indlæg og var ved at kommentere det, men jeg blev så provokeret at der ikke ville komme nogen form for konstruktuv kritik ud af det..
  JEG har fået en abort for 2 år siden og for mig var det en let beslutning og det har ikke påvirket mig efterfølgende! Jeg var meget åben omkring det overfor alle jeg havde i mit liv og er det stadig overfor alle jeg møder på min vej. Jeg er ikke flov over det og jeg var ikke ét sekund i tvivl om min beslutning og har heller ikke været det siden. Nogen er forarget over hvor let beslutningen var for mig, men jeg har endnu ikke mødt nogen som har turde sige til mit ansigt at jeg har valgt forkert.
  Mine p-piller virkede åbenbart ikke, og min kæreste havde slået op 14 dage før jeg fandt ud af det, jeg skulle til at starte på studie og manglede et sted at bo. Jeg vil gerne have børn, men det skulle ikke være med ham eller på det tidspunkt!

 15. Jeg er heller ikke med Fie Laursen og er så taknemlig for at vi bor i et land hvor at en kvinde har mulighed for at få en abort! Hun er lidt skør. Jeg læste dog lige på lidt ældre indlæg fra hende efter det der skøre, og hun har for nylig fået en spontan abort, og så er det nok nemt når man selv er i sorg over sådan en oplevelse at blive meget stødt når man hører om en anden der har fået foretaget 4 aborter frivilligt. Hun er lidt småskør, men synes også at hun skal ha et kram.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven