mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Ugens Mand – Thor Underbjerg

I en alder af bare 27 år har han præsteret mere end jeg forestiller mig at mange når på et helt liv. Han er indbegrebet af både overskud og rummelighed og så er han gift med én af de bedste damer jeg kender. Navnet er Thor Underbjerg og som han fortæller om sig selv: “Først og fremmest er jeg far til tre børn og ægtemand til en kone, som jeg på fredag kan fejre seks års bryllupsdag med, men jeg er også lærerstuderende, bestyrer af en cafe i København og ishockeymålmand i landets næstbedste række. Så jeg har mange hatte på.

Jeg synes Thor rocker for vildt, når jeg læser hans hjertevarme svar på mine nærgående spørgsmål. Hans kone – som forøvrigt hedder Cecilie – er en heldig kartoffel.

image

Hvad er din største bedrift?

Jeg har utallige gange kastet mig ud på dybt vand for efterfølgende at lære svømmetagene. Men mine børn og mit ægteskab er det jeg er allermest stolt af. Jeg var 20 år gammel og havde kun kendt min kæreste i én måned da vi stod med en positiv graviditetstest. Mange af mine bekendte rystede på hovedet og havde svært ved at se festaben Thor som en ansvarsfuld far! Jeg ku’ mærke at Cecilie var den helt rigtige for mig så derfor var beslutningen egentlig ikke så svær – jeg fulgte blot min mavefornemmelse.

 

Hvis du fik 1000 kroner til en gave til dig selv, hvad ville du så købe?

Jeg er så dårlig til at bruge penge på mig selv. Jeg skal tage tilløb i flere uger før jeg kan overbevise mig selv om, at jeg ikke kan leve uden den pågældende ting – og jeg får aldrig rigtig overbevist mig selv. Det ender med at være min kone som køber det til mig – enten fordi hun er træt af at høre på mine mange overvejelser for og imod, men helt sikkert også fordi hun i bund og grund ved hvad jeg bliver glad for.

Men jeg kunne egentlig godt tænke mig at bruge 1000 kroner på en KÆMPE LEGO ting som jeg kan samle med ungerne. Og med ungerne mener jeg selvfølgelig, at vi samler det sammen den første time – resten af tiden sidder jeg alene og er Thor 11 år.

Skærmbillede 2016-02-27 kl. 15.07.08

 

Hvor håber du at se dig selv om fem år?

Om 5 år drømmer jeg om, at min familie og jeg tager 3-4 måneder ud af kalenderen og rejser rundt i Asien. Jeg boede i Kina i et år da jeg var blevet student og jeg har en stor drøm om, at vise specielt Kina til Cecilie og ungerne – de har hørt utallige af fars historier så de skal have lov at opleve det på nærmeste hold.

 

Hvordan er din parforholdsstatus?

Jeg blev gift med Cecilie (med en 3.5 måneder gammel baby på armen) på Københavns Rådhus på vores 1 års dag!! På fredag kan vi fejre vores 6 års bryllupsdag

 

Hvis du fik 1000 kroner til en gave til din kone, hvad ville du så købe?

Vores bryllups/årsdag er også min kones fødselsdag, så nu vil jeg ikke afsløre for meget 🙂

 

Hvordan har det været at blive far?

Vores jordemoder ved den første graviditet sagde meget rammende: ”Der går drenge ind på fødegangen, og kommer mænd ud” – og sådan var det virkelig.

Det var det mest fantastiske og rørende at holde min datter i armene. Men samtidig var det også et antiklimaks – det kom bag på mig hvor ubetydelig jeg i bund og grund var i forhold til vores datter. Jeg elskede at ligge hud mod hud og bare kigge smaskforelsket på denne lille skabning, men i bund og grund var jeg oppasser for min kone og datter. Det slog mig efterfølgende, at mange af de tanker og forestillinger jeg havde haft til fædreskabet involverede en datter som var barn og ikke baby. Vi var af gode grunde de første i vores omgangskreds som fik børn (og stadigvæk er), mine brødre har endnu ingen så min eneste reference var mit år i Kina som au pair samt 2 måneders ansættelse som medhjælper i en børnehave.

 

Hvad er det bedste ved at have børn?

Jeg har 3 skønne unger som ALTID griner når jeg skejer ud. På den front er de dybt loyale. Børn er den største gave og Sia er det bedste, uplanlagte, som nogensinde er sket mig.

 

Hvad lægger du først mærke til hos en kvinde?

Øjnene.

Øjenkontakt er essentiel for mig både som kommunikationsredskaber men også i ægteskabet, med mine børn, venner osv. Der skabes et helt særligt rum og kontakt når man gennem øjenkontakten signalerer anerkendelse og tilstedeværelse.

Jeg kan mærke effekten så snart vi minder os selv om, at løfte blikket fra børnene, telefonen, studierne og istedet se hinanden.

 

Hvad lægger du mest vægt på hos en kvinde?

Hun skal først og fremmest være hudløs ærlig og så skal hun besidde en helvedes masse selvironi. Og så bryder jeg mig ikke om udenomssnak – hun skal kalde en spade for en spade og så kan jeg sagtens håndtere, at hun har temperament 🙂

 

Færdiggør sætningen: En kvinde er smukkest når…

… Hun står foran spejlet, på vej ud af døren og man kan se på hende at hun er selvtilfreds. Det politisk korrekte svar havde nok været noget med ”når hun lige er vågnet og har min t-shift på”, men jeg kan ikke stå for en kvinde med lige netop dén gnist som hun kan have når hun selv syntes det hele er lige i skabet.

 

Hvad er kvinder bedre til end mænd?

Jeg kan ikke generalisere, men jeg beundrer min kones evne til at fordybe sig i de ting hun interesserer sig for. Hun formår at sætte sig ind i alle detaljerne og der er ikke den ting hun ikke har undersøgt hvis hun først har kastet sit hjerte over noget. Det vil jeg helt vildt gerne blive bedre til.

 

Hvad er dit bedste råd til kvinder?

Nogen gange kan jeg slet ikke følge med – så hurtigt går det.

Jeg kan sige én ting som blir misforstået og straks er der bål og brand i gaden. Træk vejret og lad os snakke om det, så vi kommer misforståelserne i forkøbet.


Jeg ved selvfølgelig ikke med jer, men jeg er ret vild med Thor og jeg håber at indblikket i hans syn på både faderskab og kvinder har sat spirer til en dejlig søndag hos jer, ligesom det har hos mig.

 

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven