mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Ugens Mand – Kristian “UFO” Humaidan

Jeg stiftede første gang bekendtskab med ham, da han i 2003 debuterede i radioen som den ene del af rapduoen UFO Yepha og jeg var allerede dengang solgt til stanglakrids. Manden jeg taler om, er naturligvis selveste Kristian “UFO” Humaidan, som i 2010 gik solo og netop i 2015 har udgivet sit tredje soloalbum, Stjernesprog. Udover at være én af danmarks allerdygtigste rappere, er han både klog, inspirerende og hjertevarm – og så er han far til fire børn!

I foråret 2015 flyttede Kristian sammen med sin familie til Ærø, hvor Kristian udover sit virke med musikken, i fællesskab med sin i øvrigt ligeså kloge, inspirerende og hjertevarme hustru, driver “Huset Humaidan” som udbyder camps med fokus på musik og skrivning målrettet udfordrede unge.

Kristian Humaidan Favorites-0031

Foto: Camilla Jørvad 

Hvad er din største bedrift?

At blive far til nu fire børn, og stadig have et nært og sprudlende forhold til deres mor. At vi kan skrige af grin, og fortsat oplever dybere aspekter af kærligheden og vores fællesskab, selvom lortebleer, astmaanfald og for lidt søvn også fylder en del i disse år.

 

Hvis du fik 1000 kroner til en gave til dig selv, hvad ville du så købe?

Bøger. Jeg er begyndt at læse en del. Mest ovre i den filosofiske afdeling. Det er fedt at koble af, forsvinde et andet sted hen og blive klogere på én gang. Og så er det vildt praktisk, at bøger hverken skal lades op, eller har dårlig forbindelse til det mobile netværk.

 

Hvor håber du at se dig selv om fem år?

I vores hjem på Ærø med udsigt over det Sydfynske øhav og en økologisk græsmark fuld af får. Omgivet af en flok vilde unger og min hustru; en masse musik; kærlighed og inspiration.

  

Hvis du fik 1000 kroner til en gave til din kone, hvad ville du så købe?

Sushi (fordi vi ikke har et sushi-sted her på øen, så det er i høj kurs). Eller billetter til en klassisk koncert. Klassisk musik er en relativt nyopdaget verden for mig, men min hustru har altid været glad for det.

 

Hvordan har det været at blive far?

Transformerende og bevidsthedsudvidende. Rockerhårdt og mega-utroligt-fantastisk. Hvis man vil have børn, så er mit råd at komme igang, når man har fundet den rigtige af få dem med. Der findes så mange undskyldninger for at vente. Jeg mente selv, at det ikke liiiige passede ind, indtil vores første barn heldigvis meldte sin ankomst lidt uanmeldt. Men vores generation ender bare med at blive sådan en flok gamle, gamle forældre, og vi risikerer at blive så forankrede i vores voksenvaner, at omstillingen er næsten umulig, når vi endelig kaster os ud i det. Ej, det er selvfølgelig forskelligt, men det var i hvert fald godt for mig, at jeg ikke ventede meget længere.

 

Hvad er det bedste ved at have børn?

Jeg synes, jeg har fået et anderledes perspektiv på en masse ting. I sangen “Januar 81”, der handler om mit eget liv indtil nu, siger jeg: “Hovedet ud af røven; røven om på 2. række”, og det beskriver det meget præcist.

 

 

Hvad lægger du først mærke til hos en kvinde?

Udstråling.

 

Hvad lægger du mest vægt på hos en kvinde?

At hun hviler i sig selv, og kan være stærk, når det er nødvendigt men også sensitiv i andre sammenhænge. At hun tør sætte mig på plads, når det kræves, og kan lytte, når det går den anden vej. Vi flytter os vel først rigtigt, når vi tør at kigge på vores egne svagheder, og omfavner dem med kærlig tilgivelse og over tid transformerer dem til noget finere. Flosklen om det entydigt stærke menneske som én, der aldrig knækker sammen eller træder ved siden af, forekommer mig nok lidt unuanceret. Jeg oplever, at den sande styrke findes i parforholdets spændingsfelt; Ikke nødvendigvis i spændingen mellem det maskuline og feminine, men i den vekselvirkning, som begge parter kan udvikle sig igennem. Dér, hvor man er i stand til at give og tage. Modspil og medspil. Det er sgu da smukt, at der er så meget læring at hente i noget så grundlæggende som forholdet mellem to, som elsker hinanden.

 

rdiggør sætningen: En kvinde er smukkest når…

… Hun kommer bragende ind i den her verden og med stålsat feminin visdom nedbryder alle de forældede tankemønstre, som er levn fra en forlængst svunden tid. Vores samfundsstruktur er funderet på nogle ret maskuline principper, som efterhånden har udkonkurreret sig selv, og sendt os på apokalyptisk ekspresfart. Fremtiden afhænger af et nyt paradigme, som i langt højere grad er baseret på feminine aspekter. (Og hvad er så disse aspekter? – se nedenfor.)

 

Hvad er kvinder bedre til end mænd?

Det kan jo ikke undgå at blive lidt stereotypt, men der er flere traditionelle feminine kvaliteter, som jeg i høj grad savner i verden lige nu. Dyder, som jeg håber, vil komme til at gennemsyre vores samfundsstrukturer lige fra vuggestuen til folketinget. Det er eksempelvis evnen til at lytte, føle, elske, tilgive, danse, grine, dele og lege. Kvaliteter, som vi mangler i vores måde at tænke og handle på. Kapitalismen har udtjent sin tid som samfundets motor, og er blevet decideret skadelig. Det er tid til at samarbejde i stedet for at konkurrere, og tid til at give slip på de materielle drifter og behov, som fastholder os i en følelse af konstant at skulle jage mere. En følelse, som driver os i armene på de laveste fællesnævnere, og får os til at træffe beslutninger baseret på frygt og angst fremfor lyst og glæde. Derfor har vi brug for flere kvindelige kvaliteter i alle aspekter af vores liv, så vi kan skabe et liv for os selv og hinanden, hvor vi opnår det, som vi ønsker inderst inde.

 

Hvad er dit bedste råd til kvinder?

Take over the world. Nu! 

Skriv din kommentar

Kommentarer (3)

  1. Dejligt indlæg. Jeg mødte Kristian engang for mange år siden da han var på skiferie med sin familie. Jeg tror ikke han var mere end 16 år den gang men jeg kan huske hans udstråling og personlighed allerede den gang brændte igennem.
    Skøn og dyb mand

  2. Har også engang kendt Kristian i en kort periode i vores liv. Han er en helt vild sympatisk mand og det her interview bekræfter bare dette.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven