mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Ugens Mand – Jesper Urban Pedersen

For en rum tid siden skrev denne Ugens Mands assistent til mig og spurgte om ikke jeg kunne tænke mig at læse hans nye bog #farbarsel. Jo, for pokker! Jeg grinede mig lynhurtigt igennem den og besluttede straks, at jeg måtte vide lidt mere om denne mega seje mand, som havde beskrevet livet som far på barsel så vanvittigt godt.

Manden hedder Jesper Urban Pedersen og arbejder som Art Director, når han altså ikke lige udgiver bøger, selvfølgelig. Han bor sammen med sin kæreste og deres fælles søn, Sylvester, som er lige knap to år og så har han altså nogle guldkorn i ærmet til os damer!

Ugensmandjesper

Hvad er din største bedrift?

Der er jo lidt en floskel at svare “at blive far”, men det er immervæk stort at producere sine egen mennesker.

Det at lave dem, kræver i princippet ikke det store, det er det efterfølgende ansvar, som til tider trække tænder ud.

Jeg tror, at jeg har men største bedrift til gode, men jeg er sikker på at den omfatter min famile.

Man kunne også fristes til at sige at dagligdagen er en bedrift i sig selv, når man er en småbørnsfamilie, hvis søvnkonto er i større underskud end statsfinanserne.

 

Hvis du fik 1000 kroner til en gave til dig selv, hvad ville du så købe?

Lige nu kunne jeg vildt godt tænke mig nogle gode ølpølser nede fra slagteren. Men der er 1000kr nok overkill. Så smid et par gode øl oveni og en gave til moren for resten. fx gavekort til frisøren. Så skulle budgettet være brugt. En glad kæreste er en god investering.

 

Hvor håber du at se dig selv om fem år?

Jeg er utrolig heldig og meget taknemmelig for livet som det er lige nu. Så faktisk håber jeg meget at være samme sted. Bare lidt klogere. Og mere udhvilet.

 

Hvis du fik 1000 kroner til en gave til din kæreste, hvad ville du så købe?

Åhhh for fanden… nu har hun jo lige fået et gavekort til frisøren. Nå, men så kunne hun få en frokost med hendes søster eller en veninde. Et eller andet som ikke har med med hverken far eller barn at gøre. Det er sundt at komme lidt ud.

 

Hvordan har det været at blive far?

Jeg har mistet begge mine forældre, så for mig gav det en ro. Et sted at kanalisere den tabte kærlighed hen, og et lille lys til at lette det mørke, der følger med sorg. Og så det obligatoriske trættede/enormt sjovt.

 

Hvad er det bedste ved at have børn?

Man bliver fandens effektiv. Og Voksen. Det er enormt praktisk i hverdagen.

Men det bedste er de helt små ting. Søn der siger hej. Søn der griner. Søn der er totalt umulig og tisser på gulvet… når man er ude! (Det tager bare lige lidt tid før man sætter pris på det, men de mest trælse situationer er jo i virkeligheden dem. der former os som forældre, og giver de sjove historier at fortælle senere i livet)

Der er heraf mit bogprojekt #farbarsel udspringer. (www.farbarsel.dk)

En humoristisk indsigtsbaseret bog om livet som far.

Den er PT udsolgt, men far og barn leder efter samarbejdspartnere, så vi kan få flere bøger ud til alle småbørnsforældrene, så de ved, at de ikke er alene med alle umulighederne.

 

Hvad lægger du først mærke til hos en kvinde?

Det er ikke en enkelt ting som sådan. Det er nok mere et spørgmål om at have den rigtige aura af at være tilpas nede på jorden, men stadig spændende. Nysgerrig er et godt ord. Så er man åben og imødekommende.

 

Hvad lægger du mest vægt på hos en kvinde?

At de er lige til og (i det omfang det er muligt for kvinder) tør slippe kontrollen lidt. Det er ok ikke at være perfekt. Det klæder dig. Og er meget sjovere, for så kan jeg også sænke mine parader.

 

Færdiggør sætningen: En kvinde er smukkest når… 

hun griner. – Og helst så meget at hun ikke kan tøjle det, selvom hun ihærdigt forsøger.

Kvinder tror desværre, at det er en dårlig ting, hvis colaen flyver ud af munden af grin.

Vi mænd ser det mere som et tegn på, at vi virkelig sagde noget sjovt.

 

Hvad er kvinder bedre til end mænd?

At lægge en god make up og gå i højhælede sko. For de flestes vedkommende i hvertfald. Ellers ved jeg ikke om jeg synes at kønnene som sådan berettiger at man er god til noget. Det er nok mere et spørgsmål om intereser og værdier hvad man vælger at dygtiggøre sig i. Fx, er de dygtigste make-up atister ofte mænd, så i virkeligheden var min første indskydelse forkert. Det med de højhælede sko, holder jeg dog stadig på.

 

Hvad er dit bedste råd til kvinder?

At I ikke skal tage imod råd fra mænd. Det er vi alt for dumme til.

Til gengæld kunne I med fordel omfavne “dumheden” og lade ufornuften råde bare en gang i mellem. Det ville gøre os alle godt.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven