mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Salte chokolademandler

image

Da Thomas i morges befalede at han ikke længere vil være min medsammensvorne når det kommer til mit daglige (temmeligt store) slikindtag, besluttede jeg at tage ham ved hånden og komme op med lidt sunde(re) snacks.

I dag blev det til nogle lækre, salte chokolademandler, som gør sig særligt godt sammen med lidt frisk frugt og som i min verden altså er så sunde at jeg sagtens kan køre en håndfuld af dem ned i aften, selvom jeg spenderede min frokost i selskab med en voldlækker isdessert og hende her.

Salte chokolademandler

200 gram mandler

80 gram mørk chokolade

1/2 tsk havsalt

Varm ovnen op til 180 grader. Mandlerne spredes ud på en bageplade og kommes i den opvarmede ovn i cirka 10 minutter. Hold øje, for pludselig bliver de brændte og dét kan vi ikke ha’. Mandlerne tages ud og stilles til afkøling.

Chokoladen smeltes over vandbad og de ovnbagte mandler hældes derefter i den smeltede chokolade. Chokolademandlerne spredes ud på en bageplade beklædt med bagepapir inden de drysses med havsalt og stilles på køl i en lille halv time – eller hvor længe du nu kan vente.

image

Disse tre simple ingredienser er alt der skal til. Skålene er fra Lucie Kaas og er mine absolut yndlings.

image

Mandler og chokolade blandes godt, så mandlerne er komplet dækkede.

image

Vær ikke bekymret for om de klistrer en lille smule sammen – de er lette at adskille fra hinanden og fra bagepapiret efterfølgende.  Denne portion blev lidt rigeligt saltet og en anden gang vil jeg nok være lidt mindre rundhåndet med saltet.

image

Imens chokolademandlerne står til afkøling kan man med fordel give sig i kast med de 20 gram chokolade der er til overs i pakken – det ville jo næsten være fjollet at gemme så lidt, ik’?

image

Voila!

Næste gang jeg skal lave dem, vil jeg prøve at hælde de brandvarme nybagte mandler ned i den hakkede chokolade, i håbet om at jeg ikke behøver bruge tid på hverken at afkøle mandler eller smelte chokolade. Og så tror jeg at de skal have et lille skud lakridspulver også, for at give lidt ekstra smag.

Det er bare med at prøve sig frem og have tålmodighed med at lade chokoladen stivne, inden man giver los med at spise!

Skriv din kommentar

Kommentarer (1)

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven