mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Om min mangel på d-vitamin

imageAnnonce

For en lille måneds tid siden var jeg en tur forbi en sød sygeplejerske til et generelt sundhedstjek, hvor jeg til min store glæde og overraskelse fik at vide, at min krop på mange måder var i topform. I hvert fald indvendigt. Fint BMI, fedtprocent, blodtryk, blodsukker og sørme også kolesteroltal, som én læser på et tidspunkt ytrede bekymring for. Det eneste lille aber dabei var mit niveau af d-vitamin, som er for lavt.

Mere end hver anden dansker har faktisk – ligesom jeg – mangel på d-vitamin, som blandt andet skal være med til at fremme immunsystemets normale funktion, så influenzaen kan holdes for døren. Derudover fremmer d-vitamin også både knoglernes og tændernes tilstand, ligesom det fremmer optagelsen og udnyttelsen af kalk og medvirker til en normal muskelfunktion. Med andre ord: Det er pisse vigtigt at få nok d-vitamin!

På disse breddegrader vi bevæger os under her i vores lille lykkelige land, er det for de fleste af os desværre temmeligt svært at opnå et sufficient niveau af d-vitamin, med mindre vi tager det som tilskud. Solen, som er den bedste naturlige kilde til d-vitamin, er slet og ret for genert – fuldstændigt ligesom vi selv forøvrigt også er det, da det formentlig ville kræve en hel del mere bar hud i gadebilledet, hvis vi skulle give solens stråler en reel chance. Og dét ved vi jo godt allesammen ikke kommer til at ske – især ikke her i februar. Gys!

Derfor blev jeg simpelthen så glad, da jeg opdagede den nylancerede DLUX 3000 D-vitaminspray. Dens noget kringlede navn til trods, så er den altså bare det moderne svar på kombinationen af en d-vitaminpille og en mundspray. Jeg ELSKER den! Den fås i flere forskellige smagsvarianter, men for mig, behøver jeg slet, slet ikke smage de andre, for den jeg har nu, med sød pebermynte smager så godt, at jeg end ikke kan vente på at jeg har lavet mig en kop kaffe om morgenen, inden jeg sprayer den ind i munden.

image

Det har altid været et dilemma for mig, hvornår om morgenen jeg skulle børste tænder, fordi jeg egentlig helst vil gøre det lige når jeg står op, for at vaske min natånde væk, men jeg vil også gerne gøre det efter jeg har drukket min kaffe, fordi munden ellers ikke føles sådan rigtigt frisk, når jeg skal ud af døren. Med d-vitaminsprayen er dét dilemma nu løst!

Spray – kaffe – tandbørstning.

Fordi sprayen både er nem og ret lækker at bruge, er jeg overbevist om, at jeg aldrig vil komme til at glemme den, som jeg ellers har for sædvane at gøre med vitaminpiller, der ofte bare ender med at stå i en bøtte i skabet, indtil de bliver for gamle og jeg køber nogle nye.

Jeg er kæmpe, kæmpe fan – især hvis det så også viser sig, at sprayen rent faktisk virker efter hensigten, men det skal jeg nok berette lidt mere om, når jeg om en lille måneds tid tager til opfølgende kontrol hos den søde sygeplejerske.

Hvis I synes det lyder interessant og som noget I også har lyst til at prøve, så skriv en kommentar herunder om, hvad I gør for at opretholde jeres d-vitamin-niveau – hvis I da gør noget – og vær med i konkurrencen om en lang række forskellige vitaminsprays fra Nordic Health Sprays til hele familien. Jeg finder tre vindere, så der er gode chancer!

Skriv din kommentar

Kommentarer (63)

 1. Jeg vil gerne lige rose dig for rent faktisk at gøre et sponsoreret indlæg spændende og personligt – det er der mange, der kunne lære noget af.

  Jeg er selv ret opmærksom på det der med d-vitamin. Lige nu tager jeg tilskud i pilleform, men er ret hooked på idéen om en spray. Det lyder da bare så nemt! 🙂

 2. Jeg er flittig bruger af min altan, når solen altså er fremme, forår og sommer, men ellers opholder jeg mig en del udendørs og håber på, at jeg får nok D vitamin…. Alligevel hører jeg tit om folk, der har mangel på D vitamin og tænker tit over om man ikke burde få det tjekket. Jeg hader at tage piller, så vitaminer på sprayform, lyder som noget jeg kunne blive fan af.

  Årets første altandag har endnu ikke indfundet sig og i dag står der sne på vejrudsigten, så der går vist en rum tid endnu, før der kan tankes D vitamin på kontoen.

 3. Den spray lyder som noget for mig

  Jeg forsøger at holde mit d-niveau ved at være i solen om sommeren i stedet for altid at blive i skyggen sammen med de små børn.

 4. Jeg har meget lys og sart hud, så jeg er en smule solforskrækket. Jeg har derfor svært ved at få nok sol, når den så endelig er fremme. Og med et barn på 1,5 år, som slæber en masse (u)lækre vuggestuebakterier med hjem, kunne et boost til immunforsvaret helt sikkert godt bruges! (og så har jeg det faktisk også præcis på samme måde som dig mht. morgentandbørstningen! Så det er jo en ren win win løsning med den spray :p)

 5. Overhovedet ikke nok. Er enormt solforskrækket, da jeg ca har verdens sarteste hud og er desuden vegetar, så får heller ikke d-vitamin via fisk. Så den spray ville falde på et tørt sted.

 6. Vi spiser kalk og D vitamin herhjemme, for min mand kan slet ikke tåle solen og min datter og jeg er begge meget lyse i huden.

 7. Må jeg spørge, hvor lavt dit d-niveau har været og hvilke gener du har haft? Mit har på sit værste været nede på 15 (i den der skala de laver, når de skal overvære udviklingen), men er efter længere behandling med massiv d vitamin piller på 90 mg, federe fisk i min kost og æg mindst hver weekend til morgenmad har virkelig gjort underværker. Derudover tager jeg kalk ved siden af, fordi mine knogler har taget ret meget skade af det og i perioder gjort sådan skærende ondt på skift forskellige steder i kroppen, skinneben, lår, underarme fx.

 8. Jeg tager dagligt en masse vitaminer, da jeg har sclerose, og det derfor hjælper på uro i benene osv.
  D-vitamin niveauet er meget vigtigt at holde styr på for os med ms, så udover det der er i min multivitamin plus magnesium-calcium-pille og muligvis i b-vitaminpillen, tager jeg hver dag en stærk d-pearl… Men det lyder vildt smart med mundspray i stedet for piller, for jeg er ærligt talt træt af at æde 10+ piller hver dag 😉

 9. D-dråber til baby, D-vitaminer til mig selv og ja.. manden er ikke med på D-vognen endnu, så hvis jeg vinder så skal han have sprayen 🙂

 10. Jeg har stærke kalk-piller med d-vitamin stående, men efter mange års pilleindtag grundet kronisk sygdom er det meget fristende med sådan en spray der.

 11. Jeg har lige som dig svært ved at holde mit D vitamin i niveau og har i en del år taget tilskud hele året. Dvs i vinter månederne tager jeg 50 microgram og om sommeren 25 microgram . Det kan holde det oppe. Min mand er en klummer til at huske piller , sådan en spray vil være ideel til ham.

 12. Jeg gør vist ikke nok, kan jeg høre. En enkelt multivitamin om dagen, bliver det til – og resten må komme den naturlige vej – hvis den da kan slippe forbi faktor 50 🙂 Kh. Tanja.

 13. Jeg har netop været en tur på endokrinologisk afdeling, hvor de kunne konkludere, at mit lave stofskifte nok ikke var graviditetsbetinget (pis og lort), og at jeg var i ekstrem d-vitamin mangel. Møg! Smid gerne lidt vitamin min vej:)

 14. Hamrende smart! Dét skal da afprøves 🙂

  Jeg gør ikke ret meget andet end at tage en uge sydpå i løbet af vinteren, og så at tage en (næsten) daglig vitaminpille. Jeg er en af de kuldeforskrækkede danskere, der slet ikke kommer nok udenfor om vinteren.

 15. TO daglige vitaminpiller og alligevel ligger jeg lavt, når der bliver tjekket med blodprøver. Gad godt slippe for B12-injektioner og måske er der lys forude?
  Krydser fingre ^_^

 16. Det er godt nok smart! Mine børn og jeg er begyndt at tage vitamin piller for vi har været hårdt ramt herhjemme med influenza, skiftevis

 17. Jeg har præcis samme morgen-tandbørste-dilemma! Måske jeg skulle prøve denne løsning. Specielt i lyset af at jeg intet (som i intet) gør for at få nok d-vitamin. Altså med mindre det hjælper at google badestrand og palmer på dagsbasis – for det gør jeg!

 18. Må jeg spørge hvor du var til det der generelle sundhedstjek?
  Jeg kunne godt tænke mig at få lavet lignende- men er i tvivl om man kan få lavet det hos egen læge?

 19. Jeg har de sidste mange år taget en ferie på et tidspunkt mellem november – marts, vel og mærke et sted, hvor der er sol 🙂

 20. Jeg er gravid og tager en multivitaminpille for gravide.
  Jordmoderen mente at det var nok, idet der er 10 mikrogram i multivitaminen og at man også får noget gennem kosten…
  Men hvis man ikke kan få for meget, så skader det vel ikke med den spray… 🙂
  Den lyder ret lækker ift. vitaminpiller, som jeg næsten kan få kvalme over…
  Og så ville den jo være toppen at have efter min graviditet.
  Jeg krydser fingre! 🙂

 21. Jeg er konstant i seriøst underskud og prøver VIRKELIG at huske den skide pille (sammen med multivitamin som ikke er nok i sig selv), men jeg har bare SÅ svært ved at huske de piller

 22. virkelig urelateret kommentar (sorry) men vil du lave et indlæg om at lave knibeøvelser/træne bækkenbunden? 🙂

 23. Al transport for mig foregår på cykel uanset årstid, og så bevæger jeg mig i det hele taget meget ude pga. træning, altan og kolonihave. Solen får altså gode muligheder – uden at jeg solbader.

  Så indtager jeg vitaminpille dagligt, drikker mælk hver dag (det har jeg gjort hele mit liv, og jeg kan ikke undvære det), spiser æg og er meget glad for fed fisk. Andet slags kød spiser jeg også, dog ikke i de store mængder.

  Min mand, derimod, er i d-vitaminunderskud, og en spray ville gøre underværker for ham. Det ville være nemt for ham med en gang spray om morgenen, inden han suser ud ad døren, så hvis jeg vinder, ville min mand få sprayen. 🙂

  Anede faktisk ikke, at det fandtes i sprayudgave. Håber, at det hjælper dig.

 24. Jeg fik også engang at vide, at jeg manglede D-vitamin, hvorfor jeg med det samme købte en pakke og spiste dem den efterfølgende uges tid.. Indtil luften gik af ballonen og jeg glemte det oftere end jeg huskede det. Sådan går det desværre ofte med diverse vitaminindtag, inklusiv alle dem jeg skal huske nu hvor jeg er gravid. Dumt! Det er bestemt et forsøg værd at prøve med spray i stedet, og se om det gør det nemmere at huske.

 25. Jeg må indrømme at jeg også selv er god til at glemme vitaminpillerne. Men jeg håber meget på at vinde denne konkurrence, da jeg pt ligger syg med influenza og godt kunne trænge til et boost af D vitaminet 🙂

 26. Jeg har netop været til lægen for at få tjekket op på om jeg skulle mangle nogle vitaminer – men hun fortalte at de ikke må teste for d-vitamin mangel medmindre der er en alvorlig grund, da det er en dyr test :/
  Dog mente hun at jeg burde tage ekstra d-vitamin, men jeg har endnu ikke fundet en god måde at indtaste det på. Måske dette kunne være løsningen for mig 🙂

 27. Fik for en måneds tid siden også konstateret for lavet d-vitamin niveau, så tager for tiden dobbeltdosis. Da jeg er gravid og pt sygemeldt pga. kvalme og opkast, ville det være fantastisk med en spray i stedet for pillerne. Pillerne har det desværre med at komme op igen … ikke nemt

 28. Jeg napper et tilskud hver dag – tager det sammen med min p-pille, så glemmer jeg det ikke 🙂 Startede i øvrigt pga. tendens til let vinterdepression, som D-vitamin (i kombi med lysterapi mm.) også kan afhjælpe.
  Og til dit dilemma med tandbørstningen: jeg har hele mit liv børstet tænder som det første om morgenen OG efter min morgenmad lige inden jeg går ud af døren. Har aldrig overvejet kun at gøre det én gang, men jeg hader også dårlig smag i munden og børster gerne tænder 4-5 gange dagligt 😉

 29. Gør ikke en pind. Dog soler jeg om sommeren, meeeen vores generte sol er jo nok desværre ikke helt nok. Sprayen lyder virkelig genial – tak for tippet.

 30. Hej Cana. Jeg bliver så glad i låget, når jeg læser dine indlæg. Dig sprog er legende let, det giver mig et smil på læben

 31. Ihh, jeg gør jo ikke noget, så status er sikkert det samme for mig som for dig: for lavt niveau. Selvfølgelig kan jeg da godt lide lidt solskin på næsen om sommeren, men det rækker jo ikke til en lang nordisk vinter.

 32. Det skal prøves!
  Lige pt tager jeg det i pilleform dobbelt dosis, da jeg manglede alt for meget d vitamin, gik og var konstant dårlig, og fik ud af det blå led smerter, og havde ingen energi. Samt en bindevævs sygdom kombineret med for lidt d vitamin, meget dårlig kombi.
  Så jeg ville da være super glad for at vinde prøver af de spray 🙂

 33. Jeg spiser d-vitaminpiller med citronsmag (MUMS!!!) hver dag i dobbelt dosis, da jeg også er i (Mega) underskud… og så opholder jeg mig uden for døren så meget, som det er muligt.. ☀️

 34. Jeg bruger såmænd den helt samme spray (og gad godt prøve de andre) og så har jeg faktisk droslet ned på kemisolcreme om sommeren.

 35. Jeg gør faktisk ikke noget. Og vi har været mega dårlige til at huske at give vores barn nr to d-dråber – med dårlig samvittighed til følge! Til gengæld har vi boet i både Tanzania og nu Californien inden for det sidste år, så jeg tænker at solen måske retter lidt op på sagerne. Men måske man skulle få’et tjekket 🙂

 36. Jeg har det fuldstændig ligesom dig. Jeg køber et glas vitamin piller, spiser dem troligt hver dag i sådan ca- 1 mdr. Så står de resten af deres levetid ud i et mørkt skab.
  Jeg er så dårlig til, at huske piller.
  Derfor vil jeg rigtig, rigtig gerne vinde og afprøve denne d vitamin spray. Måske den er nemmere, at huske og især hvis den viser resultater:)
  Vh jannie

 37. Prøver at spise sundt og varieret samt huske mine vitaminpiller 🙂
  Super smart løsning med den spray, den må jeg prøve

 38. Efter i 5 år på Uni at have hørt alle vores læge-professorer tale om vitamin D, som det nye sort, så tager jeg tilskud hver morgen… Under mit speciale om svagerskabsforgiftning fandt jeg desuden en artikel, der beskrev, at vitamin D til piger (0-2år) er med til at mindske risikoen for at udvikle svangerskabsforgiftning senere i livet!

 39. Lyder spændende.
  Jeg gør desværre ikke så meget, prøver at huske min vitamin pille. Som i perioder går godt og andre ikke.

 40. Da vi har ret kræsne børn prøver vi at huske deres vitaminpiller hver morgen og så sker det at de voksne også får taget en gang vitaminer (voksen udgaven).

 41. Drikker et hjemmelavet ingefærshot hver morgen, og prøver at huske vitaminpillen. Det lykkedes ikke helt hver morgen, så den spray lyder som noget jeg burde afprøve

 42. Jeg forsøger at spise en multivitaminpille dagligt, men det er på ingen måde noget jeg husker i hverdagen. Fordi jeg er så komplet ringe til det, så tager jeg ind i mellem et specifikt d-vitamintilskud.

 43. Jeg har faktisk lige bestilt babyversionen af de der d-vitamin sprays til min 3 uger gamle dreng, der får mega mavepine af alm d-dråber. Jeg tager selv (når jeg husker det) en gravid-multivitaminpille.

 44. Jeg døjer også med et lavt tal på d-vitaminer. Hvis jeg ikke tager kosttilskud kan jeg mærke det meget hurtigt, jeg bliver træt og føler mig slatten hele tiden. Derfor tager jeg troligt kosttilskud hver morgen sammen med morgenmaden.

 45. Intet…. Selvom jeg burde. Jeg har dem også stående i skabet. Og jeg aner ikke hvorfor det skal være så svært…. Det værste er næsten at jeg heller ikke særlig tit får husket at give børnene deres vitaminer. Og min mand som har gigt er lige så dårlig til at huske både d vitamin og de almindelig og han hat om nogen brug for dem… Jeg ville vildt gerne vinde tror det kunne blive et hit herhjemme 🙂

 46. Jeg fik ved mit første graviditets-lægeundersøgelse konstateret ret lavt D-vitaminniveau, så nu tager jeg D-tilskud (ud over min almindelige vitaminpille). Så et ekstra – og lækkert tilskud ville falde i god jord

 47. Drengene på 3&5 år får dagligt en vitaminpille, men efter lægen anbefalede, at jeg gav dem (og os forældre) ekstra D-vitamin, fandt jeg nogle rester D-dråber i skabet.
  Det føles nærmest som om jeg har fået babyer igen med at huske dråberne.
  Er sikker på, at drengene synes sådan en spray er SÅ meget sejere.

 48. Min mor er vitaminfanatiker, og jeg er da sikker på at hun vil få julelys i øjnene, hvis hun kunne kombinere bedre smag i munden; læs ånde(til gavn for os andre) og d-vitamin på samme tid! Så er hun glad og vi er glade 🙂 Min niece, hendes barnebarn siger hver gang hun sover hos min mor; Mormor! Børst tænder.. hvilket hun også gerne venter med til efter kaffen er indtaget. Det her er jo ren win win 🙂

 49. Jeg prøver at komme ud i solen, men skriver speciale lige nu, så det bliver til alt for lidt.. Jeg har flere (virkelig mange) halve glas vitaminpiller i skabet, men af en eller anden grund er det utrolig svært at huske at tage dem..

 50. Tager d-vitaminpiller så ofte som jeg nu husker + multi, kalk og omega-3 og især nu da jeg de sidste par måneder har været virkelig ramt af både halsbetændelse, influenza og generalt bare dårligt immunforsvar, og når jeg er ude i solen, er det på vej til skole og så hjem, da jeg ofte skal læse rigtig meget 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven