mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Morgenkaffe og kvinder

Z8I6OL37OA

Klokken har for længst passeret syv, min kaffekop er gået fra varm til lunken, alle mine tre yndlingsmennesker ligger stadig og sover og jeg er listet i køkkenet.

Egentlig ville det formentlig være smart af mig at sove længe sammen med drengene, men sandheden er, at jeg er alt, alt for spændt til at skulle sove. I dag er der nemlig under en uge til at jeg rejser til Sierra Leone, for at sætte fokus på kvinder i anledningen af at den fjerde verdensomspændende Women Deliver konference i år afholdes lige her i Danmark. Women Deliver arbejder for, igennem forskellige stemmer fra hele verden, at fremme kvinders sundhed, økonomi og ikke mindst rettigheder i hele verden. Og let’s face it – selvom vi kvinder på ingen måder er hundrede procent ligestillede med mændene, når det kommer til arbejdsmarkedet, økonomi og familieliv, her i vores lille land, så findes der kvinder derude, som kæmper nogle helt andre og markant hårdere kampe end vi.

Derfor glæder jeg mig helt vildt meget over at Mascha Vang og jeg har fået den ære, at være ambassadører for PlanDanmark og at vi på søndag skal rejse til Sierra Leone, for at undersøge og udforske, hvordan det er, at være kvinde i et u-land, som stadig er præget af den blodige borgerkrig der for 10 år siden hærgede landet. Et land, hvor ebola sat sit grumme håndtryk og et land, som i dén grad trænger til opmærksomhed og støtte, for at komme oven vande.

Mange har tilbudt mig deres (gode men) aflagte tøj at tage med derned, men – i denne omgang i hvert fald – har jeg valgt at fokusere på hvad jeg kan gøre for de gravide og fødende, som helt klart er ét af de steder mit hjerte brænder allervarmest. Derfor er jeg simpelthen så overdrevet spændt på når jeg, i løbet af de kommende dage, skal et smut ud på min tidligere arbejdsplads, fødeafdelingen på Hvidovre Hospital, hvor jeg har fået lov til at sætte gang i en lille indsamling. Uanset hvor lidt eller hvor meget der er, er jeg sikker på, at den fødeklinik jeg skal besøge i Sierra Leone, vil få en kæmpe gavn af de remedier jeg ender med at få med.

Skriv din kommentar

Kommentarer (3)

  1. Du får lige en virtuel high-five for at deltage i konferencen og for at skrive om det på bloggen! Jeg deltager selv som frivillig og jeg glæder mig helt åndssvagt. 🙂

  2. Er ret imponeret over dit drive. At du ikke kun skriver om at hjælpe andre, men også selv tager arbejdshandskerne på! Du er en sej kvinde, god tur og pas på dig selv og hinanden 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven