mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Mor til tre og selfies med en høvding

image Annonce

Der er noget jeg har holdt hemmeligt for jer. En lille nyhed som flere af jer måske har gennemskuet allerede. Jeg har fået endnu et barn (uden at have været gravid, må jeg hurtigt tilføje). Hun hedder Isatu, er otte år gammel og helt vildt sød. Hun er mit planfadderbarn, som jeg netop har mødt i dag i en lillebitte landsby langt ude på landet i Sierra Leone. Vi blev budt velkommen med sang, dans og utallige tandløse smil fra de venlige og glade beboere og jeg er temmeligt sikker på at både de og jeg fik en oplevelse for livet.

Der kan vi virkelig lære noget af vores afrikanske artsfæller, når det kommer til at velkomme fremmede. For syv sytten, hvor blev jeg glad i låget over den modtagelse de gav os.

Meningen med at have fået et fadderbarn er, at jeg på den måde får lov til at følge med i en udsat afrikansk piges liv, indtil hun bliver voksen. Jeg får lov til at være en del af at bygge hendes lokalsamfund op og til at sikre hende og hele hendes generation en bedre fremtid. Det giver så god mening for mig og selvom jeg sidder med et dugfriskt stykke papir med en præsentation af “min datter”, så glæder jeg mig allerede til næste år, hvor jeg får en status og nogle flere billeder fra hende, som jeg kan vise mine drenge, så vi kan få os en snak om hvilken forskel det gør for “vores barn” at vi donerer hvad der svarer til en latte om ugen.

image

Selve besøget var ganske overvældende fra start til slut. Vi blev blandt andet hilst velkommen af byens høvding, som lige inden vi skulle til at tage afsted tog fat i min skulder og bad mig om at tage et billede af ham. Således befandt jeg mig for få timer siden poserende foran mit eget kamera i selskab med en vaskeægte stammehøvding. Dét var knagme en souvenir der var noget ved at tage med hjem.

image image

Skriv din kommentar

Kommentarer (4)

  1. Helt vildt! Og altså, alle kan komme til at møde deres fadderbørn – man skal “bare” senest 8 uger inden afrejse tage fat i Plan Danmark, som så vil etablere kontakten til barnets familie, så der kan komme en aftale i stand 🙂 Det bliver de kun glade for 🙂

 1. Hej Cana.
  Først og fremmest TAK for dig. Tak fordi du gør noget, og tak fordi du altid åbent deler ud og giver plads til andre holdninger. Jeg har forholdt mig stille på din blog, omend jeg er en trofast læser, men nu vil jeg alligevel forsøge mig med en kommentar. Min kære mand og jeg har længe snakket om at få et planbarn og er – som mange andre tror jeg – ikke nået videre.
  Vil du fortælle lidt om hvordan og hvorledes det foregår? Betaler man “bare” og hvor længe forpligter det? Kan man skrive til barnet? Sende det gaver eller andet? Eller er det blot transaktionsbaseret?
  Jeg ville gerne redde hele verden, og kan virkelig godt forstå, at det må have været svært at stå blandt de menneske og ikke kunne hjælpe dem alle til et bedre liv.
  Dog er jeg sikker på, at din og Maschas tilstedeværelse og fokus på dem, har givet dem et håb. Et håb om at det hele nok skal blive bedre, men at det vil tage lidt tid.
  Håber du vil fortælle lidt om, hvad det kan indebære, at blive planfadder.
  Tak!
  De bedste hilsner fra en trofast læser

  Kathrine

  1. Hej Kathrine,
   Tak for din meget relevante kommentar.
   Man kan tilmelde sig PBS, som er det nemmeste og billigste (for Plan). Man kan skrive til sit barn så ofte man har lyst, men man kan kun forvente at få noget retur én gang om året, hvor en frivillig medarbejder i lokalområdet vil sørge for billeder og en “rapport” over det seneste år. Ligeledes kan man også besøge sit barn, ved at arrangere dette sammen med Plan Danmark senest 8 uger inden afrejse.
   Når man melder sig som Planfadder opgiver man sit CPR-nummer og Plan sørger derfor for, at beløbet fratrækkes i skat 🙂 Ret nemt og en virkelig hyggelig og god måde at støtte på, synes jeg.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven