mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Ugens Mand – Thomas Buttenschøn

Da-da-da-daaaaa! Spændt som en flitsbue i fuld aktion et sted i hundredemeterskoven, vil jeg i dag præsentere et ganske nyt koncept, hvor jeg de kommende mange søndage vil bringe jer “Ugens Mand”. Idéen udsprang af at det gik op for mig at hele 94% af alle jer der læser med her på bloggen er kvinder; og hvis der er noget vi kvinder – eller i hvert fald jeg og mine veninder – ynder at vide noget om, så er det hvad alle de flotte mandfolk egentlig tænker. I særlig grad hvad de tænker om os.

Derfor har jeg stillet en række mænd nogle spørgsmål, som jeg håber kan gøre os kvinder en lille smule klogere på hvad mænd tænker. Hvis I har nogle mænd i tankerne, som I gerne vil vide mere om, så tip mig endelig i kommentarfeltet, så skal jeg gerne arbejde på sagen for at få dem med.

Den første mand på banen er lige til højrebenet, min egen, Thomas Buttenschøn, som er 30 år gammel, gift (med mig jo), far til vores to drenge, sangskriver, forfatter og pladeselskabsejer. Han er lige nu aktuel med det – forøvrigt ganske glimrende – album, Cana’s Album, som I helt kvit og frit kan lytte til på Spotify og den slags streamingtjenester eller som I, hvis I er mere til “the old fashined” way, kan købe HER.

THOMAS BUTTENSCHØN

Hvad er din største bedrift?

Det største jeg indtil nu har opnået er, at jeg i efteråret 2015 stod i spidsen for at 10.800 mennesker i Zambia blev hiv-testet, forud for en stor koncert jeg og flere andre afholdt i Zambia, hvor konceptet var, at man skulle lade sig hiv-teste for at få en koncertbillet. I den forbindelse har jeg oprettet en fond, Muchimba Music Foundation, som har til formål at oplyse mennesker – verden over – igennem musik.

Hvis du fik 1000 kroner til en gave til dig selv, hvad ville du så købe? 

Et midi-keyboard med pads, så jeg kan lave hip-hop-beats.

Skærmbillede 2016-01-15 kl. 22.45.46

Hvor håber du at se dig selv om fem år?

I virkeligheden samme sted som jeg er lige nu. Jeg vil gerne føle at det jeg gør, rent professionelt også skal give mening i forhold til at ændre den verden vores børn skal vokse op i. Og privat har jeg det som blommen i et æg. Så det håber jeg forbliver status quo. 

Hvis du fik 1000 kroner til en gave til din kvinde, hvad ville du så købe?

Jeg ville nok komme til at spæde lidt i selv, da jeg altid har svært ved at holde mig til budgettet, når jeg skal købe gaver til min kone, men jeg ved at hun elsker smykker, så det er en sikker vinder.

Skærmbillede 2016-01-15 kl. 22.51.29

Hvordan har det været at blive far?

Lad mig lige starte med at sige, at det er det bedste der nogensinde er sket. Når det så er sagt, så vil jeg også gerne lige fortælle at det har været den vildeste rutsjebanetur. Jeg havde svært ved at finde mig selv. Svært ved at kende min kæreste. Og svært ved at holde betingelsesløst af min søn. Det er ikke noget jeg er stolt af den dag i dag. Men jeg var hverken den bedste far eller den bedste mand. Pludselig var der et barn, som jeg ikke kendte og som alle fortalte mig at jeg skulle elske. Og jeg forstod det ikke. Som mand er det ikke noget man taler højt om. I hvert fald ikke der hvor jeg kommer fra. Jeg var forvirret, ked af det og på vej ned i et hul. Og for at være helt ærlig, så ved jeg ikke hvornår det ændrede sig. Måske da Cana og jeg begyndte at ryge smøger i smug når drengen sov, og vi fik talt med hinanden. I starten delte vi en enkelt og pludselig var vi kærester igen. Ikke to trætte forældre, der ikke kunne snakke sammen. Nej. Lige dér med cigaretterne og dæmpede stemmer. Der blev vi kærester igen. Sidenhen er smøgerne blevet lagt på hylden. Op til flere gange.

 Hvad er det bedste ved at have børn?

Det er når de kigger på dig. Og du kigger på dem. I holder blikket ét sekund længere end du holder det med nogen anden. Lige dér. Dét er det bedste ved at have børn.

Hvad lægger du først mærke til hos en kvinde?

Hendes øjne. Af en eller anden åndsvag grund, så tror jeg at øjnene fortæller noget om hvad hun har oplevet.

Hvad lægger du mest vægt på hos en kvinde?

 Vi skal kunne snakke sammen.

Færdiggør sætningen: En kvinde er smukkest når…

 … hun græder af lykke.

Hvad er kvinder bedre til end mænd?

Det nemme svar ville nok være at sige føde børn. Dét er de bedre til. Men jeg tror måske også empati er en følelse, der ligger mange kvinder nærmere end mange mænd.

Hvad er dit bedste råd til kvinder?

Bare vær jer selv. Det er sådan vi bedst kan lide jer.

– Indeholder affiliatelinks – 

Skriv din kommentar

Kommentarer (21)

 1. Ej, altså Cana. Det der er da et fantastisk koncept! 🙂 det kunne være sjovt hvis du stillede nogenlunde de samme spørgsmål hver uge til mændene 🙂 har ikke lige selv et forslag til, hvem den næste skulle være, men det er da et fedt indlæg!

  1. Tak! Det er planen at alle mænd får præcis samme spørgsmål, så I skal selvfølgelig være velkomne til at foreslå tillægsspørgsmål, hvis der er noget som mangler 🙂

 2. Sikke en fantastisk idé! Og sikke en skøn mand du har (og kone han har, i øvrigt) 🙂
  Elsker at følge med i Jeres liv! Tak for bloggen 🙂

 3. Dejligt at høre Thomas’ tanker om at blive far – dem kan jeg som mor godt genkende, også her hvor vi har haft nr. 2 i 6,5 uger.

 4. Dejligt koncept. Godt med samme spørgsmål og som jordemoder kender jeg det der med at et barn ikke gør en til forældre… Det er lidt et tabu…. Selvom det er ret normalt… Her er et par forslag til mænd: Walter-brødrene, Remee, Lars Christiansen, Boldsen, Jan Magnussen, Andypop…..

  1. Skiii’e gode mandeforslag! Tak 🙂 Jeg har allerede en svært skøn håndboldspiller på krogen, som jeg glæder mg til at præsentere om et par uger 🙂

 5. Uhh, kunne Thomas mon lokkes til at forfatte et lidt mere uddybet indlæg omkring dét der var svært ved pludselig at få et barn. Det er ret tabubelagt og kunne være interessant at få en mands syn, oplevelser, følelser og ord på netop den situation.

  1. Dét tror jeg måske han snakker mere om til nogle af sine koncerter 🙂 Med et glimt i øjet og et smil på læben.

 6. Jeg synes ideen er god.. Men hvad med de mænd der ikke har børn? Jeg synes generelt at alt for meget handler om børn, forstået på den måde, at det altså IKKE er alle der har børn. Som ufrivilligt barnløs, bliver jeg endnu engang “ramt” – i forhold til at min mand ikke engang ville kunne deltage i “ugens mand” uden at også han konstant skal konfronteres med barnløshed. Hvorfor ikke spørge mennesker hvem de er SOM mennesker, og ikke ALTID tage børn med ind over. En del elimineres faktisk fra at deltage. Det gør ondt i mit hjerte. Og ja, jeg er klar over, at dine (og alle andres) intentioner er de bedste. Det føles bare ikke altid sådan!

  1. Åh, jeg er ked af at det er hvad du lægger i spørgsmålene – sådan er det ingenlunde tænkt.
   Der er faktisk allerede nu mænd, som har sagt ja til at være med, som ikke har børn. Til dem har jeg bare omformuleret mine spørgsmål en smule – for nej, det er ikke ugens far, det er ugens mand, hvor børn (eller kærester eller heteroseksualitet, for den sags skyld) overhovedet ikke er et krav at deltage.

   1. Tak for dit svar, og tak fordi du ikke blev “sur” på mig over mit modsvar. Du ved, det er bare så svært nogle gange og idag er svær og idag kunne jeg ikke tackle det.
    Tak for dit fine væsen 🙂

 7. Tak til Thomas for at være ærlig omkring de svære tanker, der også fulgte med, da han blev far. Lige præcis dén beskrivelse gav tårer i øjnene hjemme hos os (og efterfølgende smil og masser af kys). Det er så dejligt at høre, når andre tør sætte ord på de mere “forbudte” og tabubelagte følelser, der også kan ramme, når man pludselig er nogens “far” (eller “medmor” i vores lille familiesammensætning) og ikke længere “bare” har hinanden at tage hensyn til hele tiden. Tak, Thomas! Og tak, Cana, fordi du fik lidt ekstra kram ind i vores familie i dag ❤️

 8. Smaddergod idé! Jeg ku’ godt tænke mig at høre fra Mads Christensen (Mads og monopolet), Kristian Gintberg og Christian Fuhlendorff 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven