mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Stilhed, dialekter og en hel bøtte is

image

Foruden at bære titlen som verdensmester i både kagebord og ringridning, så kan sønderjylland altså også noget helt særligt i forhold til tiden, som på én eller anden måde nærmest går i stå, når jeg er dernede. Sådan er det i alle tilfælde blevet, efter jeg er flyttet derfra.

Den tætte tåge, der hang overalt i byen og omkring vores gode venners hus, hvor vi har sovet i nat, fik pludselig alt udenfor til at virke så ligegyldigt. I Sønderjylland – i hvert fald i tæt tåge – i de dejlige, store og hyggelige huse, kommer det nære i særlig fokus, når tiden og alt det der sker udenfor, bliver underordnet, fordi man alligevel ikke kan se længere end til enden af sin egen matrikel. Det er skide hyggeligt og lægger op til pandekager, brændeovn og varm kakao med flødeskum.

Drengene har en fest uanset hvor de er og jeg har en fest over hvordan Jens tilsyneladende uden selv at bemærke det, formår at svinge imellem dialekterne, som var det kombinationen imellem popcorn og cola i biffen. Efter bare en times tid i jylland var hans dobbelt-vokaler og “okeeey?” byttet ud med ekstra hårde d’er og “Ik’å?“. Peter plaprer løs, men det er svært at sige hvadenten det er jysk og kjøwenhawnsk, når han efter bedste evne og med et slag på tasken, springer hvert andet bogstav over i sin baby’ske udtale af de fleste af de ord, han prøver at efterligne. Jylland har endnu engang behandlet os godt, selvom vi desværre er kommet retur med en solid (forhåbentlig kortvarig) feber til Peter, som nu gudskelov sover sødeligt sammen med Jens.

For at sætte trumf på en i forvejen dejlig weekend, har jeg allieret mig med en hel bøtte Ben&Jerrys whatta-lotta-chokolate, som jeg planlægger at konsumere i ét hug, foran én eller anden form for kærlighedsfilm – jeg er trods alt græsenke helt indtil i morgen 🙂

.. Og hvis så flere af jer – ligesom jeg – er pjattet med dialekter, så overvej lige at tjekke disse sygt sjove plakater ud. Foruden dem I kan se på billedet, findes også for Fyn, Ålborg, KBH, Bornholm og Randers. Med koden CANA får man desuden 15% rabat indtil i morgen.

Skærmbillede 2016-01-24 kl. 19.37.28

Med dét sagt håber jeg at I der læser med har haft en fortrinlig weekend og at I får en ditto aften; hvadenten det er med kys, kram, fifty shades of grey eller trætte fødder, rester af snolder og masser af bedrag.

Skriv din kommentar

Kommentarer (11)

 1. Og god aften også til dig!

  Her skal der også indtages store mængder chokoladeis – 100% Trøstespisning – jeg venter på at få karakter i Skatteret og med et snit på 1,5 indtil videre, er jeg mildest talt bange!!
  fy føj ventetiden er jo nærmest tortur 🙁

  Jeg håber, at is og en forhåbentlig god håndboldkamp med de danske drenge, kan dulme nerverne!!

  Tak for altid skøn og hyggelig læsning <3

   1. TAK! Det må have hjulpet, for på magisk vis fik jeg hevet et 7-tal hjem 😀 .. Hvordan det skete aner jeg ikke, men jeg er glad! 🙂

 2. Det lyder til at have været en skøn weekend for jer alle:) Og hvor skønt at Jens sådan jonglerer med dialekterne! Ane taler mere Københavnsk end jeg. Fx insisterer hun på, at det hedder ‘mårfar’. Jeg har luret på deres facebook-side, at Lolland er lige på trapperne, hvilket jeg glæder mig til! Jeg foruser, at den kommer til at indeholde nåwet mæ ‘jeg veeee ikk det’ og ‘plåtte’;)

 3. Cana du reddet lige min aften, disse billeder som man kan købe er da bare for fantastiske og havde hængende på væggen. Og for sådan en som mig som der ikke helt er så god til det Sønderjyske, der ville den jo være genial 🙂
  Ha’ en god aften. Og helt fantastisk blog du har 😉 Elsker at følge med i dit liv 😉

 4. Hehe – vores nåede aldrig at tale synne-jysk. De gik i tysk børnehave, så udover tysk var det ‘rigs-dansk’… Nu ligger vi dig på sofaen, vaskemaskinen snurrer og har gjort det siden kl 3 i nat, da Caroline pludselig kastede op… Lille stakkel.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven