mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Sådan laver du en lækker brunch + en hilsen fra Sønderjylland

Flyveturen fra København til Als skulle heldigvis vise sig at være fuldstændigt ligeså behagelig som den plejer at være. Masser af plads, hurtigt op, god servering og lynhurtigt ned til hvad jeg til stadighed tror er verdens hyggeligste lufthavn; Sønderborg Lufthavn. Dér hvor lufthavnspersonalet i gamle dage, inden det tidligere flyselskab Cimber gik konkurs, gik rundt med en thermokande fuld af kaffe, som de gavmildt tilbød alle rejsende, fordi de syntes det var for ringe, at kaffen var blevet afskaffet på flyruten, som trods alt varer et sted imellem 35-40 minutter. Nuvel, alt gik godt og man får i dag igen selvfølgelig serveret både drikkevarer og snacks om bord.

I skrivende stund sidder jeg i min fars stue. Drengene og deres kusiner leger som havde de aldrig været adskilt og her er så hyggeligt at det halve kunne være nok. Kaffen er varm, smilene brede, markerne endeløse og føles som om tiden står stille. Vi har spist og drukket, som man kun kan det i Sønderjylland og lige i min fars vegetariske ånd, kommer jeg derfor her med et bud på en toplækker brunch-menu. I hvert fald hvis man, som jeg, er typen der helst ikke spiser (alt for meget) bacon.

image

Der er mange skarpe holdninger til brunch og jeg vil tro, at hovedparten af os, primært forbinder den sammentrukne spise med scrambled æg og bacon; næsten lidt henad den engelske morgenmad. Noget jeg i de seneste måneder har forsøgt at gøre op med – over for mig selv, i alle tilfælde. Jeg er trods alt den eneste jeg kan være herre over.

Ikke desto mindre synes jeg faktisk det er lykkes mig jævnt godt at komme op med et velkvalificeret bud på den perfekte, hurtige og vegetariske brunch, som i virkeligheden er vældigt let at lave – både til få, til flere og til mange 🙂

image
 • Juice i god kvalitet; gerne hjemmepresset.
 • Eventuelt smoothie – syrlig opskrift HER
 • Kaffe!
 • Frisk frugt i massevis; gerne noget der både er smukt og let at spise, fx bær og kiwi.
 • Et udvalg af oste, fx cheddar, manchego og brie
 • Marmelade
 • Æg, fx ovnbagt æggekage med spinat og tomat
 • French toast – opskrift HER – det er både nemmere og mere lækkert end pandekager.
 • Godt brød – opskrift på koldhævede boller HER
 • Pålægschokolade eller nutella
 • Smør. Masser af smør.

Det er såre simpelt, helt vildt let at lave og virkelig, virkelig lækkert. Både om lørdagen og om søndagen.

Bon appetit!

Skriv din kommentar

Kommentarer (4)

 1. Super god idé! Jeg har selv droppet kødet for 4 måneder siden, da jeg så cowspiracy, så jeg elsker at tjekke andres vegetarideer ud 🙂 når jeg laver brunch, så laver jeg også tit mini pizzaer med fx tomat, mozzarella og andet lækkert, så det bliver små “håndmadder”, guacamole er også et hit, og det samme gælder humus. Ellers laver jeg tit amerikanske pandekager med ricotta, og dem bliver der altid spist mange af(!). Nogle gange har jeg endda lavet falafler, men det er måske lidt for meget for mange andre 😀 god dag og nyd Sønderjylland. Kh Clara

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven