mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Noget om sundhed og en supersmoothie

P1210719Annonce

Da jeg sad i venteværelset til skadestuen og indbød til spørgerunde, spurgte én hvad jeg gør for at leve sundt. Det korte svar er uden tvivl: for lidt. Jeg dyrker ingen koordineret motion (men cykler hver dag) og spiser så absolut mere sukker og mindre kød og fisk end sundhedsstyrelsen anbefaler.

Når man som jeg, er storforbruger at både sukker og e-numre, tænker jeg at det er mere end bare almindeligt vigtigt, at man samtidig sørger for at tilføre kroppen en masse sunde sager, for at den ikke skal gå i komplet forfald, for let’s face it: bland-selv-slik gør ikke noget godt for andet end sjælen – og smagsløgene, selvfølgelig.

Det gør til gengæld den nye danskproducerede økologiske omega-3+ fiskeolie fra Inno Pharma, som jeg siden starten af december har haft den fornøjelse af at spise hver dag.

Og ja, det er faktisk en fornøjelse, selvom jeg skal være ærligt at indrømme, at jeg, første gang jeg skulle sluge en ske med den citrusduftende olie, havde noget klamme håndflader i frygt for hvad der ville vente mig. Det smager nærmest ikke af noget og har kun en beskeden eftersmag af den citrusduft, der møder næsen lige inden man tager skeen i munden. På intet tidspunkt har jeg haft fornemmelsen eller smagen af fisk fra olien og jeg har altså ikke slået nogen “fiske-bøvser”, som jeg synes man kan komme til med andre former for fiskeolie.

Til gengæld har jeg opdaget, at jeg faktisk har det en lille smule stramt med at drikke olie, sådan generelt. Konsistensen gjorde det svært for mig at drikke den dagligt og efter nogle uger fandt jeg derfor ud af – som et lille ekstra skud sundhed – at blande den i min daglige smoothie eller grøntsagsjuice. Det fungerer upåklageligt og jeg kan overhovedet ikke smage fiskeolien. Selv mine børn drikker den med største fornøjelse.

G.E.N.I.A.L.T.

P1210727

Den økologiske fiskeolie kommer fra fisk, der opdrættes i danske økologiske ferskvandsdambrug, hvor der er strenge krav til certificeret foder, bæredygtig produktion og dyrevelfærd. Fiskeolien er unik, da den laves på helt friske råvarer og gennemgår en langt kortere og mere skån- som proces end konventionelle fiskeolier. Processen og de friske råvarer resulterer i en ren olie fri for alt det skidt vi helst er fri for – uden kemisk rensning. Dét er knagme smart.

Fiskeolien kan selvfølgelig også fås som kapsler, men jeg kan klart anbefale olien, fordi den er så nem at få i børnene også. Det er lige før jeg vil tro, at den kan skjules i havregrøden om morgenen.

P1210721

Smoothien på billedet er en af mine hverdagfavoritter, som en god pendant til de lidt mere søde, traditionelle smoothies:

Ginger/berry-smoothie

50 gram frosne jordbær

50 gram frosne hindbær

1 dl gulerods- og ingefærjuice

1 tsk chiafrø

1 måleske Inno Pharma fiskeolie

Ingredienserne blendes og serveres med sugerør. Voila. 

Skriv din kommentar

Kommentarer (4)

    1. Min er hjemmelavet, men jeg tænker at man snildt kan finde én lignende i de fleste større supermarkeder 🙂

  1. Jeg fik en flaske fiskeolie af en veninde fra norge engang, det smagte som hubba-bubba tyggegummi:-) Det er desværre sluppet op for længe siden, så jeg stod og studerede fiskeolier i Bilka i dag, og der står på dem, at gravide kun må tage det efter rådgivning fra lægen. Er det virkelig reelt? Jeg gik og troede, at det var noget, som man skulle skynde sig at skylle ned, når man er gravid?
    Hilsen Karen

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven