mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Nem isdessert med oreos og saltkaramel

image

Ovenpå min aften ude i går, har jeg i dag været særdeles ineffektiv. Som i komplet uduelig til andet end bare at tænke over dette og hint og da klokken slog 13 havde jeg endnu ikke præsteret stort andet, end at besvare et par emails og hænge ud på ligegyldige nyhedssites og sociale medier. Ikke engang frokost var det blevet til og tog derfor en hurtig beslutning om, at forsøge at efterligne Bistro Royal deres fremragende dessert fra i går.

De der kender mig ved, at jeg elsker at eksperimentere i køkkenet; særligt når det kommer til søde sager, som Thomas, da han kom hjem kort efter jeg havde besluttet at gå i dessertkrig, sagde: “Cana, jeg tror altså at du er ved at være sukkerafhængig”. Føj for den lede! Han har fuldstændigt ret, men som enhver anden misbruger har jeg selvfølgelig altid femhundrede undskyldninger for, hvorfor jeg først skal afvænnes i morgen. I dag er det for eksempel fordi overlægen fra Bispebjerg ringede til mig og meddelte at jeg altså for længst (som i, fra juleaften) skulle have haft noget penicillin til at slå den bakterie ihjel, som er skyld i min bøvlede fod.

Suk. Suk… Sukker må der til.

Nuvel, jeg ved godt, at jeg skal til at overveje en seriøs kostomlægning, så jeg ikke længere lever af tomme kalorier, grøntsagsjuice og champagne, men altså, det må blive fra i morgen, for min ydmyge efterligning, hvor jeg ovenikøbet glemte alt om nødder, skulle nemlig vise sig at være ganske fortræffelig – jeg var jo nødt til at prøvesmage den, inden jeg serverer den for familien i aften.

Isdessert med Oreos og Saltkaramel

1 ske vanilleis

2-3 knuste oreos

1 ske saltkaramel*

lidt hvid chokolade

De knuste Oreos lægges midt på en tallerken og en ske is placeres ovenpå. Saltkaramellen lægges ved siden af og “trækkes lidt ud” med en ske, for et flottere udtryk. Den hvid chokolade rives med en kartoffelskræller ud over desserten.

Velbekomme!

*Saltkaramel 

200 gram sukker

100 ml fløde

1/4 tsk salt

Sukkeret smeltes i en tykbundet gryde. Når det er helt smeltet tages det af varmen og fløden røres i lidt efter lidt. Massen bobler meget op, så man skal være lidt varsom. Når karamellen er glat røres salten i og massen stilles på til afkøling.

Jeg LOVER at den er det hele værd og der er karamelmasse nok til i hvert fald 6-8 portioner, så medmindre du skal holde større selskab, er der rester til en lynhurtig dessert igen i morgen, for når først saltkaramellen er lavet, kan resten snildt nås i pausen imellem Gift ved første blik USA og Golden Globe Awards, som jeg håber på at indtage endnu en portion sammen med i aften.

Skriv din kommentar

Kommentarer (2)

  1. Jeg er simpelthen nødt til at spørge dig om hvor du ser gift ved første blik USA edition henne? Var vild med sidste sæson!

    1. Altså, jeg streamer alt, da vi ikke har tilkoblet vores fjernsyn til andet end apple-tv, men jeg tror det er på DR3 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven