mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Når det bliver utrygt at være i sit eget hjem

imageAnnonce

Noget af det værste jeg nogensinde har prøvet var, da jeg for tre år siden stod i Zambia sammen med Thomas og Jens og blev ringet op af vores daværende næsten-naboer med beskeden om, at der havde været indbrud i vores hus i Valby.

Tanken om at nogen havde været inde og gennemrode alle vores ting og tage hvad end de nu fandt værdi i, var frygtelig. Jeg blev ked af det og på en måde flov, men allermest følte jeg mig krænket og udsat.

Heldigvis skulle huset ikke længere være vores hjem, fordi vi på selvsamme ferie skrev under på købsaftalen til vores hus i Sønderjylland og jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det ville have været for mig, at skulle bo i dét hus, som nogle skiderikker havde brudt ind i.

Jeg ville i dén grad ønske, at vi dengang havde haft én eller anden form for alarmsystem, som kunne have skræmt tyveknægtene væk, inden de havde nået at røre så meget som en skabslåge.

Heldigvis tyder det på at indbrud i folks egne hjem er faldende, men ikke desto mindre blev der i følge politiets centrale nøgletal i 2014, et rekordgodt år, begået mere end 3 indbrud i timen – eller 78 indbrud om dagen – her i vores lille land. Det er (pardon my french) fucking mange!

Jeg er selvfølgelig klar over, at de der begår indbrud ikke gør det fordi de er dårlige mennesker, som er ude på at gøre andre ondt, men fordi de ikke kan se sig ud af at gøre andet og jeg håber vitterligt ikke, at de tænker på de personlige omkostninger det har, hos de mange uskyldige mennesker det går ud over. Hvis de gjorde, så ville de formentlig heller ikke kunne begå indbrud.

Uanset hvad, så har jeg sidenhen ønsket at sikre mit hjem bedre og da jeg for nyligt blev tippet om at en heldig sveske lige nu kan vinde en Falck Alarm til en værdi af 6270 kroner alene ved at tilmelde sig Falcks Nyhedsbrev lige HER.

Hvis I ikke selv har brug for et alarmsystem, enten fordi I allerede har ét eller ikke føler jer udsatte der hvor I bor, så kan man selvfølgelig godt give præmien til en ven eller hvem man nu synes fortjener lidt ekstra tryghed i hverdagen. Jeg ville i hvert fald elske at kunne give én til min gode far, som bor i hus på landet. Det er megagod karma og I kan altså tilmelde jer lige HER.

Jeg har ikke selv tidligere abonneret på Falcks Nyhedsbrev og kan derfor ikke sige så meget om kvaliteten, men jeg forestiller mig, at nyhedsbrevet vil indeholde brugbare og hjælpsomme informationer til de fleste – og hvis man ikke bryder sig om hvad man får, kan man jo altid afmelde sig skidtet igen, såehhh… Meld jer lige til, ik’? 🙂

Med dét sagt, håber jeg at I får en spændende, sjov og ikke mindst sikker dag!

Pøj pøj!

Skriv din kommentar

Kommentarer (10)

 1. Forstår udemærket tankegangen. Vi havde indbrud for 2,5 år siden mens vi var på ferie, ingen alarm, og bor stadig i samme hus. De første måneder efter synes jeg det var svært, især fordi min mand arbejder om natten, så der er jeg selv hjemme med to børn og en hund (heldigvis), nå men min kommentar er egentlig, at vi stadig ikke har alarm, og det er helt bevidst. Hvis de vil ind, så kommer de det, og en alarm har i min optik næppe den effekt man håber på.

  1. Hvor er du sej! Jeg er helt enig med dig i, at hvis tyvene vil ind, så går de ind, uanset hvor godt man sikrer sig. Alligevel viser undersøgelser fra Danmarks Statistik og Falck, at man har op til 70% mindre risiko for indbrud, hvis man har et alarmskilt på døren og det synes jeg ærligt talt er værd at tage i betragtning, selvom det selvfølgelig ikke er en garanti 🙂

 2. Der er også mange undersøgelser der viser, at hvis en tyv går ind i et hus og en alarm går af, så er han typisk kun i huset i få minutter, og derfor får han ikke særlig meget med sig ud. Hvorimod hvis ikke der er en alarm, så kan han næsten bruge alt den tid han vil til at pille fjernsyn og malerier ned, rode i skuffer efter smykker osv. Vi har en alarm i vores hus og har altid haft det – vi har dog stadig haft et indbrud på de 7 år vi har boet her, men der kunne alarmsystemet også se, at tyveknægten kun var i huset i ca 5 minutter og han kom også “kun” afsted med tå computere, der lå frit fremme på spisebordet. Jeg er sikker på, at hvis vi ikke havde haft den alarm (der hyler som en i helvede, hvis man glemmer den er på og går ind af den forkerte dør….. Eller skriver den forkerte kode…..) så havde han fundet alle mine arvesmykker, hapset vores nye dyre TV, rodet igennem alt og dét havde ikke været til at bære. Så jeg vil varmt anbefale at få sig en alarm 🙂

  1. Det er sør’me godt at høre! Skynd dig at deltage, så du kan forkæle en ven med et alarmsystem, hvis du bliver den heldige vinder 🙂

 3. Jeg er også bange for, at en alarm kan give falsk tryghed – indbrudstyvene siger også, at de ved der vil gå x antal minutter, før der vil komme nogen fra vagtselskabet…..

  1. En alarm er selvfølgelig ingen garanti for at man ikke vil blive udsat for indbrud, eller at tyvene ikke raserer hele hytten, men det nedsætter risikoen markant og det synes jeg vitterligt er værd at tage i betragtning – i hvertfald hvis man bor i et udsat område 🙂

 4. Vi havde boet i Palæet i 45 dage, da vi havde indbrud første gang. Vi var hjemme og sov imens, hvilket jeg synes er så ekstremt skræmmende og ubehageligt at tænke på! Anden gang brød de et vindue op, men gik aldrig ind – da havde vi fået vores hund, så mon ikke, han lige havde hilst på dem;) Nu har vi skilte, der viser, at vi har hund, og der har ikke været forsøg på indbrud i 5 år. Men det gør mig simpelthen så gal, at nogle vil tillade sig at gå ind i en andens hjem med skifte hensigter – det er så grænseoverskridende!

  1. Ja! Hundeskiltet skulle – så vidt jeg har hørt – også være jævnt effektivt! Særligt hvis man er så “heldig” at have én der gjæffer, så snart et par fremmede fødder træder ind i indkørslen 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven