mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Langsomt tempo og lykkefølelser

image

Selvom jeg af gode grunde aldrig har kendt tiden der var længe før jeg blev født, forestiller jeg mig alligevel, at det tætteste vi kommer på at opleve fortidens langsommere tempo er, når sneen falder tykt og lægger sig som en tung dyne over vores lille land. Tempoet fra slutningen af det 19.århundrede, hvor gaderne var smalle og transportiden længere, som jeg forestiller mig må være markant anderledes end den virkelig vi lever i i dag.

I hvert fald var det dén fornemmelse jeg blev ramt af, da jeg her til morgen skulle aflevere Jens i børnehaven.

Bilerne sneglede sig forsigtigt afsted og cyklerne dirrede, på præcis samme måde, som jeg forestiller mig at en væltepeter i fordums tid må have gjort. Menneskene på fortovene havde beholdt deres telefoner i lommerne – enten fordi deres touch-screen ikke er forligelig med handsker eller slet og ret fordi det glatte føre, krævede fuld koncentration, hvis man skulle undgå at falde på halen.

Turen var den længste – eller i hvert fald langsommeste – nogensinde og til trods for at Jens’ børnehave ikke mere end et par hundrede meter væk fra hvor vi bor, kunne man på en god dag formentlig have gået rundt om i hvert fald et par søer, på samme tid, som det tog os at gå den korte distance her til morgen. Jens havde en fest over at finde ubetrådt sne, som han spontant lod sig vælte ned i, imens han hvinede som kun et barn kan og lige præcis dét, gør det ret let at mærke lykken indfinde sig.

Naturen sørger for at bremse vores tid, som ellers er flyvende som en anden F-16 og jeg er faktisk ret pjattet med det. Især selvfølgelig, fordi jeg ikke behøver køre hverken cykel, bil eller – gud forbyde det i snevejr – tog, til dagligt.

For nu, er vinterens indtog i København kærkomment.

Skriv din kommentar

Kommentarer (5)

  1. Hvor ville jeg dog ønske sneen lå her også. Det er så smukt! Og samtidig er jeg, som du, stor fan af at tempoet daler i takt med de tunge snefnug ❄️❄️❄️

  2. Lyder som vores morgen – vi skulle dog lidt længere. Men begejstringen var den samme. Og der er da også noget specielt over ubetrådt sne 🙂

  3. Jeg vågnede i nat og tænkte, der er sket noget, noget er anerledes, der er så stille og så kom tanken, det har sneet

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven