mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

JordemoderLørdag – Kan man selv sætte gang i fødslen?

3B2D781F45

Fuldstændigt som håbet, skulle det vise sig at I var mange, der gerne ville bede om min jordemoderfaglige vurdering i forhold til en masse forskelligt, indenfor kategorierne graviditet og fødsel. Jeg kan naturligvis ikke besvare alle spørgsmål på én gang, da det vil kræve flere timers video, men til gengæld lover jeg at besvare dem lidt efterhånden. Faktisk tænker jeg at lave små jordemodervideoer som en fast del af bloggen, hver lørdag. Således vil de kommende uger blive afsluttet med FødselFredag, JordemoderLørdag og Ugens Mand – og selvfølgelig lidt af mine “sædvanlige” indlæg ind i mellem.

I denne uge har jeg i videoen herunder ganske kort besvaret nogle af spørgsmålene, der kom fra nogle kvinder der er/var gravide og meget tæt på terminsdatoen. Jeg svarer jeg på, hvad man selv kan gøre for at sætte gang i fødslen, hvordan man kan nå at opbygge tillid til sin jordemoder og hvad man kan gøre for at få barnet i maven til at vende “rigtigt”.

I næste uge vil jeg, som sagt i videoen, tage fat på et meget tabubelagt emne; når den gravide ikke (længere) er glad for at være gravid.

Skriv din kommentar

Kommentarer (7)

  1. God ide med jordemoder videoer, sluger det råt. Jeg er gravid med 2. Barn (29 uger). Første barn var uopdaget uk og den her baby er indtil videre også uk. Gælder ovenstående tip også ift at få hovedet nedad?

  2. Ih hvor lyder du bare top hyggelig! Total afslappende stemme og jeg er sikker på, at du giver en massegravide ro. Dem der har haft dig som jordemoder har været heldig

  3. Jeg spiste en halv pakke dadler om aftenen på min terminsdag. Kom bagefter i tvivl om man nu også må det, når man er gravid, så jeg googlede det. Det viste sig, at det må man gerne, og at i nogle kulturer bruges dadler netop til at fremskynde fødsler. Om det var et tilfælde skal jeg ikke kunne sige, men næste morgen vågnede jeg kl 7 sharp med heftige, regelmæssige veer!

    1. Ha ha, sejt man! Jeg tror det “eneste” dadler kan gøre er, at sætte gang i maven. Hvis fødslen alligevel er “oppe over” kan det måske fremprovokere den lidt 🙂

  4. Hei Cana. Enig i at det er en rigtig behagelig stemme du har. Tak for gode tips men hva er det du siger om *barolo* ift at få baby ned med hovedet? Jeg har lært at man skal stå på alle fire et par ganger om dagen…. jeg lurer på om du kan sige noget om hvordan man tager imod baby selv hvis man ikke når frem til en jordmor og hvor længe det er normalt at presse med presseveer? Ved forrige fødsel pressede jeg 45 min med stjernekigger og har fået at vide at det både er “lang tid” og “helt normalt”. Har termin m nummer to dreng til maj og glæder mig til at føde på en *naturlig* klinik i Oslo hvor vi bor nu. Hvis jeg når frem altså… Hilsen Cecilie

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven