mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Mine barndomsminder og gode filmklassikere

imageSkærmbillede 2015-09-16 kl. 20.13.20

Det slog aldrig fejl. Hver eneste gang jeg var syg, eller bare havde “lyst” til at være syg, kom jeg som barn ud til pasning hos min elskede Bedste. Hun var verdens sødeste, god til at snakke, dårlig til at strikke og så elskede hun gamle, danske film, næsten ligeså højt som hun elskede cigaretter, lakridspastiller og aber.

Vi så altid film sammen, imens jeg mæskede mig i hendes lakridspastiller og hun pulsede løs på sine lange og mange cigaretter.

Dengang var cigaretterne ikke noget problem og ingen tænkte over, at den slags måske ikke var verdens bedste kombination med syge børn. Det var en god kombination og jeg elskede det.

Jeg husker tydeligt hvordan jeg fik lov til at kigge alle hendes videobånd igennem, for at vælge den jeg helst ville se. Næsten altid, blev det noget med Dirch Passer og jeg ved faktisk ikke, om det var fordi jeg havde en særlig forkærlighed for den lange, store mand, eller om det var fordi min Bedste kun havde film med ham som hovedrolleindehaver.

Piger i trøjen, både 1 og 2 husker jeg som værende blandt mine yndlings. Jeg elskede power-kvinderne; både den smukke og kække Vibsen, den gode og loyale Marianne og den benhårde Irmgard tog mig med Storm og da jeg i weekenden genså den gamle klassiker, blev jeg nærmest helt rørstrømsk over at møde nogle af mine barndomshelte i mit nutidige, voksne perspektiv.

Jeg havde fundet ind på Dansk Filmskat, hvor jeg med en tidligt indløst julegave, fik fire måneders abonnement til alle de gamle klassikere, som ovenikøbet matcher den specialdesignede kop med ét af Yvonnes mest velkendte citater, der fulgte med i købet. Årets geniale gaveplan, kalder de det. En sætning som kunne være taget direkte ud fra Egon Olsens repetoire af replikker, som selvfølgelig også findes i hobetal i den gamle, danske filmdatabase.

Det er ren nostalgi og det er lige før jeg glæder mig til 1.januar, fordi jeg ikke kan forestille mig nogen bedre tømmermændsaktivitet, end at introducere mine børn for nogle af de film jeg som barn lod mig tryllebinde af, igen og igen. Allerhelst i ledtog med både chips og cola, som helst skal serveres i kaffekoppen, så børnene ikke opdager den sukkerholdige drik. Verdens ældste trick, men det virker!

Jeg synes at årets geniale gaveplan er en super sød idé til alle der er vilde med gamle danske film, for eksempel har jeg en veninder der elsker Olsenbanden ligeså højt som jeg elsker min morgenkaffe og til hende ville gaven være helt perfekt.  Jeg er desuden vild med de to sjove kopper, som I kan se HER, som altså kommer med i købet af de fire måneders abonnement på alt hvad hjertet begærer af Poul Reichardt, Dirch Passer, Ghita Nørby, Ove Sprogøe, Lone Hertz og alle de andre gamle danske filmsuperstjerner. Abonnementet kommer på et værdibevis, pakket sammen med den kop man vælger, så den filmglade modtager fluks kan brygge sin kaffe, indløse sin gave og se gamle danske film non stop de næste fire måneder. Altsammen til under tohunderede skejsere – det er da til at have med at gøre og en gaveidé der kan få selv de dovneste hundehoveder og hængerøve op af skufferne.

Skriv din kommentar

Kommentarer (3)

  1. Du tog mig nærmest med til min egen barndom hos min bedste, som jeg heldigvis har endnu. Jeg elskede også piger i trøjen .. Irmgard er min bedstes kusine langt ude i familien og min bedste kunne fortælle historier om hende og hendes fine familie i københavn, så jeg nærmest drømte mig væk i filmene hver gang

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven