mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Juleinspiration: De lækreste julesmåkager

PC080374Skærmbillede 2015-09-16 kl. 20.13.20

Selvom det normalt er uhyre sjældent jeg gør det, så bagte jeg i weekenden julegodter – efter en opskrift. Oftest når jeg bager, er det med inspiration fra en opskrift, som jeg altid kommer til at lave en lille smule – eller nogle gange en temmeligt stor smule – om på, så det var med en vis ærefrygt jeg gik ind til opgaven om at lave de småkager, som jeg havde fundet HER og som så så lækre ud, at jeg ikke turde lave opskriften om, i bare skræk for at mine ikke ville blive så gode, som jeg fornemmede på billederne i opskriften, at de kunne blive.

Med begge mine drenge og en veninde til os hver, gik jeg igang med at lave småkagedejen. “Den gider børnene nok ikke være med til at lave” tænkte jeg “Småkagedej er altid så mega hård at arbejde med”. Hurtigt skulle det dog vise sig, at dejen var ganske blød og lækker at arbejde med og udrulningen, som skete sammen med børnene og med fingre der var alt for fedtede til at billeddokumentere, var så let som ingenting.

Hurtigt fik vi fyldt en bageplade med lange strimler af småkagedej, som skulle blive til de smukke chokoladesnitter. Dejstrimlerne blev sirligt penslet og drysset med perlesukker af de kyndigste barnehænder, inden jeg forventningsfuldt satte pladen i ovnen.

Ti minutter senere, da jeg ville tage småkagerne ud af ovnen, var de vokset sammen til én stor boblende brun masse, som lignede jeg-ved-ikke-hvad, men som duftede ganske fortræffeligt.

Formentlig var det min egen fejl, at jeg et eller andet sted er gået galt i opskriften, men ikke desto mindre har jeg lavet lidt ændringer i opskriften, som altså endnu ikke er afprøvet, men som jeg forestiller mig giver et lidt smukkere – og ligeså lækkert – resultat.

Chokoladesnitter (virkelig mange)

150 g smør
2 1/2 dl Dansukker Sukker
3 tsk. Dansukker Vaniljesukker 
4 spsk. Dansukker Muscovadosirup
5 spsk. kakao
4 1/2 dl hvedemel
4 tsk. bagepulver
Skal fra en halv grundigt skyllet økologisk appelsin
1 æg (til pensling)
Dansukker Perlesukker (som pynt)

Sæt ovnen på 200 °C almindelig ovn.
Rør smør, sukker, vaniljesukker og sirup luftigt.
Tilsæt mel, kakao og bagepulver og rør/ælt dejen godt
Rul dejen til ca. 1-2 cm brede ruller. Læg dem på en (eller måske to, så der er godt med luft imellem dejrullerne) plade med bagepapir, og tryk dem let flade.
Pensl med æg, og strø perlesukker på.
Bages i ovnen i 10-12 minutter. Tag rullerne ud, og lad dem køle af. Skær stykker på skrå, mens længderne stadig er lidt varme.

PC080372

De er virkelig lette at lave og så er det ærligt talt nogle af de lækreste småkager jeg nogensinde har smagt. Søde, sprøde, bløde og en lillesmule chokoladekaramel-agtige. Mums! Jeg gætter på at den helt store helt i forhold til den gode smag, er den mørke muscovadosirup, som jeg fremover vil prøve at bruge i andre smagfulde chokoladekager, fx i mine brownies.

PC070368

Der er selvfølgelig et væld af juleinspiration og opskrifter på julebag på Dansukkers hjemmeside og jeg glæder mig allerede til at jeg igen kan lokke mine drenge til at slikke skeer og trille småkager. Julebag er og bliver blandt mine absolutte favoritjuletraditioner og hvis nogen sidder med opskriften på verdens (næst)bedste småkager, så skal I være mere end velkomne til at lægge dem som en kommentar – jeg elsker at blive inspireret.

Skriv din kommentar

Kommentarer (2)

  1. De gamle karolines kogebøger har nogen fuldstændig magen til. Som jeg bagte ugentligt nærmest, da jeg boede hjemme. De er fantastiske – selv for sådan nogen som mig, der faktisk ikke er fan er småkager. Måske jeg skulle bage i weekenden.

    1. Du har helt ret, de gamle karolines bøger er fantastiske, jeg har dem også i samlingen, jeg får også helt lyst til at lave en god graviditetskage eller jordemoderkage om man vil hi hi 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven