mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Fri mig for din krop, tak

image

Siden jeg endnu engang skulle være så heldig at vågne op fra mit sygdomsleje, fornemmer jeg at diskussionen om, hvorvidt det er okay at vi er nøgne sammen med vores børn, har lagt landet ned. Altsammen affødt af en statusopdatering, som Torben Chris skrev på facebook tidligt i går morges.

Gudskelov lader det til, at flertallet i dén grad er på Torbens side og dermed fuldstændigt enige i, at vi selvfølgelig kan tillade os – og skal – være nøgne med vores børn, i de situationer det forøvrigt forekommer naturligt, som når vi skal på toilettet, i bad eller skifte tøj. Bevares, jeg synes også det er helt fint at være nøgne på andre tidspunkter, hvis det er sådan familiens hverdag fungerer, men hos os, er det altså primært i ovennævnte situationer at vi alle fire render barrøvede rundt. For selvfølgelig gør vi det.

For mig er det så stor en selvfølge, at jeg blev helt ked af det over at opdage den debat der raser, for jeg havde vitterligt – inden i går – ikke fantasi til at tro, at nogen ved deres fulde fem kunne mene, at en far ikke måtte bade (med) sin datter. Gudskelov er det er fåtal der deler denne holdning, men for fa’en!

Selvfølgelig skal vi passe på vores børn og selvfølgelig skal vi gøre hvad vi kan, for at de ikke bliver til syge menneskers sexobjekter, men ærligt talt, medmindre den voksne, som er nøgen sammen med sit (eller et hvilket som helst andet) barn, selv har pædofile præferencer, så er der altså ingen ko på isen. Det er ikke farligt eller seksuelt betonet, bare fordi der er en tissemand og en tissekone.

Voksnes seksualitet sidder i hjernen og for alle velfungerende ikke-pædofile, som jeg blåøjet formoder tæller langt, langt de fleste af os, gælder denne seksualitet altså ikke overfor børn. Vi bliver ikke seksuelt stimulerede af at se på hverken vores egne eller andres nøgne børn, ligesom børnene ikke bliver det, af at se på vores nøgne kroppe. Sådan hænger verden nemlig ikke sammen.

Børn lærer om anatomi, når de ser andres kroppe. De lærer at vi ser forskellige ud, at der er forskel på børn og voksne; ligesom der er forskel både børn og voksne imellem. For eksempel spørger min 4-årige mig nogle gange, hvorfor det nu er, at jeg har så mange rynker på maven, når jeg bukker mig. Rynker, der kommer af de strækmærker, som mine to graviditeter har givet mig. Rynker, der adskiller mig fra de fleste andre 29-årige, men som er tegn på de liv jeg har givet. Rynker jeg med glæde fortæller mine børn om. Rynker som jeg ærligt talt ville være ked af, hvis de ikke skulle få at se.

Mine børn skal imens de er så små, at de endnu ikke selv kan klare deres egenhygiejne, se at ingen er ens og at det er helt okay, hvis man ikke ligner dem fra bladene og til dét formål, synes jeg altså at jeg som deres mor, er den bedste rollemodel, ligesom alle andre forældre er det for deres børn.

Hvad siger I? Er I nøgne sammen med jeres børn eller er det et no go hos jer?

 

Skriv din kommentar

Kommentarer (25)

 1. Jeg er kun Moster/Faster, men har alle dage været totalt afslappet omkring min og deres krop

  Så sent som idag havde jeg en syg niece på 3 år på besøg – Havde bare en natkjole på overkroppen, da jeg selv har det skidt, og hun spurgte, hvorfor jeg havde sådan nogle dutter på babserne?

  Forklarede så, at det var til at give de små babyer mad med. At de skulle ind i deres mund, så de kunne sutte den mælk ud, som var inde i brysterne. Hun får snart en lille kusine, så dét var et hit at høre om 😀

  Og har vist været i bad med alle 5, hvor jeg da ikke har skænket det en eneste tanke, dreng eller pige, andet end, at de jo skulle vaskes forskelligt forneden 😉

  Synd der skal være sådan et hysteri, og at vi overhovedet skal tænke dé tanker…

 2. Herhjemme har vi til vane at hver gang vores søn skal i badekar, er der en af os (mor eller far) der tager brusebad. Både han og vi synes det er virkelig hyggeligt. Han plejer at stige op af karret en gang imellem og komme ind i brusekabinen og sige goddag. Det er helt naturligt for os.

 3. Ja her er vi heller ikke blege for at vise lidt hud her og der. Det er da super vigtigt at børnene ser hvordan en krop ser ud inde bag al tøjet- og ja man får mange ( meget ærlige) kommentarer med på vejen af ungerne

 4. Herhjemme er vi det, som det nu naturligt falder ind. Og ja, det er naturligt at være nøgen.. Når vi skifter tøj eller går i bad.
  Vi er to voksne og to børn, og når det lige falder sammen at alle fire trænger til bad samtidig, så kalder vi det ‘Familie badedag’ og det er mega hyggeligt, og så går badet som en leg Der er vi forældre og vores børn selvfølgelig nøgne – ganske naturligt! Vi render rundt på badeværelset, i gangen og på værelserne. Og ofte er det også bare god grobund for fantastiske spørgsmål

  1. Det er nok det hyggeligste jeg længe har hørt! Når jeg en dag selv får stiftet familie håber jeg at en Familie badedag kan lade sig gøre her også :-)))

   Http

   1. Det ER virkelig hyggeligt! Og praktisk samtidig… Begge små i badekarret, mor og far på skift under bruseren. Eller nogen gange alle på skift under bruseren og bette manden på armen… Der er mange ‘løsningsmuligheder’ på ‘Familie badedag’… Men det er god tid sammen. Og godt at få luftet den bettes ‘ble numse’….

 5. Herhjemme går vi altså også i bad med vores dreng på 3 år eller går nøgne gennem stuen for at komme fra bad til tøj osv.

  Det er da kun naturligt! Vores forældre får da også lov til at gå i bad med ham, når han er hos dem. Men min far har faktisk sagt at han er, eller ihvertfald var, meget bange for at vores søn kunne finde på at sige i børnehaven at han har set morfars tissemand. Hvis det sker håber jeg selvfølgelig at børnehaven vil spørge os før de antager det værste.

  Jeg er gravid og vi har snakket meget om at når lillebror kommer ud, så skal han spise mad fra mors bryster. Derfor kommer storebror nu tit og spørger om han må se mine bryster

 6. Jeg er også kun faster/moster, men har lige siden jeg passede mine niecer da de var helt små, badet med dem, gerne os alle tre under bruseren på samme tid, da det var nemmest, når jeg havde dem selv. Nu hvor de så småt er begyndt at blive teenagere, kan vi stadig finde på at smutte ud på badeværelset på sammetid. Vi tøsesnakker, og det betyder rigtig meget for mig, at jeg, så vidt muligt kan påvirke dem til at få et afslappet forhold til deres krop – for puha, med idealer og sociale medier der er i dag, ønsker jeg virkelig at de kommer igennem deres teenager – år med selvsikkerhed omkring deres kroppe.

 7. Jeg blev godt nok også harm, da jeg så – var det ekstrabladet eller BT? – slå “nyheden”op på Facebook, med overskriften signalerende til, at det var det rene pædofili (Jaja, jeg ved godt, at de (vi) ofte overdriver i overskrifter og at det er en del af gamet). Heldigvis så jeg, som dig, at de fleste der havde kommenteret dog var fornuftige mennesker.

  Jeg synes simpelthen det er så synd, at vores samfund er ved at forvandle sig til… Ja, jeg ved ikke engang hvad. Porno og patter (uden mælk!) er noget der dur, men så snart snakken falder på naturlige emner som nøgenhed (far/mor) blandt deres børn, eller Gud forbyde det amning på offentlige steder, så stejler folk fuldstændig.

  Verden er af lave

 8. Det er stortset altid mig der bader med min papsøn (Han vil åbenbart hellere i bad med mig) og jeg har aldrig haft et problem med at han ser mig nøgen. Synes det er vigtigt at børn bliver nysgerrig på forskellen på vores kroppe.
  Synes det er synd at se det som pædofoli, hva så med den enlige far som gerne vil med sin datter i svømmehallen, skal han bare sende hende alene ind i dameomklædningen? Folk skal lade være med at være så forskrækkede over alting.

 9. Min datter på 6 elsker hvis hun kan lokke mig til at tage et brusebad, mens hun sidder i sit efterhånden alt for lille badekar. Så kan vi hygge og snakke 🙂

  En af de mange opgaver vi har som forældre, er at vise vores børn hvordan kroppe, der ikke er fotoshoppet ser ud – kroppe der har et par kilo for meget eller for lidt, med eller uden strækmærker og (i mit tilfælde) en krop med lidt løst maveskind 😉

  Et af mine ønsker for min datter er at hun får et afslappet forhold til hvordan kroppen ser ud, så hun ikke kommer til at kæmpe forgæves for at ligne, det hun kommer til at se i bladene som teenager.

 10. Altså… Nu er jeg selv lige blevet en mor for 5 måneder siden, han kan altså ikke selv endnu… Når lillen skal i bad, så er det sgu nemmere bare at smide klunset og tage ham med under bruseren, der er jo alligevel vand over det hele og på mig hvis han skal i badekar…. Der ud over har jeg også to bonus drenge på 3 og 5… Og dem har jeg også med i bad… De konstatere jeg har en tissekone, ligesom deres mor og at det så derfor også gør mig til en mor.. og at de har en tissemand og at de så derfor er drenge…. Den lille på 3 spørger også til mine dutter, for dem kom der jo mad ud af til lillebror og derfor er de madpakker ligesom han har madpakke med i børnehave…. Jeg synes det er fantastisk at de er nysgerrige og det er da kun sundt at de spørger…

 11. Herhjemme går vi også i bad sammen og forleden konstaterede vi at vores datter er skudt i vejret, da hun ikke længere kan stå under fars tissemand Hun er med når vi tisser, bader, tager tøj på osv. Vi kan ikke sige ordet bad herhjemme, for så smider hun tøjet Fornylig havde hun åbenbart undret sig over noget når far tisser, for pludselig hørte jeg et udbrud fra badeværelset…. hun ville se hvad det var der kom ud og nåede at stikke hånden under strålen.. hi hi Jeg er selv vokset op med åbenhed og det har gjort, at jeg aldrig har hadet min krop, uanset størrelse☺

 12. Dejligt indlæg. Jeg deler til fulde din holdning. Kan virkelig ikke se, at Torben Chris eller nogen anden forælder gør noget forkert ved at bade med deres børn. Jeg har altid badet med mine børn. Af og til er jeg stadig i brusebad med min datter på 6 år. Jeg ved at hun lige om lidt, sandsynligvis, vil sige fra – og det vil jeg selvfølgelig respektere. Lige nu syntes hun bare det er sjovt, at jeg har en større bagdel end hende. Jeg bader også med min lille pige. Det har vi altid gjort og hvis nogen tænker, at jeg eller min børn, får noger frækt ud af den situation, så må der være noget galt med deres sind.

 13. Vi er også meget nøgne derhjemme. Min mand har det med at give mig et kærligt klask på numsen, når den er bar og det er mine to drenge også begyndt på.
  Min yngste på 1,5 år er dog begyndt at prøve at hjælpe med at tørre mig efter toiletbesøg. Det er dog lige en tand for grænseoverskridende for mig, men omvendt ser han jo os gøre det på os selv og vi hjælper hans storebror.

  I min optik er det så vigtigt at være så åben og afslappet omkring kroppe og nøgenhed som muligt.

 14. Vi har også store badedag en gang imellem, hvor vi alle fire er i bad sammen. Pigerne sidder i deres badekar, mens vi voksne skiftes til en tur under bruseren. Ren win win for så kan pigerne pjaske i laaaang tid.

  Da vores ældte på 6 år blev interviewet i skolen om der var noget hun ville ændre på sin krop (dog et mystisk sp til en 6-årig, men det er en anden sag) svarede hun at hun hun gerne ville have vinger! Så kan jeg egentlig godt leve med at veje et par kg for meget og vise min datter min uperfekte krop 🙂

 15. Jeg har KLART problemer med nøgenhed, pga min egen opvækst. Vi skulle som børn, tage vores tøj med på badeværelset, så vi ikke kom nøgne ud. Jeg har aldrig set min far nøgen, og han har altid LØBET afsted, hvis håndklædet var for lille og vi var i nærheden. Jeg har set min mor nøgen – hun var mere afslappet. Men vi har ALDRIG gået nøgen rundt hjemme, som børn.

  Nu har jeg selv den første, og det kan godt gibbe lidt i mig, at min mand stiller sig til at tisse, mens min datter er i bad. Ikke pga pædofili eller noget i den stil – det er bare svært at lære, at være afslappet omkring det – nøgenheden.

  Jeg synes kun at bade med sit barn bliver et reelt problem, når bebygge parter er blevet voksne. Dét er sgu for underligt!

 16. Det er begge dele fra nøgenhed til blufærdighed hos os.
  Jeg har haft lang barsel med alle tre børn, og her derfor også slæbt dem med til mange ting (bl.a. underlivsundersøgelse et par gange). Men altså.. slæbt dem med på toilettet til både toiletbesøg og bad. Siden har døren været ulåst, så de kunne komme ud til mig. Låste døre har en fantastisk effekt; straks skal vedkommende på modsatte side igennem døren om så karmen næsten skal hives af væggen. Jeg har ofte fået besøg, når jeg har siddet på tønden og været i bad. Men jeg foretrækker, at min mand bliver på den anden side af døren, når jeg sidder på toilettet.
  Mine børn er rimeligt afslappede; men de vil nok helst, at det er mig, der dumper ud på badeværelset, mens de er i bad. De elsker at være i svømmehallen, og de går i bad som den naturligste ting i verden. De har aldrig badet på stranden med numsen bar. Det ville de bare ikke, og fint nok med mig.
  Den ældste på 11 er begyndt at låse døren, når hun er på toilettet. Hun vil gerne have fred til det, hun skal.
  Så er der den yngste på 5 år. Han er meget blufærdig. Hans søstre må IKKE komme ud til ham, når han er helt eller delvist afklædt; han bliver virkelig vred. Jeg må gerne være i lokalet, men kun mig eller til nød far.
  Han skal også forberedes, inden en tur i svømmehallen, så han kan vænne sig til tanken om, at tøjet skal af foran andre.
  Min mand er virkelig blufærdig. Han vil bade og gå på toilettet i fred. Tror seriøst aldrig nogensinde, at vores piger har set ham med røven bar. Var det ikke for besøg i svømmehallen, ville vores yngste heller ikke have set sin fars bare mås.

  1. Hahaha… jeg skriver, som om jeg får gæster helt ud på toilettet. Det er altså bare mine egne børn, jeg mener.
   Nu, hvor de to store af og til har veninder med hjem, er jeg begyndt at låse døren. Én ting er, at mine egne børn kommer ud og skal fortælle mig noget; de behøver ikke også tage veninderne med helt ud på dasset.

 17. Min søn på 7 år kom forleden hjem fra fritten, og fortalte at de i svømmehallen havde badet med den nye medhjælper T, som havde tatoveringer ALLE vejne… “Selv på dilleren, mor!!”
  Der kom jeg til at sprutte kaffe ud over hele bordet af grin :0)
  “Nå da da… Havde han det?…. Det må da vist have gjort mega-smadder-ondt at få den lavet..,”
  Jeg havde overhovedet intet problem med at de har set, at det er der altså også nogen der gør!
  Det værste var min egen blufærdighed over for T næste dag, da jeg kom ned i fritten… Der vidste jeg lige lidt mere end jeg havde behøvet om den nye T … Og rødmede vist lidt!

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven