mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

De bedste nytårscocktails!

Selvom jeg normalt synes det er temmeligt upassende at tænke på alkohol på en tirsdag, ovenikøbet før jeg har fået middag, har jeg alligevel fået en uimodståelig lyst til at dele et par af mine favoritcocktails med jer, efter jeg i går var en tur i bryllupsresterne for at tjekke ud, hvad vi har at lave labre nytårsdrinks af på torsdag.

Som den temmeligt impulsive type jeg er, bookede jeg tilbage i 2007 en eftermiddag et fire-ugers undervisningsforløb i Malaga, som jeg skulle afsted på få dage senere. Alene. Planen var, at jeg efterfølgende skulle ende ud med at blive intet mindre end en stjernegod cocktailbartender. Midt i en sommerferie fra min jordemoderuddannelse.

Stjernegod ved jeg ikke om jeg blev, men de gode oplevelser og min bartenderkarriere ved siden af jordemoderstudierne derefter, var alle pengene værd, for hold nu op, hvor har det været sjovt! Og ja, jeg kan stadig mixe nogle syge cocktails og svinge flaskerne hen over skulderen – næsten ligeså godt som Tom Cruise. Næsten.

Derfor har jeg selvfølgelig også tænkt mig at få en finger med i spillet til nytår, når børnene er lagt i seng og de voksne skal drikke (okay, vi er alle småbørnsforældre, så: sippe til) cocktails. Efter Thomas og min bryllupsfest hvor vi drak flere shots end sjusser, har vi sygt meget vodka stående og dét skal selvfølgelig ikke gå til spilde. Derfor prøvesmagte jeg i går to af mine favorit-vodka-cocktails, som jeg absolut kan anbefale til nytårsfesten.

Den første er en evig festfavorit, som jeg altid tyer til når det skal være lækkert, friskt og ikke mindst nemt! Den er dejligt syrlig og er god til at rense munden imellem retterne, synes jeg.

Moscow Mule

4 cl vodka (evt. æble/ingefærvodka)

saften af 1/2 lime

Gingerbeer (kan erstattes med ginger ale for en sødere variant)

Et glas fyldes halvt op med isterninger og saften af 2 kvarte lime presses i. De pressede limestykker kan fint lægges i drinken, som på den måde vil blive mere syrlig efterhånden. Vodkaen hældes over og drinken toppes med gingerbeer. 

Dem på billedet er lavet på min hjemmelavede æble-ingefærvodka, som giver dem et ekstra touch, som jeg ret godt kan lide, selvom en Moscow Mule oprindeligt er med almindelig vodka. 

PC300487

PC300485
Den anden er en vaskeægte dessertklassiker og hvis det ikke var fordi jeg vidste at vi faktisk får serveret intet mindre end to desserter og kransekage, ville jeg elske at trumfe denne igennem til fordel for en spisedessert. Den er sød og lækker og perfekt til et stykke godt chokolade efter maden.

Espresso Martini

2 cl vodka

2 cl kahlua

Afkølet Espresso / stærk kaffe

En shaker fyldes halvt med is. Vodka, kahlua og espresso hældes i og der shakes godt. Serveres i et (helst afkølet) martiniglas. 


PC300488

PC300497

Det er bare om at komme igang og jeg tør næsten love, at jeres gæster vil elske disse cocktails, som begge er virkelig lette at lave og smager drøngodt!

Som en sidebemærkning, helt udenfor kontekst, vil jeg nævne at konkurrencen om et valgfrit sæt tøj fra REDGREEN er afsluttet og vinderen blev Louise, som har fået direkte besked.

Skriv din kommentar

Kommentarer (2)

  1. Tak for opskrift og inspiration! Lige hvad jeg manglede da jeg, sjovt, fik en flaske vodka i adventsgave og den skal da bruges på torsdag !

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven