mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Asymmetriske babbelutter og skøre idéer

IMG_7923

Ofte hører jeg kvinder snakke om, hvor store og smukke deres bryster var, dengang de var gravide – eller endnu bedre, da de ammede.

“Suk. Mine bryster var bare SÅ flotte da jeg ammede”

“De var bare store og runde”

Jovist, mine sokker er da også blevet lidt mere kedelige – og i særdeleshed mindre – efter jeg er stoppet med at amme, men ærligt talt, så er de altså ikke blevet grimmere. De store, mælkefyldte og i dén grad uens babyernærere, gjorde altså intet godt for mig; måske fordi jeg kun ammede fra ét bryst ad gangen. Som det tydeligt ses på billedet ovenfor, hvor en veltilfreds og sovende baby netop har sørget for den slags asymmetri, som var hverdagskost i hele min ammeperiode. Et bryst tømt, et andet fyldt.

Det var ikke frækt. Det var ikke pænt. Til gengæld var det heller ikke særligt praktisk, for som I måske også selv har prøvet eller som I i hvert fald selv kan forestille jer, var det noget af et dilemma, når jeg skulle købe ny bh. Skulle jeg gå efter én jeg kunne passe med fyldte eller med tomme bryster?

Det var sgu’tte særligt lex, hvis nogen spørger mig. Og lige præcis dét minder jeg mig selv om, når jeg er vågnet i ske med alle mine drenge klokken 08.40 her til morgen. Bare så jeg ikke skulle få skøre idéer, ik’?

Skriv din kommentar

Kommentarer (10)

 1. Hvor er det bare et fint – smukt – billede. Smukt og sandt på samme tid. Og så er jeg så enig. Jeg var heller ikke til graviditets- eller ammebrysterne. Jeg foretrække mine små lapper anytime. Det er bare for voldsomt – for mig – at rende rundt med en G-skål, store og runde og i armhulen. God dag og tak for et sjovt indlæg.

 2. Åha, for én der står midt i ammeriet med asymmetriske bryster, mælkevåde bh’er, kogning af uld-ammeindlæg, dryppende bryster osv osv er det fantastisk at høre, man kommer om på den anden side, hvor ens bryster for det første bare er ens egne og for det andet ikke lækker mælk i tide og utide:-)
  (Selvom det selvfølgelig er fantastisk at kunne ernære sit barn, er det altså til tider også en smule upraktisk)

 3. Jeg er nok uvidende, fordi jeg som tvillingemor altid ammede med begge bryster på en gang, men jeg er nysgerrig – og forvirret: Hvorfor ikke bare bytte babs på halvvejen??

  1. Det er også det smarteste, men fordi jeg kom ud i noget overproduktion, blev konsekvensen såkaldt “blokamning” hvor man bruger samme bryst i 2-3 timer og dernæst skifter. Det var noget værre rod og som billedet antyder, ingenlunde kropsflatterende 😉

  2. Jeg tillader mig som temmeligt uvidende (men dog ammende i tæt på to år af mit liv) at sige, det har noget med mælkens sammensætning at gøre. Det første mælk, barnet drikker, er vistnok det tynde, tørstslukkende mælk, mens det sidste i portionen er det nærende og mættende. Derfor er det, har jeg ladet mig fortælle, vigtigt at de får tømt brystet og får alle ‘lagene’ i mælken med. Jordemoder Cana, correct me if I’m wrong!

   1. Det er fuldstændigt rigtigt, men ofte kan barnet få både tynd mælk og “fløde” fra begge bryster – det er i hvert fald ret optimalt og mange skifter bryst undervejs i en amning 🙂

    1. Så var jeg ikke helt gal på den! Det er rigtigt – synes bare, jeg af og til har oplevet, at de nåede at blive mætte/trætte ved første bryst og ikke var interesseret i det andet – og så sidder man dér med en B- og en H-skål 😉

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven