mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Sund(ere) konfekt til børnene og syndig(ere) konfekt til de voksne

PB280295 Skærmbillede 2015-09-16 kl. 20.13.20

Lige siden jeg var en ganske lille pige, har jeg været nådesløst afhængig af marcipan i december, på lige linje med det sædvanlige stykke halvfesen vekao i min chokoladejulekalender hver morgen – som jeg forøvrigt i år endnu ikke har fået købt, fordi jeg i virkeligheden godt ved, at jeg slet ikke bryder mig om dårlig chokolade.

Ikke desto mindre, er jeg stadig kæmpe fan af marcipan og det var derfor til min helt store glæde, da Odense Marcipan spurgte om ikke jeg ville kreere lidt julelækkerier med nogle af deres produkter fra deres velassorterede webshop.

De stillede mig til opgave at finde på egne kreationer og hvis der er noget jeg elsker næsten ligeså højt som marcipan, så er det at få lov til at lege med nye idéer i køkkenet og jeg gik derfor til opgaven med ildhu og en beslutning om at lave to forskellige slags; én til de voksne og én til børnene.

Efter min store succes med mine hjemmebrændte baileysmandler, var jeg ikke i tvivl om, at min voksenkonfekt skulle være lidt i samme kategori.

PB280315

Det blev til chokoladeovertrukne konfektstykker med en bund af grov marcipan med stykker af brændte mandler og en top af en cremet chokolade/baileys-trøffel. En fuldstændigt forrygende kombination siger jeg jer og jeg vil vove at påstå at det, ganske beskeden, er det lækreste konfekt jeg kan mindes jeg nogensinde selv har formået at lave.

Marcipankonfekt med chokolade/baileys-trøffel og brændte mandler

Du skal bruge:

200 gram ODENSE mørk chokolade 70%

150 gram ODENSE marcipan ekstra grov

1/2 dl piskefløde

1 tsk smør

2 spsk baileys

1 håndfuld brændte baileysmandler

Lidt under halvdelen (75 gram) af chokoladen hakkes og kommes i en skål, sammen med smør og baileys. Fløden varmes op lige før kogepunktet og hældes i skålen til de øvrige ingredienser. Alle ingredienserne omrøres grundigt indtil alt chokoladen er smeltet og du har en ensartet, ganske flydende masse. Massen stilles i køleskabet i minimum 1 time.

Imens trøffelmassen afkøles hakkes de brændte mandler fint og 2/3 dele æltes ind i den grove marcipan, inden den rulles ud til cirka 1/2 centimeters tykkelse.

Når trøffelmassen er stivnet påsmøres den på den udrullede marcipan i et jævnt lag og den samlede konfektmasse skæres ud i mundrette stykker, som stilles i køleskabet.

Den resterende chokolade (125 gram) hakkes og smeltes over vandbad (eller tempereres, hvis man har mod på det). De afkølede stykker af konfektmassen dyppes i chokoladen og lægges på et stykke bagapapir og drysses med de resterende brændte mandler – inden chokoladen stivner, som den gør hurtigt, så man skal være fiks på fingrene.


 

PB280310

Til børnene har jeg lavet en både sundere og lettere udgave, pyntet med vingummi, så de bliver superappetitlige i børnehøjde. Jeg lavede dem i denne omgang uden assistance fra mine børn, men en anden gang vil jeg helt klart have dem med, fordi de både er så lette og hurtige at lave – og så er de ikke ligeså syndige som traditionel konfekt.

Abrikos- og skovbærkonfekt

Du skal bruge:

150 gram ODENSE marcipan med skovbær

150 gram tørrede abrokoser

100 gram ODENSE hvid chokolade

En lille håndfuld små vingummi

Marcipanen og de tørrede abrikoser kommes i en minihakker og hakkes indtil det er en grov masse med ganske små stykker af abrikos.

Konfektmassen trilles til små kugler og kommes i køleskabet.

Imens konfektmassen afkøler, smeltes den hvide chokolade over vandbad (eller tempereres, selvfølgelig!) hvorefter konfektmassen dyppes i chokoladen og lægges på et stykke bagepapir og pyntes med en lille vingummi – inden chokoladen stivner.

… Og husk så at prøve voksenkonfekten også – I promise, den er pragtfuld og syndig på den helt rigtige måde!

Skriv din kommentar

Kommentarer (1)

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven