mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Sponsorerede indlæg – kan man stole på dem?

image

Oftest når jeg møder nogle af jer der læser med, er det til et hurtigt hej og et kæmpestort smil, som jeg elsker. Men af og til hænder det også, at vi falder i snak (som jeg også elsker!) og i de tilfælde er det så godt som stensikkert, at jeg bliver spurgt ind til (mindst) ét eller andet produkt jeg har nævnt i et sponsoreret indlæg. “Er det virkelig så godt som du siger?” bliver jeg spurgt.

Det korte svar: Ja.

“Men du skriver jo aldrig noget dårligt om nogle produkter, så det kan være svært at vide hvad du mener. Kan vi stole på hvad du skriver?”

Når jeg laver sponsorerede indlæg foregår det altid sådan, at jeg inden samarbejdet sættes igang, vurderer om det pågældende samarbejde giver mening for mig at lave og for jer at læse om. Jeg takker kun ja til de samarbejder hvor jeg på forhånd forestiller mig, at jeg vil kunne give positive anbefalinger videre.

Af og til hænder det, at jeg tager fejl. At produktet ikke var ligeså godt som jeg troede. Senest har jeg for eksempel skullet teste noget tandblegning, som både smagte dårligt, var ubehageligt at bruge og som til gengæld ikke gjorde mine tænder spor lysere. I de tilfælde hvor der intet godt er at skrive, tager jeg kontakt til kunden og tilbyder at annullere samarbejdet, fordi jeg hellere vil æde femten dåser med rådne ansjoser, end at bilde jer en løgn på ærmet, uanset hvor velbetalt den end måtte være.

Ja, I læste rigtigt. Jeg trækker i land og tilbyder kunden – free of charge – at trække samarbejdet tilbage, hvis de ikke ønsker komplet negativ omtale.

Bare fordi et produkt ikke gør spor godt for mig, kan det sagtens være at det gør noget godt for andre og jeg synes ærligt talt ikke, at det er mit job at ødelægge nogens virksomheder eller brands, bare fordi deres produkter ikke lige levede op til mine forventninger.

Derfor kan I altså altid stole på mig, når jeg anbefaler produkter. De produkter jeg ikke bryder mig om, kommer slet og ret ikke på bloggen. Medmindre selvfølgelig at virksomhederne ønsker det, men det har jeg nu temmeligt svært ved at forestiller mig kommer til at ske. Det er bedst karma, synes jeg.

Skriv din kommentar

Kommentarer (5)

  1. Det er jeg så glad for at høre. Har tit tænkt på lige netop det spørgsmål når jeg har læst et sponsoreret indlæg. Og når vi nu er ved dem…. Den der bil der selv kan paralelparkere…. Er det en du har fået for at lave indlægget? Eller har I den i forvejen og så bliver du betalt for at vise hvad den kan? Jeg er dybt imponeret over den, og tænker at sådan en vil kunne rede mange af mine virkelig dårlige paralelparkeringer

  2. Jeg har det på samme måde Cana. Hvis jeg skal reklamere på regnbuemor med sponsorerede indlæg, gør jeg det kun, hvis jeg kan stå inde for produkter.

  3. Men det argument kan jo også bruges omvendt; bare fordi jeg synes produktet er vildt fedt, er det ikke sikkert mine læsere gør. Så hvorfor er enten dit job at stikke os blår i øjnene (forstå mig ret)? 😉
    Jeg fandt det langt mere troværdigt, hvis der også kom “negative” anmeldelser.

    1. Jeg er klar over at det ville virke mere troværdigt hvis jeg kynisk skrev om alle produkter jeg tester – også dem jeg ikke bryder mig om, hvor jeg tilbyder virksomheden at annullere samarbejdet. Jeg synes bare ikke at det er i orden overfor virksomhederne og de mennesker bag, som det kan have fatale konsekvenser for, hvis jeg ikke bryder mig om deres produkter. Jeg vil ikke være skyld i at virksomheder får tilbagegang – og sgu slet ikke når de betaler mig for det. Derfor kommer der ikke nogen direkte negative omtaler. Dog kan der selvfølgelig sagtens være sponsorerede indlæg og anmeldelser hvor der er både positive og negative ting; jeg fokuserer dog primært på det positive, men holder den selvfølgelig altid på egen banehalvdel og lover ikke at noget virker ligeså godt for andre, som det gør for mig, så jeg føler ikke at jeg stikker nogen blår i øjnene. Slet ikke, faktisk.
      På mortilto.dk skal der være en god stemning og det synes jeg nu bedst at jeg opnår ved udelukkende at bringe gode, oprigtige anbefalinger og holde mig fra at skrive om det jeg ikke kan anbefale.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven