mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Sådan bliver du en god mor

image

En overskrift der ganske vist er sat en smule på spidsen, men da jeg ved et tilfælde i aftes havnede på denne engelske side, hvor jeg læste en tekst, der i store træk lige så godt kunne være skrevet om mig og mange af de udfordringer jeg har mødt i mit moderskab, syntes jeg pludselig alligevel at den havde sin berettigelse. Den handlede om, hvordan en kvinde havde ændret sine tanker om at være en god mor og på den måde (gen)fundet sig selv, på en god måde.

Jeg har tilladt mig at oversætte dele af teksten til dansk, fordi det er så sigende om, hvordan jeg selv har haft det, dengang for fire år siden, da Jens var baby og jeg var et følelsesmæssigt rod i forhold til, hvordan jeg har det nu.

Jeg troede dengang, at en god mor var én der:

 1. Altid gør hvad der er bedst for sit barn
 2. Altid sætter sit barns behov forud for sine egne
 3. Altid har lyst til at være sammen med sit barn
 4. Altid bør føle at éns barn er det vigtigste i verden
 5. Altid bør være villig til at opgive alt andet til fordel for sit barn
 6. Altid bør være glad for at være hjemme med sit barn en hel dag
 7. Aldrig bør tænke på, hvor sjovt hendes liv var før hun fik børn
 8. Altid bør være i stand til at tage sig af sit barn hele tiden, uden pauser

Jeg satte ikke så mange ord på dengang jeg stod i situationen, men da jeg læste listen igennem i aftes, kunne jeg genkende mig selv i samtlige punkter fra dengang. Jeg slog mig selv hårdt i hovedet hver gang jeg følte at jeg “trådte ved siden af” det “perfekte” regelsæt for, hvordan jeg skulle og burde være en god mor. Jeg piskede mig selv så hårdt, at jeg ofte glemte hvem jeg selv var.

Der gik lang tid, hvor jeg følte mig forpligtet til altid at leve op til mine forventninger om at være “den perfekte mor” – indtil det gik op for mig, at mine forventninger og den (alt for) hårde forpligtelse i virkeligheden var en kæmpe begrænsning for både mig selv om mit moderskab.

Nu ved jeg at jeg god mor i stedet er én der: gør sit bedste for at:

 1. Gør sit bedste for at lære sit barn at få så meget ud af livet som muligt
 2. Gør sit bedste for at være der for sit barn, når barnet har behov for omsorg og nærvær
 3. Gør sit bedste for at lære sit barn om vigtigheden ved et godt selvværd
 4. Gør sit bedste for at give sit barn mad, tag over hovedet og kærlighed
 5. Gør sit bedste for at være et godt eksempel for sit barn
 6. Gør sit bedste for at tage sig tid til at have det sjovt med sit barn
 7. Gør sit bedste for at acceptere både egne og sit barns fejltagelser og lære af dem
 8. Gør sit bedste for at lære sit barn at elske ubetinget

Jeg tror, hvis alle mødre fik stukket ovenstående liste i hånden og hvis de – eller vi – kunne finde ro i den, at vi ville få en generation af meget, meget gladere mødre, koner og kvinder. En god mor er én der gør sit bedste; mere kan man ikke forlange.

Med det håber jeg at I får en pragtfuld start på en ny uge, med forventninger der er til at komme efter og et humør der er til at spredes!

Skriv din kommentar

Kommentarer (18)

 1. Amen !!
  Og så tror jeg også, som du har skrevet tidligere at vi i højere grad skal hjælpe/støtte/ yde omsorg til hinanden. Kvinde til kvinde og mor til mor.

 2. Jeg elsker dine indlæg. Og dine 8 bud ‘på én der gør sit bedste’ skal hænge på min opslagstavle. Tak for det

 3. Tak – som mor til en lille dreng på 11 uger, må jeg nok erkende at jeg har set den første liste som facit – jeg vil prøve at huske den anden også ☺️

 4. Inden for psykologien (er igang med socialrådgiver udd) er der et begreb der hedder “en god nok mor” og denne fortæller om, at man ikke på alle punkter kan føle sig tilstrækkelig over for sine børn, men at det er godt nok, da man på den måde skubber sit barn ud i udviklingszonen, og her lære og udvikler barnet sig.
  Jeg er endnu ikke selv mor, og jeg ved at mine tanker til den tid, nok uden tvivl skal flytte sig – men jeg tror i bund og grund på, at vi som mennesker ikke altid skal stile efter perfektion – for Ingen kan opnå den alligevel. Og selvom kærligheden til ens børn er stor, så kan de vel være lige så irriterende som alle andre mennesker, uanset hvem de er født af? 😉

  1. Du har så meget ret, Rikke! Jeg håber du kan tage dit intellekt med ind i dit moderskab når det en dag kommer <3

 5. Tak tak Cana:) det var da noget dejlig læsning som altid 😀 nyder at læse din blog og glæder mig virkelig meget til Bremen, hvor jeg skal ind og køre alle Thomas’ kærlighedssange til dig!:D
  Er vildt spændt på at høre ham live, det blir første gang. 😉 tak tak for en vidunderlig blog!

 6. Tak Cana, dejligt med et skulderklap
  Som mor til to føler jeg mig ofte utilstrækkelig, men jeg gør mit bedste og elsker de to krapyl tøser på 4 år og 1/2 år❤

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven