mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Når kvinder tror de er grimme

image

I sidste uge, da jeg én af aftenerne var ude at spise fint med en flok dejlige mennesker, tog jeg, som jeg har for sædvane, en masse billeder og lagde et par stykker af dem på min instagramprofil @cbuttenschon. Straks efter jeg havde lagt ét af billederne ud, kom min veninde, som var med på billedet flyvende og kommanderede at jeg slettede det igen “Ej, prøv lige at se hvor grim jeg er” udbrød hun.

Jeg syntes ikke hun var grim. Jeg synes aldrig hun er grim. Jeg synes hun er smuk. Altid. Og jo, selvfølgelig er der nogle vinkler der er heldigere end andre, men jeg kan nu alligevel godt lide tanken om at hylde det komplette udseende.

Alligevel slettede jeg selvfølgelig billedet – også selvom den der i virkeligheden så allermest tarvelig ud på billedet, var mig selv. Men det har jeg lært mig, ikke at have noget – eller i hvert fald ikke så meget – imod. Jeg øver mig i, ikke at have noget imod at være “grim” af og til. Eller at vise mine mindre flatterende sider frem, for det tror jeg ærligt talt ikke at jeg bliver mindre smuk af.

Senere på aftenen lagde jeg endnu et billede – et gruppebillede – ud, hvor alles ansigter var på størrelse med et havregryn (i hvert fald på min telefonskærm) og hvor én alligevel påpegede, at det da godt nok var et grimt billede jeg havde lagt ud af hende. Én som forøvrigt er blandt de smukkeste kvinder jeg overhovedet kan komme i tanker om. Èn som tilfældigvis, vidst nok lige var ved at sige noget, i det sekund billedet blev taget. Èn som stadig bare er helt vildt pæn.

Ærligt talt, så forstår jeg ikke hvorfor vi kvinder så ofte har brug for at pille os selv ned. Alle kan godt se igennem fingre med, hvis et billede er blevet taget på et lidt uheldigt tidspunkt og alle har prøvet det. Jeg tænker ikke spor mærkeligt om andre, hvis jeg ser et billede af dem, lige imens de er ved at gabe over en hotdog og i øvrigt er lige ved at blinke, selvom det selvklart ikke er det mest flatterende billede, man kan finde af vedkommende. Sådan som jeg forøvrigt tror at vi alle sammen har det.

Vi – eller i hvert fald jeg – kunne ikke drømme om at dømme andre ligeså hårdt som vi dømmer os selv. Jeg kunne ikke drømme om, at kalde andre for “grimme”, fordi de er fanget i en uheldig vinkel eller et dårligt øjeblik. Langt fra.

Derfor synes jeg simpelthen det er så ærgerligt at vi skal bruge krudt på at gøre det ved os selv, i stedet for at stole på, at vi er som vi er og at vi er gode nok – uanset vinklen. Netop derfor har jeg skrevet dette indlæg; for at huske jer – og mig selv – på, at vi er gode nok som vi er og at skønheden ikke ligger i det enkelte billede, men i os selv, vores personlighed og vores udstråling.

Skriv din kommentar

Kommentarer (9)

 1. Det er så vigtigt det her! Tak for det.

  Jeg er en af dem, der kan få en ellers god dag til at blive til en rædsom en af slagsen, når jeg ser et dårligt billede af mig selv. Men det er jo netop det, der er pointen. Det er jo BILLEDET, der er dårligt. Ikke mig. Vi er fjollede, og det skal vi stoppe med. Jeg gør, hvad jeg kan og prøver at lægge mindre flatterende billeder ud, fordi jeg er træt af “perfektheden”, men det er faktisk skide svært.

  1. Det ER skide svært og jeg gør det selv hele tiden! Ikke desto mindre, kan vi i fællesskab og skulderklap meget nemmere løfte opgaven 🙂

 2. Hahaha! Det er sødt af dig at gøre mig anonym, men jeg vil sgu’tte have skudt i skoene, at jeg er typen, der piller mig selv ned. SÅ du mit billede på Instagram i går? Og i dag er der billeder af min efter-tvillinge-fødselskrop …
  Det, jeg grinende kommenterede på det billede var, at du havde valgt et billede, hvor du som den eneste poserer. Du har trutmund og sænket hage, mens jeg er ved at sige noget OG blinke på én gang. Og jeg står gerne ved, at jeg har den slags tilbøjeligheder. Det er bare et blogger-move at vælge det billede, hvor man SELV ser lækrest ud. Det var dét, jeg kommenterede på. 😉
  Alt er godt, alle er glade, og du har en fin pointe med dit indlæg. Og jeg må have formuleret mig unuanceret, siden du troede, at jeg var ked af, at jeg lignede en bøv på det billede.
  Hav en smuk aften! <3

 3. Aaah Cana, jeg kender ikke nogen af jer, men jeg har også set føromtalte billede, og jeg har nu også svært ved at tro at du “tilfældigvis” brugte det billede, hvor du selv ser pæn(est) ud. Og så må jeg også indrømme at jeg synes at du er lidt
  småtarvelig i din beskrivelse af situationerne – der skal ikke meget Instagram-søgning til, for at finde ud af hvem du hentyder til (og skyder
  motiver i skoene) med dit indlæg. Venligst Anne

  1. Hej Anne,
   Der har nu ingenlunde været en bagtanke med at skyde nogen noget i skoene. Det er en generel observation, som jeg kommer med ganske få eksempler på. Jeg synes ikke jeg hænger nogen – måske på nær mig selv – ud 🙂
   KH Cana

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven