Klamme fingre – en nem opskrift

Som en lille del af vores halloween-uhygge i går, bagte jeg sammen med Jens disse “klamme fingre” til både vores egne, vores gæsters og de mange slik-eller-ballade-børns store fornøjelse.

De er lavet ud fra en småkage-grunddej og pyntet til den uhyggelige anledning. Det var smadderlet og Jens kunne snildt være med i hele processen – særligt fordi småkagedejen indlagde en naturlig pause, hvor vi kunne forlade køkkenet for en stund og i stedet give os i kast med legetøj indtil vi skulle igang med selve udformningen af de “klamme kager”.

image

Dej:

350 g hvedemel
200 g sukker
1/2 tsk vanillepulver
Evt. 1/2 tsk hjortetaksalt (hvis man ønsker sprøde kager, ellers undlades det – jeg undlod det, fordi kagerne er temmeligt store)
250 g smør
1 æg

Bland de tørre ingredienser og smuldr smørret i. Dejen samles og æltes med ægget og sættes i køleskabet i minimum 1/2 time. Den afkølede dej trilles til lange pølser og skæres i 6-7 lange stykker og formes til “fingre” med knoer – alt efter ambitionsniveau, selvfølgelig – og på spidsen laves en fordybning til fyldet.

Fyld:

Rød marmelade (jordbær/hindbær/solbær)
Smuttede mandler, halveret

En lillebitte klat marmelade lægges i fordybningen på dejen og en halv mandel lægges på og trykkes ned i dejen.

Kagerne bages i almindelig ovn på 190 grader i cirka et kvarter. Og SÅ kan uhyggen begynde.

Velbekomme!