mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Hjemmelavede brændte mandler på fem minutter

Selvom jeg skal være den første til at indrømme, at julen sjældent sniger sig rigtigt under huden på mig, før et par dage før jul, så elsker jeg alligevel at julehygge – særligt når det er af den hjemmelavede, nemme og velsmagende slags.

Én af mine absolutte favoritter er hjemmelavede brændte mandler, fordi det er så let som ingenting og kun tager fem minutter, hvis bare man er den heldige indehaver af en microovn.

Sidste år postede jeg opskriften på de klassiske brændte mandler, sammen med to lidt mere utraditionelle varianter med lakrids og med appelsin, som I kan finde HER.

I år har jeg været en tur i barskabet, hvor jeg som en rest fra vores bryllupsfest fandt en flaske Baileys, som jeg har freestylet en opskrift ud fra, som blev noget nær det lækreste jeg nogensinde har smagt.

Brændte mandler med Baileys

200 gram mandler

1 1/2 spsk baileys

4 spsk sukker

1/2 tsk kanel

1/2 tsk kakaopulver

Alle ingredienser blandes godt sammen i en stor, dyb tallerken eller en porcelænsskål, som kommes i microovnen i 2 minutter på højeste effekt. Skålen tages ud og der røres godt rundt. Skålen sættes igen i microovnen i 2 minutter på højeste effekt og tages herefter ud. (Husk grydelapper, da den bliver megavarm!)

Mandlerne bredes ud på en bradepande beklædt med bagepapir og de skilles let ad. Nu kommer den svære del – vent til mandlerne er helt afkølet, før du dykker ned i dem.

Fordi sukker/baileysmassen kommer i kog i microovnen fordamper alkoholen og de brændte mandler kan derfor sagtens serveres for både store og små.

Velbekomme!

Skriv din kommentar

Kommentarer (4)

  1. Lækkert!!

    Af ren nysgerrighed (og for at undgå en dårlig version af Canas brændte mandler).. En halv hvad af kanel og kakaopulver ? 🙂

    Best Jesper

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven