mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Svingdørsforældre, økologi, pizza og en konkurrence

imageSkærmbillede 2015-09-16 kl. 20.13.20

Efter en uge med begge børn hjemme langt de fleste dage, skal jeg gerne være den første til at sige, at det var noget af en lettelse, da drengene i går morges blev afleveret i henholdsvis dagpleje og børnehave. Store dele af sidste uge, stod den på svingsdørsforældreskab, hvor Thomas og jeg highfivede i døren, inden vi på skift tog til møder, arrangementer og en enkelt rødvinsaftale, fordi Peters dagpleje holdt ferielukket.

Efter børneaflevering stak jeg derfor fluks mod SuperBrugsen, for at handle stort ind, efter en uge med et barn i hver hånd og to liter mælk og et rugbrød i tasken. Jeg ved ikke helt hvad det er med mig, men jeg elsker at handle. Mit shoppegen bliver velstimuleret og jeg kan gå og fantasere om lækre nye madvarer, som jeg altid glæder mig til at prøve af – også selvom det desværre ofte ender med, at jeg glemmer dem i køleskabet og på den måde gør mig skyldig i madspild, selvom jeg vitterligt forsøger at bruge al mad, af den simple årsag at jeg synes det er svineri at lade være; overfor de mennesker som sulter og overfor naturen som lider.

Jeg synes det er så vigtigt at vi gør hvad vi kan, for at værne om hinanden og netop dét, er Coop enig med mig i. De har en vision om at gøre Danmark dobbelt så økologisk i løbet af de næste fem år. En ambitiøs ambition, men hvis nogen kan udføre den, så må det være Coop; dem, der sælger os vores dagligvarer. Dem der giver os udvalget og sætter priserne.

Jeg handlede ind til lidt af hvert; både til aftensmaden og de kommende dages eftermiddagssnacks, som jeg havde tænke skulle være nogle hjemmelavede sunde(re) chokoladebarer, som jeg lover at lægge opskrifter ud på snarest, hvis de bliver så gode som jeg forestiller mig.

Alt jeg købte var økologisk, som det i virkeligheden ofte er tilfældet, når jeg kigger ned i min indkøbskurv. Særligt efter jeg er blevet meget opmærksom på at undgå madspild, synes jeg godt det kan betale sig at købe og spise økologisk. Nogle madvarer kan være svært tilgængelige eller meget dyre i øko-udgaverne, fx nogle former for ost (og nutella!) og så er jeg selvfølgelig aldrig for fin til at købe de konventionelle varer, ligesom I ved, at jeg heller ikke er for fin til at smæske mig i ikke-økologiske sukkerholdige e-numre om fredagen. I hverdagene dog, kan jeg godt lide tanken om at jeg passer på både mig selv, min familie og naturen, ved at prioritere økologi. Noget der med det kæmpestore udvalg i mange af Coops butikker, heldigvis er både nemt og til at betale for penge. Økologi skal være for alle og det gør mig så glad, når det pludselig kun drejer sig om en krone de økologiske gulerødder koster mere, i forhold til de konventionelle.

Aftensmaden endte med at blive den nemme version; hjemmelavet pizza, med en hurtig bund, færdigkøbt pizzasauce og kartofler, gedeost og flagesalt på toppen. Mums!

100% økologisk og til en estimeret pris på under 70 kroner for aftensmad til hele familien + frokost til mig i morgen. Det er sgu da til at have med at gøre.

image

Pizzabund:

10 gram gær

400 ml lunkent vand

2 spsk olie

1 tsk salt

350 gram hvedemel

350 gram durummel (evt fuldkorn).

Gæren opløses i vandet, de øvrige ingredienser røres i og dejen æltes godt og længe (min kører gerne et kvarters tid på kitchen aid’en) inden den sættes til hvile i cirka 30 minutter. Herefter deles dejen i to og rulles ud inden den fyldes og kommes i ovnen og bages ved høj varme (250 grader alm ovn) i 10-15 minutter

Fyld:

Tomatsauce (kan undlades)

1 pk. Revet ost

6-7 rå kartofler skåret i milimetertynde skiver

1 pk. Gederulle

1/2 Rød peberfrugt

Basilikumpesto

Flagesalt

image

Inden jeg prøvede denne pizza var jeg overbevist om, at gedeost var noget af det klammeste, man kunne spise. Nu elsker jeg det! En tur i ovnen, så det bliver let gyldent og så med et lille drys salt – det er himmelsk! Og nej, min pizza er selvfølgelig ikke bagt på en rist – den er bare lagt til afkøling på den. 

Næsten ligeså himmelsk er det, at jeg har fået lov til at udlodde et gavekort på 500 bobs til én af Coops mange butikker, til en heldig læser her på bloggen. Det eneste I skal gøre for at være med i lodtrækningen om et gavekort er, at lægge en kommentar med navnet (og opskriften, hvis I har den) på jeres (eller jeres børns) livret i kommentarfeltet herunder.

Pøj pøj!

Skriv din kommentar

Kommentarer (93)

 1. Hjemmelavet pizza med feta, squash og lammekød tangere til en førsteplads… Men for tiden nyder jeg ofte laks eller et stykke lækkert kød med en grov salat til. Gerne grønkålssalat med æble, granatæblekerner og vinegrette. Simpelt og lækkert.
  Tak for meget fin blog!

 2. Puha, den er svær. Kun 1 favoritret? Jeg er generelt madglad, men hvis jeg skulle vælge 1 ting, må det være sushi (i alle afskygninger). Min søn er i modsatte grøft; yoghurt med havregryn…

 3. Her i huset er hofretten boller i karry… river æbler i og små tern af gulerødder… som topping skære jeg tit bananer og ananas i små stykker og drysser til sidst kokos på… hvis det stod til min søn fik vi boller i karry hver dag hihi

 4. Frederiks livret er den gode gamle lasagne. Herhjemme laver min mand hjemmelavet lasagne:

  Olivenolie
  Hvidløg
  Løg
  400 g. hk. oksekød
  2 ds. tomater
  Bouillon (flydende eller terning)
  Alle de grøntsager I har lyst til; vi bruger ofte revet gulerod og champignoner i skiver.
  Krydderurter, f.eks. oregano, basilikum, rosmarin.
  Lasagneplader
  Hytteost

  Hvidløg og løg hakkes fint og svitses i en grunde. Oksekød tilsættes og brunes. Ordne grøntsagerne og tilsæt når kødet er brunet. Vend i gryden et par gange, og tilsæt herefter tomat på dåse. Tilsæt bouillon. Tilsæt lidt af krydderierne og lad dem koge sammen med kødsovsen, til en del af væsken fra tomaterne er fordampet.

  Smag herefter sovsen til med salt, peber og evt. mere af krydderierne fra tidligere.

  Put en smule vand i bunden af et ildfast fad. Læg først et lag lasagneplader, så det passer med fadets bund. Herefter lægges kødsovsen på og så et godt lag hytteost. Ovenpå puttes lasagneplader og dernæst et lag kødsovs. Kan (med fordel) toppes med revet ost.

  30 minutter i ovnen ved 225 grader og voila, lasagne ala Johannes.

 5. Min datter elsker røde bøffer eller oksekød i det hele taget 🙂
  Sidst jeg hørte hendeslivretter var prioriteringen
  1 bøf
  2 risengrød
  3 gullash suppe
  🙂

 6. Vi er vilde med karTOFFELsuppe! Både fordi det er så nemt og billigt – og så har vi selv dyrket og lavet en masse af ingredienserne selv.

  Opskrift:

  Passende mængde kartofler (flere end man tror), et løg og et par hvidløg.

  Svitse-svitse det hele (kartofler i tern, løg og hvidløg hakket) og lad det svitse et par minutter.

  Put noget vand med (øko)-boullion i og lad det koge, til kartoflerne er fine. Ikke udkogte, absolut ikke, men fine.

  Blende-blende!

  Smag til med salt, peber, lidt muskatnød og fløde.

  Drys med purløg, ristet bacon og ovnristet rugbrødscroutoner med masser af olie og salt.

  Good GOD, dét er en dejlig spise – og alle i familien elsker det <3

 7. Med 5 unger er det svært at finde på noget de alle kan lide, men pasta kødsauce går rent hjem Jeg putter altid finthakket hvidkål i, faktisk mere kål end kød.. Også putter jeg havregryn i saucen, ja det lyder mærkeligt men den bliver dejlig tyk og man kan ikke smage det, plus det mætter mere

 8. Jeg har ingen børn, men jeg har en kæreste, og han ELSKER boller i karry. Han fik for en måned siden konstateret glutenallergi, og nu er jagten gået ind på at finde den perfekte opskrift på glutenfri boller og karrysovs. Vi eksperimenterer stadig i den lille lejlighed, og derfor ville et gavekort til coop falde på et tørt sted. Øko FTW! :grinning:

 9. Denne her super nemme alt-i-et-fad ret hitter massivt herhjemme, både blandt de voksne og den bestemte herre på næsten 3 😉

  Kylling i fad på brune ris med karry, ananas og kokos
  4 personer

  Ingredienser:
  3 dl. parboiled ris, jeg brugte brune ris, og der skal man lige være opmærksom på, at tiden i ovnen bliver betydeligt forlænget.
  4 kyllingeunderlår
  4 kyllingeroverlår
  Karry og gurkemeje (gurkemejen kan sagtens udelades)
  1-2 spsk. mango chutney
  Salt, peber
  2 dl. ananas, enten frisk eller fra dåse
  1 løg i tern
  200 g champignon, rensede og skåret i skiver
  1 dåse kokosmælk
  4 dl. hønsebouillon

  Tilberedning:
  Kom risene i bunden af et stort ildfast fad.
  Krydr kyllingen med karry, salt og peber, brun dem på panden og læg dem derefter på risene.
  Rist champignonene med løg på panden, og fordel dem over kylling og ris, svits derefter ananasen og fordel ligeledes dem over ris og kylling.
  Bland hønsebouillon med kokosmælk, karry, gurkemeje og mango chutney og hæld det over ris og kylling.
  Stil det i en kold ovn og tænd på 200 grader, efter ca. 50-60 min. er maden klar, med brune ris tager det ca. 20 min. længere tid. Smag på risene og tag det ud af ovnen når de er klar, og tilsæt evt. mere væske undervejs hvis det når at fordampe alt for meget.
  Serveres med ekstra mango chutney, peanuts, bananskiver, grøntsagstave og pandebrød – eller hvad man synes!

  Retten kan kombineres med mange smagsnuancer hvis man ikke er vild med karry og kokos – det kunne være med tomat og parmesan istedet, en slags kylling parmegiana i et fad.

 10. Mine børneunger ELSKER “hjemmebyggede” burgers – og så er de endda sunde – mange glade efterårshils fra Karin

 11. Åh, mine børn spiser godt nok det meste. Men får de lov at vælge er vi ude i pasta carbonara, lasagne og de uundgåelige risengrød, pandekager og fiskefiletter.

 12. Gammeldags hønsekødssuppe med kød- og melboller. Jeg kan dog ikke finde ud af at lave det, så det bliver kun serveret når den sønderjyske mafia (læs mormor og morfar) dukker op. Så laver de den nemlig selv – og vi har derefter mad til mange dage.
  Skøn lille hverdagskonkurrence.
  Tak fordi du er dig.

 13. Min livret er stegt flæsk med persillesovs – gerne lavet af min mor eller mormor. De to kvinder har bare styr på deres madlavning 🙂

 14. Jeg bliver aldrig træt af en helt klassisk omgang flæskesteg med det hele (husk for guds skyld de franske kartofler til sovsen!) 🙂

 15. Jeg elsker lasagne med fuldkornsplader, masser af grøntsager og økologisk oksekød. Selvfølelig! Min søde lillesøster er fantastisk dygtig til at lave det, så køber jeg råvarerne :grinning:

 16. Mmm kylling i karry 🙂 Men ellers er det hvad baby inde i maven lige kunne tænke sig lige i øjeblikket 🙂

 17. Uh, sikke en dejlig konkurrence.
  Herhjemme er suppe det bedste, jeg kan servere for mine drenge. Tomatsuppe med pasta i eller kartoffel/porrer suppe med bacon og grønpesto som toppings.
  Det er nem, hurtig og billigt mad, det eneste minus er faktisk at jeg ikke selv er den store suppe-fan, så når unger er puttet laver jeg som regel en bolle med ost eller lignende.

 18. Hokkien Mee
  Eller asiatisk parka som vi bare plejer at kalde det.
  Ca 1/2 kg store rejer.
  Hoveder og skaller svitses på panden et par minutter.
  Hældes i 6 dl hønse bouillon. Simre 1 times tid. 200 g svineslag tilsættes.
  Simre 45 minutter.
  Si og gem væden.
  Skær svineslag i tynde skiver.
  Blancher rejerne og eventuelt en blæksprutte der skæres i skiver.

  Tag en wok og svits 2 hakkede hvidløg.
  Tilsæt 3 æg og rør godt. Når de sætter sig tilsættes 100 g risnudler og 100 g hvedenudler.
  Steg et par minutter.
  Tilsæt 1/3 af bouillonen. Lad stege ved høj varme til væden et væk.
  Tilsæt 1/3 mere. Put låg på. Skru ned. Lad simre til nudlerne er møre.
  Tilsæt kød, rejer og blæksprutte.
  Steg til det hele et varmt, tilsæt eventuelt mere bouillon.
  Drys med purløg og server med frisk lime.

 19. Spinat og laksetærte har hele mit liv været det bedste jeg ved. Spiser det også juleaften, da jeg kul spiser fisk og ikke kød. 🙂

 20. Verdens nemmeste og sundeste aftensmad:
  Kødboller med tomatsovs og squash/gulerodspasta 🙂
  Jeg laver kødbollerne med oksekød, havregryn (eller sesamfrø), æg, løg, salt, peber og basilikum.
  Tomatsovsen laves af hk. Tomater, tomatpuré, salt, peber og basilikum – jeg krydder med alt muligt, men ofte chili og hvidløg. – husk lidt sukker, det tager bitterhed fra tomaten 🙂
  Squash og gulerødderne skræller jeg bare til der ikke er mere – gav det mon mening?

  Til 2 personer: 400 g kød, en dåse tomat, 3 gulerødder, én squash, én potte med basilikum.

  1. Min absolutte yndlingsret er boller i karry, men det er kun noget der bliver serveret på sjældne dage, da det skal laves eurogruppen med opbagt karrysovs 😀
   En af favoritterne er peanut-chili-kylling!
   4 stk kyllingebryst
   1 rød chili
   Et bundt forårsløg
   Et glas peanutbutter (cirka)
   1/2 dl soya
   Vand
   Masser af grønt: grønne bønner, broccoli, bladselleri etc.
   Kylling i tern steges. Forårsløg i tynde skiver, chili i fine tern smides på panden i kyllingefedtet. Soya og vand tilsættes og varmes op inden peanutbutter tilsættes og smelter. Smages til med vand eller soya.
   Broccoli i små buketter og grønne bønner smides i retten og den simrer under låg indtil de er møre. Serveres med ris eller nudler.

 21. Min egen livret er noget så sindssygt nemt som ovnbagte grøntsager, bagt i de minutter og ved den temperatur, der passer til evt. travle dage. Især efterårets gntsager med rodfrugter og græskar er helt fantastisk – og nej, jeg bliver ikke træt af det.
  Med et æble/tomat/blomme og lidt hakkede nødder bagt med er det et luksusmåltid. Jeg drypper med lidt olivenolie og havsalt og får som regel frisk spinat eller grønkål til.

  Min datter…elsker ovnbagt laks. Det gør jeg faktisk også.. Og så er vi også vilde med hjemmelavet pizza

 22. Jeg kan slet, slet, slet ikke vælge én livret. Men det første der faldt mig ind var pirogger med fyld af gulerod, feta, spinat og masser af krydderier 🙂

 23. Min søns livret er noget så simpelt som kogte gulerødder! Han spiser det allerhelst både morgen, middag og aften og gerne uden noget til. Jeg kan bruge timevis i køkkenet og forsøger på alle måder at lave noget, der en dag stikker de kogte gulerødder – det er dog ikke lykkedes endnu

 24. Min absolutte yndlingsret er boller i karry, men det er kun noget der bliver serveret på sjældne dage, da det skal laves eurogruppen med opbagt karrysovs 😀
  En af favoritterne er peanut-chili-kylling!
  4 stk kyllingebryst
  1 rød chili
  Et bundt forårsløg
  Et glas peanutbutter (cirka)
  1/2 dl soya
  Vand
  Masser af grønt: grønne bønner, broccoli, bladselleri etc.
  Kylling i tern steges. Forårsløg i tynde skiver, chili i fine tern smides på panden i kyllingefedtet. Soya og vand tilsættes og varmes op inden peanutbutter tilsættes og smelter. Smages til med vand eller soya.
  Broccoli i små buketter og grønne bønner smides i retten og den simrer under låg indtil de er møre. Serveres med ris eller nudler.

 25. Med delebørn som ankommer hver anden fredag har vi opfundet et måltid som vi meget misvisende kalder “fransk fredag” som er frisk brød, pate, carpaccio, ost, pølse, tunsalat, tzatziki og mange andre lækkerier. På den måde får vi alle et let og hyggeligt måltid hvor der er noget alle kan li’.

 26. Jeg er en ægte foodie, og har derfor svært ved at vælge én livret. Men min snart otte måneder gamle søns livret virker forløbigt til at være øllebrød!

 27. Mine piger elsker alt med pasta og pølser – en klassiker :), men kartofler fra haven med sovs er også et hit!

 28. Uuuh det kunne være rart med lidt luft i madbudgettet!

  Lige pt. er min livret pizza med bund af søde kartofler:
  500g søde kartofler
  Hvedemel
  3 æg
  Ens favorit pizzafyld

  De søde kartofler skrælles og skæres i små stykker, hvorefter de koges indtil de er bløde. Herefter blendes de til mos og man tilsætter æg og mel efter behov indtil mosen bliver lidt dejagtig. Så smøres “dejen” ud på en bageplade og ryger i ovnen i en halv times tid ved 220 grader. Når bunden bliver fast tager man den ud og propper sit favoritfyld på (for mig er det tomatsovs, cheddar ost og serranoskinke), så ryger den tilbage i ovnen til osten er smeltet og så har man pizza!

  Man kan også serverer den med en masse salat og grøntsager til 🙂

 29. Min datter er generelt set ikke voldsom pjattet med kød. Så hun har fundet et hit i tortillas med guacamole og en tacochip imellem 😉

 30. Ville være dejligt med et gavekort til en stor familie. Herhjemme elsker vi alle tapas. Små lækre retter med skinke, oste, pølser, grønt og brød. Og gerne økologisk også. Men tapas kan passe alles smag her. 😉

 31. Min søn er kun 10 måneder og ikke den store spiser – han bruger hellere energi på at forsøge at komme op på bordet og rage ting ned
  MEN – tomatsuppe med pastaskruer har alligevel ungens interesse.. Jeg laver det med løg, hvidløg, porrer, squash, gulerødder og flåede tomater.. når det er blendet spiser han det glædeligt (og det gør vi andre også – tilføjer dog lidt flere krydderier til de voksne) og så ved jeg at han har fået grøntsager og fibre 🙂
  Tilføj evt bacon eller sprødstegt chorizo…

 32. Pizza med kartoffelskiver er også God med cherrytomater og Rosmarin. En anden hurtig ret er også burgerboller med frikadeller og coleslaw.

 33. Uh, mine livretter er nogle af klassikerne, som jeg også kan se er blevet nævnt meget her – boller i karry og lasagne! Ellers er et godt bud også en god gryderet med kartoffelmos.

 34. Min datter elsker spaghetti med kødssovs
  500 g oksekød
  løg
  hakkede tomater
  champignoner
  bacon
  peberfrugter
  oregano
  paprika
  salt
  peber
  bassilikum
  timian
  cocktailpølser
  spaghetti eller anden pasta. 🙂

 35. Min livret er pt oksegrydesteg med tøm-køleskabet-grøntsager og kartofler kogt helt mørt og med væde ved så det egentlig bliver en slags suppe, skøn at varme sig på her i den koldere tid 🙂

 36. jeg elsker en pizza med grønkål, bacon, rødløg og mascapone creme – fandt den på sofiesblog. Det lyder spøjst, men fungerer 🙂

 37. Her vi vilde med kyllingelasagne eller kødtærte
  Kødtærte-bunden laves at smør, speciel og vand. Derefter skal den æltes godt og hvile i køleskabet mens fyldes laves.
  500 g oksekød
  1 pakke bacon
  Salt og peber
  – steges på panden.
  Æg, ost og fløde blandes sammen med krydderurter frart haven (mynte, basilikum, estragon, citronmelisse…).
  Dejen køres ud i et tærtefad og for-bages 5-7 minutter. Fyld pløres i og æggemassen hældes i. Bages i Ca. 25 minutter ❤ Vilkas spiser op hver gang

 38. Min livret er mad, som jeg ikke selv har lavet. Så er det underordnet, om det er en treretters med vinmenu til eller om det er en lasagne – bare jeg ikke selv har skulle svinge gryderne.

  Og så er det da heller ingen skade til, hvis der er lidt bacon og ost på toppen 😀

 39. Min livret er sushi..
  Du tager telefonen. Åbner Google. Googler sushi 2500. Ringer til dit foretrukne afhentningssted. Bestiller en 12 boks (eller 20 hvis du er sulten). ((30 hvis I er 2)). Henter lækker sushi. Skænker et glas vin (hvis du har fortjent det/brug for det/bare vil ha’ det). Nyder sushi’en (og vinen).
  Velbekomme..

 40. min livret er sushi og det kan jeg ikke give dig en opskrift på 😉 (det køber vi bare) men jeg kan give min opskrift på min yndlings søndags tømmermands mad – fyldt med alt det man ikke må spise. Der er pasta, en pakke friskost (gerne med smag), fløde, bacon og champignon i. Steg bacon sprødt og kom champignon ned til det. Når væden er væk kommer man friskost ned til det så det bliver flydende og så fløde i til sidst (og masser af salt og peber – vi er vild med peber hjemme ved os så masser) og så skal det bare koge lidt ind og blive cremet og lækkert. Til sidst vender man pasta i og voila. Det er bare rigtig godt

 41. Min livret er mad som jeg har lavet sammen med mine børn – her kan især nævnes mini pizza for børn og indianergryde

 42. Mine drenge er heldigvis gode til at støtte op om det meste af mors eksperimenterende køkkenkunst Men favoritten må vist være en omgang ristaffel, med en masse topping efter eget valg. Ligeledes er det er kæmpe hit på jobbet hvor jeg hver dag laver økologisk og vegetarisk mad til 60 sultne børnehavebørn

 43. Mine børns livret er min udgave af spaghetti carbonara. Kog fuldkornsspaghetti. Riv en ordentlig røvfuld parmesan og rør det sammen med et par æg og godt med peber. Kyl skinkestrimler og presset hvidløg på panden, og steg det sammen. Tag så spaghettien direkte fra gryden, gerne godt vådt, og vips det op i skinken. Skub det hele lidt ud til siderne, og hæld æg/osteblanding i midten. Røre, røre, røre det hele godt sammen. Når æggemassen er stivnet og det smager som man kan lide det, så er retten færdig. Er den for tør, kan der tilsættes lidt pastavand.

 44. Hjemmelavede burgere med søde kartoffelfritter er min absolutte yndlings. Og så med Emma Martinys opskrift på chilimayonnaise.
  KH Signe L

 45. Uhm lækkert – vi har faktisk lige fået kartoffelpizza i aften. Jeg elsker det. Vi har også pinjekerner på, og så river vi lige lidt frisk parmesan over den når den er flrdig. Mums

 46. Helt klart hjemmelavet hønsekødssuppe med kød- og melboller… Og der må jeg sige jeg bifalder i den grad, at man kan få frosne kød- og melboller i øko udgaven!

 47. Herhjemme elsker Anna 8år hjemmelavet burger det gør resten af familien også bare uden bøf til lillebror Asger på 5år

 48. Har ingen børn – men min livret herhjemme er hjemmelavet lasagne med massere af grønt! Mums :heart_eyes: :heart_eyes:

 49. Eeelsker hjemmelavet burgers – men hjemmebag og det hele. Eller blot en rigtig lækker salat med en masse forskellige topping og kylling! Skal det gå hurtigt har Coop nogle lækre hurtig retter :person_frowning:

 50. Hjemmelavet burger – eller en salat med massere af toppings og kylling, skal det gå hurtigt – har Coop nogle lækre sunde “fastfood” muligheder :raised_hands: :person_frowning:

 51. pasta i mælk. Altså lidt ligesom risengrød, bare med pastaskruer i stedet for ris. Og så en lille smule vanillebuddingepulver for at give det lidt smag og tykkelse. Det har min mormor altid lavet til mig som barn (gammel østtysk opskrift) og det har jeg givet videre. Kæresten synes det er klamt. Så er der bare mere til os. 😉

 52. Neeeej hvor lækkert!
  Min yndlingsret er en hverdags pastaret med wokblanding, tomat og kylling (ja, jeg er studerende!) 😉 Hos os hedder den Jonas’ livsret, fordi det var det, min kæreste altid fik serveret hjemme hos min mor (dengang jeg boede hjemme), fordi han elskede den. Vi knuselsker den stadig herhjemme, fordi den er så nem efter en dag på uni, og fordi den smager himmelsk kold i madpakken dagen efter!

  Først skærer man kyllingebryst ud i strimler og krydrer det med hvidløgspeber (fra søstrene grene – det smager himmelsk), så tilføjer man en dåse hakkede tomater og wokblanding. Ved siden af koger man spaghetti, og når det er al-dente fyldes det over i wokken til kyllingen og grøntsagerne, og voila – så er der mad! 😀

 53. Hele husets livret er lasagne. Vi propper den gerne med ekstra grøntsager, fx dem som er ved at være liiiidt for bløde eller rynkede til at spise rå. Så ryger de i og vi får en sundere lasagne og mindre madspild. Vi laver som regel også en portion, der er stor nok til to dage. Det er jo win-win-win 🙂

 54. Helt sikkert pasta-salat lavet med pastaskruer, creme fraiche, bacon, champignon, majs og krydret kylling. Det er så nemt og smager skønt!

  Jeg krydser fingre:-)

 55. Livretten her hjemme er Kyllingbrystfileter m./ pikantost i fløde-spinat sovs i ovenen med frisk pasta (helst det med rødbede, gulerødder eller broccoli)
  Kyllingbrystfileter brunes på en pande, skæres en lomme i, så fylder jeg dem med pikantost og smider dem i et fad og smider fløde (alm. Eller madlavningsfløde) på panden sammen med en mængde frossen spinat (både optøet eller frossen) smider det hen over Kyllingbrystfileterne og smider dem i ovne i 20-25 minutter og så koger jeg det friske pasta og så er der serveret

 56. Livretten herhjemme (mand, bonusdatter på 6 år og datter på 14 måneder) er hjemmelavet sushi. Vi laver ofte den nemme løsning og køber almindelig laks og surimi og supermarkedet, så behøver man ikke købe sushi-laks. Derudover økologiske grøntsager. Vi bruger desuden ofte også cream chease – det er et hit: laks, cream chease, avocado og mange – mums 🙂

 57. En af vores (mange) livretter herhjemme er indiske mad. Hvis det skal være det bedste af det bedste, laver vi butter chicken, ris, parathas eller naan, makki paneer pakoras, daal makhani og raita. Det er så kun, hvis det går helt vildt for sig, og vi har en masse tid. Ellers nøjes vi med butter chicken – en favorit for både børn og voksne.

 58. Græskarfritter… Et hokadiogræskar skæres i tern eller både, vendes med sojasauce, olie, salt og peber – Mums :yum:

 59. pitabrød – vi alle elsker det, og kan hver især tilføre vores eget brød præcis det fyld vi ønsker. Forberedelsen er børnevenlig, og kan snildt skæres ud af en barnehånd, og puttes i små skåle – fik jeg sagt vi elsker pitabrød??

 60. Det er lige blevet suppetid synes vi i familien, så her kommer en klassiker:
  Find stor gryde frem, brug den til det hele – minimer opvask yes!
  2 store løg – hakkes fint – svitses
  5 store gulerødder – hakkes fint – svitses
  Hvidløg – presses – svitses med løg/gulerødder, smag til med salt, peber og lidt rød karrypasta
  2 dåser/kartoner flåede/ hakkede tomater i – kog i 10 min. Nu kommer tricket: en stor håndfuld røde linser kommes i suppen og koger/simrer videre i ca. 20 min til linser er færdige. Tilsæt evt lidt vand så det er suppe og ikke en gryderet 🙂
  Server med Naan brød eller knækbrød til. Evt. Klippet purløg på toppen og en skefuld creme fraiche.
  Man kan i samme suppe, få ryddet op i grøntsagsskuffen: dvs skær kartofler, pastinak, selleri og andre lyse rødder i fine tern og kog i suppen sammen med linser. Tilsæt evt. lidt vand og en dåse tomat mere. Det smager herregodt!

 61. Mexicanske pandekager med kylling og massere af grønt, ost og salsa! også gerne når veninderne er på besøg da det kan laves lige som vi hver især bedst kan lide det 🙂

 62. Jeg er studerende, så laver kun mad til en, og spiser alene (læs: foran fjernsynet) de fleste dage. Derfor skal det være noget der er nemt at lave til en enkelt person. Og jeg har fundet denne ret:

  Pasta, så meget som man kan spise
  En halv squash
  2 teskefulde grøn pesto
  Rødvinseddike efter smag
  5-7 Cherry tomater
  Masser af parmesan

  Pastaen koges, hvis man vil forkæle sig selv smider man noget grønsagsbullion i. Suashen skæres i skiver og steges med salt og peber på. Når pastaen er færdig kogt vender man pesto og eddike i. Vender det hele på en tallerken. Smider squashen ovenpå, cherrytomater og river enorme mængde parmesan over

 63. Risengrød er et hit hos os. Hvilket også passer godt til årstiden :). Ellers så kylling med ovnbagte grøntsager…

 64. Min datters livret er MIN mad og min egen livret er faktisk også min mad.. Ja, prale prale så vandet driver.. sorry :joy:
  Det meste mad laver jeg på slump – lidt af dit og et drys af dut.. smagt til med min kærlige hånd.. så kan desværre ikke lige sende en opskrift afsted…

  Men godt smager det..

 65. I øjeblikket er min livret derhjemme tofuhotdogs med ristede løg og det hele. Dem køber jeg faktisk altid i en af Coops butikker, da de har et ret godt køderstatningsudvalg.

 66. Kylling/oksekød stegt med fintsnittet hvidkål/spidskål, en pose tacoktydderi i og BUM… Mega let og dejlig mad der giver gode prutter :):) Serveres med bulgur/ris, ærter og måske lidt dressing på toppen.. Tror da egentlig det skal på madplanen næste gang-igen!! 🙂

 67. Livretterne er mange og afhænger meget af humør – alt fra en helt let salat, til bøf bearnaise til hjemmelavet sushi!

  Dog må den overordnede livret være (wait for it….) Gratis Mad :joy:
  – som studerende på SU, er gratis mad simpelthen det bedste :67: :heart_eyes:

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven