mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Kommunikation med en 1-årig

DSC02439

Der er løbet meget vand igennem åen, siden jeg for første gang skrev en liste om 10 ting der gør mødre… mødre.

For eksempel har jeg ikke længere en baby, selvom jeg nærmest neurotisk forsøger at fastholde min lille tumling i babyrollen; til trods for at han både går og øver sig på at snakke. Sådan da. Med ord, der i hvert fald i forældrenes ører lyder rigtige. For eksempel når han peger på min kaffekop og siger “gaga”, så er jeg ikke et sekund i tvivl om at han prøver at sige kaffe. I ved, sådan som forældre – helt vildt irriterende for alle andre – forstår deres børn.

Det betyder selvfølgelig også at jeg efterhånden gudskelov kun sjældent tager mig selv i at vugge med indkøbsvognen i supermarkedet, ligesom jeg også efterhånden selv har lært at stå stille, efter at have brugt (mindst et halvt) år på at vugge frem og tilbage med en baby på armen.

Derimod hører jeg af og til mig selv have en underlig form for kommunikation med min 1-årige, som jeg vitterligt havde glemt var en del af tumlingetiden. Dobbeltmoralsk, pisseirriterende og helt vildt sjov.

Nej nej nej skat, du må ikke spise fra skraldespanden. Du må spise fra din tallerken.

Ja, det er rigtigt skat. Ind i munden med broccolien. Nej, ikke min mund, skat.

Mmmhh, broccoli smager (smask) dejligt.

Kom tilbage, skat. Vi er lige ved at spise. 

Hov! Nej, det der jord er ikke til at lege med. Det skal blive i potteplanten. 

Ja, jorden bor i potteplanten. 

Nej, ikke den jord. Skaaaat, ikke vores globus! Ikke i potteplanten. 

Ja, det gør ondt når potteplanten vælter ned over tæerne. 

Man må ikke vælte potteplanten. Heller ikke med jorden. Eller altså, med en globus. Vel?

Ja, du er beskidt nu. 

Neeej, skat, det er ikke farligt. 

Det er bare jord. Se! Vi kan lege med det. Ikke græde mere, vel skat?

Kan du smide det her jord over i skraldespanden? 

Det er en god leg, ikke? Den med skraldespanden! Jaaaah..

Nej nej nej skat, du må ikke spise fra skraldespanden. Du må spise fra din tallerken

… 

And so it continues…

Skriv din kommentar

Kommentarer (2)

  1. Haha, min datter på halvandet peger også på enhver kop jeg har i hånden og siger ‘kaka’. Skal ikke kunne afvise hun har set mig drikke maaaange kopper kaffe….

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven