mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

“Heldigvis gik det godt denne gang”

Skriv din kommentar

Kommentarer (26)

 1. Puha.. -helt ondt i maven at se dette..Både vegne af de fødende, men bestemt også de hårdt pressede jordemødre.. -det er lige før man overvejer at sætte drømmen om barn på standby

 2. Det er meget fint at Københavns Kommune og DR mener, at der kommer flere børn til verden, hvis danske par går i gang mens de studerer. Jeg mener, at der kommer flere børn til verden, hvis de danske fødende har en god oplevelse med deres første fødsel, og ikke skræmmes fra vid og sans af det kaos, der tydeligvis kan være på fødegangen.

  Jeg har ikke selv børn, men jeg vil gerne – på et tidspunkt, der ikke er nu. Efter videoen har jeg i hvert falde en rigtig dårlig smag i munden.

 3. Jeg hørte videoen til ende. Jeg er ikke engang gravid endnu, men det bekymrer mig godt nok at potentielt have et så utrygt forløb i vente.
  Hvad kan man selv gøre, hvis man er villig til at betale dét ekstra, men måske ikke er lun på f.eks tanken om hjemmefødsel?

  1. Rundt omkring findes der fødeklinikker, hvor du kan få et trygt forløb. Nu ved jeg ikke hvor du bor, men i Region Sjælland er der bl.a. Storkereden, hvor du kan føde gratis. 🙂

  2. Du har mulighed for at betale penge for at have din egen private fødselshjælper – en doula – med dig. Derudover er der også nogen steder mulighed for at vælge at føde på fødeklinik, hvis graviditetens forhold tillader det.
   Når det er sagt, så burde det aldrig være sådan, at alle ikke har adgang til en acceptabel pakke!!! Så selvom det er dejligt, at der er alternativer, så burde de aldrig være NØDVENDIGE for at kunne få et acceptabelt forløb – men netop være alternativer, ekstra-tilbud, som går ud over.
   Jeg håber at alle der føler sig berørt vil hjælpe med at sprede video og budskab (og blogs som denne), uanset om det er relevant for deres egen aktuelle situation <3
   Hilsen en frustreret jordemoderstuderende 🙂

 4. Jeg er 22 år gammel. Jeg vil rigtig gerne have børn, men jeg bliver oprigtigt bange for at få børn, hvis mine børn skal modtages på den måde.

 5. Puha bliver helt dårlig af at høre videoen…måtte give op efter 7 min. Det kunne lige så godt have været mit tilfælde de nævner; jeg blev sat i gang (før tid pga stort barn og alt for meget fostervand) hvor der så gik 4 dage med 2 gange dagligt augusta piller…for så at gå yderligere 3 dage med udskydelse af “idag tager vi vandet for nu skal der altså ske noget! som så da vi møder ind bliver mødt af “vi har alt for mange fødende og alt for få hænder så vi har ikke tid til dig!” og Gud hvor jeg følte med de stressede jordmødre vi blev mødt af….det må fandme ikke være sjovt at måtte afvise gravide, og ja prøve at være flere steder på en gang!

 6. Kunne ikke se den til ende…

  Jeg var andengangsfødende, og efter EN presseve var min søn næsten ude.. desværre kom der ikke flere veer.. 7 minutter var min søn uden ilt.. da han kom ud var han ok, men blev mere og mere blå. Jeg måtte selv gøre jm opmærksom på det, og pludseligt var rummet fyldt med personale en mobil kuvøse tog ham med.. Der gik 6 timer før jeg fik ham at se, en ansat fra neo kom ned med et polariod billede så jeg kunne se min søn.

  Udover det kom der ingen ind til mig.

  Min mand måtte tage hjem til vores store dreng, så jeg var bare helt alene. Jeg tog et bad og tog tøj på og ventede… gik ud på gangen, og fandt JM der sad og græd på deres pausestue. Hun havde været på dobbeltvagt og de sidste to fødsler var endt i kuvøse.. Jeg satte mig ned og talte med hende og trøstede…

  1. Puha Nathalia – der trillede tårer på mine kinder da jeg læste din kommentar. Stakkels stakkels jer og jordemoder. Det er bare så forkert! Håber din søn har det godt idag?

   – hilsen en jordemoder som frygter at vende tilbage fra barsel

 7. Jeg lyttede med et halvt øre til sidst, for det er simpelthen ikke til at holde ud.

  Når jeg tænker tilbage på da jeg fødte min datter kan jeg nu godt se, at vi ikke fik den nødvendige hjælp. Jeg troede jeg havde en ok fødsel, jeg blev sat i gang med piller mandag, fik taget vandet tirsdag morgen og fik tiltagende veer men det gik for langsomt. Jeg blev hele tiden rykket bagerst i køen, da der konstant kom nye fødende som var længere end jeg. Da jeg endelig fik mit ve-drop og epidural, gik det igen fint og jeg fødte natten mellem tirsdag og onsdag. Jordmoderen forsvandt inden vi fik vejet og målt, så dette skete først senere samt blev jeg smidt ned på barselsgangen, hvor der lå en anden mor og sov. Min kæreste måtte tage hjem, der var ikke plads til ham. Jeg mindes kort en jordmoder der kom og prøvede at hjælpe med amningen, men jeg fik det ikke ordentlig igang. Jeg mindes ikke at have fået den fornødne hjælp til hverken amning eller hvad der skulle ske efterfølgende, jeg ville bare hjem.

 8. Puha det var hård kost at se på. Hvor er det dejligt at der kommer fokus på jordemødrenes arbejdsbetingelser, og forhåbentligt er der nogen der lytter, for dette galskab kan da for Søren ikke blive ved.
  Hvor føler jeg mig pludselig meget priviligeret over at begge mine fødsler er gået godt, på trods af at jeg fik en blodprop i lungen under første fødsel, og dermed har 2 højrisikofødsler bag mig

 9. jeg ku simpelthen ikke se den færdig :/ Jeg skal have mit første barn til januar…. Hele forløbet igennem har jeg ikke været så skræmt omkring fødslen for har hele tiden tænkt at jeg jo er i de bedste hænder! Men nu er jeg da pludselig lidt skræmt alligevel…. Øv! :;

   1. Gid det var så vel – der ses desværre flere eksempler på, at hjemmefødere er nødt til at komme ind på fødegangen, fordi der ikke er nogen der kan sendes ud til hende. Medmindre man hører under Region Sjællands hjemmefødselsordning, så er man ikke sikret hænder derhjemme heller. Det har man krav på, men virkeligheden kan ikke bære det. Det høres også i et eksempel i videoen. Desværre.

    Det gode er, at jordemødre er fantastiske og gør ALT de kan, for at man aldrig oplever travlheden på den anden side af døren. Det er desværre også bare det, der har “bidt os bagi”, fordi det så er sværere at dokumentere, hvor galt det står til. Derfor er vi tvunget til at tage bladet fra munden. Selvom det gør ondt, når det skaber angst hos de gravide og fødende, vi så inderligt gerne vil give tryghed.

    Hilsen en jordemoderstuderende 🙂

    1. Min hjemmefødsel blev en hospitalsfødsel. Jeg ventede med at ringe, til der var 3 minutter mellem veerne og jeg var godt presset og ikke ville være alene længere. Og alligevel skulle jeg liiige vente en time og ringe igen. Da jeg ringede efter 45 minutter (eller min kæreste gjorde, for jeg lå og tudede i panik), var beskeden at der måske kunne være en hos os om en time. Og vi bor sølle 15 minutter fra hospitalet.
     Så råbte jeg fuck det, vi kommer ind til jer. Og så var jeg også 7 cm åben.
     Derefter fik jeg så også den gode fødsel, vi var alene i 10 minutter ud af de 12 timer, resten af fødslen tog. Og vi havde samme jordemoder og studerende hele vejen. Det efterfølgende forløb var også rigtig godt.
     Men jeg er stadig lidt ked af, at jeg ikke fik min hjemmefødsel.

 10. Den pulserende blødning er desværre ikke begrænset til fødegangene. Det er HELE sundhedsvæsnet der har fået skåret halsen over….

 11. jeg så filmen til ende, men det var ikke uden tårerne trillede ned af kinderne
  Jeg fødte min søn i 2014, jeg synes selv det gik godt, men nu hvor jeg ser tilbage blev jeg afvist i telefonen to gange da jeg ringer ind, 3 gang jeg ringede og banker i bordet og siger til dem at nu kommer jeg ( jeg havde veer med 1-2 minutet imellem og slim proppen var gået ) da jeg kommer ind på sygehuset måtte jeg til at starte med vente på en jordmoder, da der kommer en jordmoder gik hun meget ud og ind af undersøgelse stuen jeg lå på, da hun endelig fik undersøgt mig var jeg 8 cm åben, derefter forlader hun stuen igen og siger at hvis der bliver nået skal jeg ringe i klokken
  Hun nået kun lige ud af stuen, så fik jeg en ve som gjorde meget ondt, min veninde ringet i klokken, men hun kom ikke før veen var væk
  Alt hun siger da hun kommer tilbage er, jeg finder en føde stue, og når så igen og få nogle veer inden hun kommer tilbage
  Da hun kom igen fik vi af vide vi bare skulle gå hen på fødestuen ( vi vidste ikke helt nøjagtig hvor den var)
  Det var først da jeg kom hen på føde stuen at en anden jordmoder blev hos mig til jeg havde født, derefter så jeg hende ikke mere og blev kørt hen på barsels gangen hvor der først blev kigget ind til mig og min søn sent om aften og så igen næste dag om aften, så næsten 24 timer hvor der ingen var inde ved os

  Jeg er nu gravid igen og denne gang har jeg valgt at føde hjemme

 12. Pyha det er trist at høre deres beretninger 🙁
  Jeg var vist heldig da jeg fødte mine to i hhv ,09 og ’11 på Herlev. Det eneste jeg mærkede af besparelser var at jeg desværre ikke måtte overnatte på patienthotellet 2. Gang, selvom jeg egentlig meget gerne ville.
  Håber snart at politikerne får fingeren ud og øjnene op for det rødne sundhedsvæsen, som ildsjælene langsomt uddør i………

 13. Jeg kunne ikke se videoen til ende. Videoen er god dokumententation- kan den sendes til politikerne i mail, så de kan høre jordmødrenes dagligdag. Måske det kan gøre en forskel?

 14. Og så er der nogen der ikke forstår hvorfor vi ikke føder flere børn!! Jeg forstår det godt, og jeg er SÅ taknemlig for at have 2 sunde og raske børn hos mig idag, og SÅ taknemlig for at det ikke gik værre end det gjorde efter Marthas hurtige ankomst, da blodet væltede ud af mig. Jordemoder Sine, TAK fordi du virkede til at have tid til at holde på mit blod imens jeg blev kørt på operations bordet!!!
  Jeg så videoen til ende men græd efter få sekunder ❤️
  Sat som min status ved deling af videoen,

 15. Synes selv jeg have en god fødsel for nu snart 5 år siden, men jeg er sikker på at den manglende opmærksomhed og vejledning bla omk amning fra personalet (pga travlhed) på barselsgangen har været medvirkende til at jeg efterfølgende (da jeg var kommet hjem) fik en fødselsdepression. Jeg fik aldrig amningen på at køre og måtte efter at have forsøgt i en månedes tid give op. Den første måned som ny mor var så opslidende, jeg sad og græd, hver gang jeg skulle amme (hvilket var ca en gang i timen) fordi jeg ikke kunne finde ud af det og følte mig så utilstrækkelig. Kom efterfølgende i behandling da jeg var stærk nok til at sige til min sundhedsplejerske at der var noget galt. Kan huske jeg sagde til hende en dag:”det kan ikke passe at jeg skal græde så meget, det kan ikke passe at det er normalt”.

 16. Travlheden er skræmmende.

  Jeg er gravid, med komplicerede forløb bag mig og hele den debat der er omkring normeringerne skræmmer mig!

  Jeg er jordemoderen fra min anden fødsel evigt taknemmelig over ikke at afvise mig, selvom jeg ikke umiddelbart var langt i fødsel. Jeg er dem taknemmelige over at tilse mig med det samme da jeg kom ind. For faktum er at havde de bedt mig om at blive hjemme eller vente bare 5-10 min ved ankomsten til sygehuset, havde det kostet mit liv.

  Det viste sig at jeg ikke var i fødsel, men derimod havde en moderkageløsning, der havde udviklet sig til en fuld løsning på vej på sygehuset. Det kostede min søn livet, men tragedien havde trods alt været større hvis jeg også var død fra min store dreng.

  Nu er lægerne enige om at det er for farligt for mig at gennemføre en graviditet hjemme og jeg skal derfor indlægges for at kunne køres til kejsersnit med meget kort varsel. Men hvad hjælper det hvis der ikke er nogen der har tid til at se om jeg har brug for kejsersnittet NU eller tid til at lave det??

 17. Det er lidt skræmmende hvordan de skal spare alle steder, og især når det gælder menneskeliv og vores ve&vel. det bryder jeg mig bestmt ikke om. Man tænker man skal have en så tryg oplevelse som overhoved muligt under en fødsel, og jeg vil gerne indrømme at jeg bliver meget bange ved at tanken om at jeg skal føde mine børn, efter alle disse nedskæringer. det er bestemt ikke betryggende

  Cana, hvad er din mening om hjemmefødsler? og hvad hvis noget går galt når man føder hjemme?

 18. Forfærdelige beretninger. Har selv 2 komplicerede fødsler bag mig akutte kejsersnit. Har kun ros til overs for mine jordemødre og den ene fødselslæge. Den ene gang på trods af stor travlhed på afd. Håber jordemødrene får bedre forhold fremover, så de kan få faglig stolthed og overskud til at hjælpe til gode fødselsoplevelser tilbage!

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven