mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Danmarks første mælk i grøn karton

image Skærmbillede 2015-09-16 kl. 20.13.20

Lige så længe jeg kan huske, har mælk været en fast inkarneret del af min morgenrutine, på lige linie med tandbørstning. Det er der hver evig eneste morgen og har altid været det.

Da jeg var barn, var mælken sådan noget vi hentede hos den lokale bondemand i fem-liters spande et par gange om ugen. Mælken blev derhjemme hældt på flasker, som stod klar i køleskabet, hvor jeg, når mine forældre ikke så det, af og til, kunne finde på at ryste flasken før jeg tog en tår, så den øverstliggende fløde, ville blive blandet med mælken, i én stor kalorieholdig mælkeherlighed. Direkte fra ko til glas.

Sidenhen blev den fede “lige-fra-koen-mælk” erstattet af den gængse mælk på karton. Hos os, altid af den økologiske slags.

Særligt min far har altid gået højt op i økologi og bæredygtighed og jeg kan til stadighed blive benovet over, hvor sejt jeg synes det er, at min håndværkerfar i dén grad går op i, om verden er et sted der fremadrettet er sund at leve i. Han er en værre hippie in disguise, men ikke desto mindre, tager han hensyn i sine valg af fødevarer på en måde, som jeg kun kan beundre og gøre mit bedste for at tage til mig.

Derfor blev jeg så glad, da jeg for nogle uger siden opdagede den nye mælkekarton fra Arla Harmonie, som er kommet i en ny økologisk og miljørigtig udgave. Se selv med i videoen her:

Jeg synes det er ganske fortrinligt, at nogle velovervejede mennesker har tænkt det miljørigtige initiativ ind i både indholdet og emballagen! Det er sgu smart, hvis vi gerne vil værne om hinanden og naturen. Som jeg – og formentlig de fleste, hvis ikke alle, af jer der læser med – vil. Også selvom jeg ikke helt forstår Arlas slogan “Danmarks første mælk i grøn karton”, fordi det i mit univers tid tid og evighed vil være kærnemælk, som jeg forbinder med den grønne karton.

Kartonerne er (kun) værdimæssigt grønne – i virkeligheden ligner de en poleret version af ubleget papir, som jeg synes siger det hele; det lidt mere miljørigtige alternativ.

Og ja, jeg balancerer en liter letmælk på skulderen, på billedet ovenfor. Det er fuldstændigt samme teknik, som når man skal balancere shots, hvis nogen vil vide det.

Skriv din kommentar

Kommentarer (3)

  1. Hej Cana.
    Jeg bliver altså nød til at høre hvilket design øreringe det er du har på, på billedet?☺️
    Kh. Marie

  2. Må lige rette dig og sige at Gram Slot (som kan købes i rema) lææænge har solgt deres mælk i genbrugeligt emballage 🙂 men det er da kun godt at Arla følger trop.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven