mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Hvide busser, kærestebattle og 2 x 100.000

Skærmbillede 2015-09-18 kl. 19.29.18 Skærmbillede 2015-09-16 kl. 20.13.20

Det ville i virkeligheden være løgn, hvis jeg påstod, at jeg i det daglige er hyppig eller sågar garvet museumsgænger. Jeg ville gerne gå på museum ofte, men jeg gør det ikke. Af ganske uransagelige årsager i virkeligheden, for museumsbesøg giver stof til eftertanke og rig mulighed for refleksion over både fortid, nutid og fremtid. Derudover har Nationalmuseet her i København ofte nogle knaldlækre børnearrangementer om søndagen, som i dén grad kan anbefales på en regnvejrsdag, ligesom børnenes museum som har åbent de fleste dage, foruden mandag, kan anbefales til børn fra 4-års-alderen.

I den lidt mere alvorlige afdeling har Nationalmuseet lige nu en særudstilling, som hedder De Hvide Busser (som er dem på billedet ovenfor, som jeg forøvrigt har fundet på nationalmuseets hjemmeside her) og som handler om, hvordan frivillige i slutningen af 2.verdenskrig kørte til det krigshærgede tyskland for at redde danske og norske KZ-fanger ud af de grufulde fangelejre. En aktion der ialt reddede 17.000 menneskeliv! Udstillingen viser, hvordan vi allesammen kan være med til at gøre en forskel ved at gøre en frivillig indsats, som mange danskere i dag fx gør ved at samle ind til og hjælpe de mange flygtninge fra Syrien.

Som et ekstra tiltag til den højaktuelle og super spændende og – som altid, på nationalmuseet – fuldstændigt gratis udstilling, er der blevet søsat en konkurrence, hvor der udloddes tre præmier. Og hold nu fast, for det er altså noget der rykker.

Flere gange har jeg tippet om både sjove, nemme og gode konkurrencer, men denne, d’damer, overgår altså, efter min mening samtlige af de andre.

1.præmien: 100.000 kroner til dig selv + 100.000 kroner til en valgfri (blandt 25 udvalgte) humanitære organisationer

2.præmien: 20.000 kroner til dig selv + 20.000 kroner til en valgfri (blandt 25 udvalgte) humanitære organisationer

3.præmien: 10.000 kroner til dig selv + 10.000 kroner til en valgfri (blandt 25 udvalgte) humanitære organisationer

Det er lige før, at det er ligeså godt, som at sidde overfor Hans Pilgaard i Hvem vil være Millionær! Det er nemlig, udover at være en konkurrence med prægtige præmier også lidt af en hjernevrider, på den sjove måde, at deltage og jeg kan kun anbefale at sidde sammen med en ven (måske på to computere/smartphones, for at fordoble vinderchancerne) og “battle” hinanden lidt undervejs. Jeg tør næsten æde min gamle hat på, at det bliver drønhyggeligt.

For at deltage i konkurrencen kan I klikke jer ind lige HER, oprette en profil og gå igang med at “finde hvide busser” som er konkurrencens tema. Man skal klikke sig ind på de 25 humanitære organisationers hjemmeside og finde de hvide busser, som pludselig popper op på skærmen, skarpt efterfulgt af et spørgsmål vedrørende den pågældende organisation, som man forøvrigt ikke behøver besvare på tid og derfor godt kan drøfte med både en ven og med Hr. Google, hvis man vil. Det er helt ok.

Jeg vil skyde på, at en komplet deltagelse i konkurrencen, som kræver at man har fundet mindst 20 hvide busser, tager i omegnen af samme tid, som det tager de fleste deltagere i Hvem vil være millionær at stikke af med de obligatoriske 50.000.- som de fleste, mig bekendt, stikke afsted med. Fuldstændigt ligesom jeg forestiller mig, at konkurrencen og jagten på De Hvide Busser, er en mægtigt god sideaktivitet til Vild med Dans og snolder.

I De Hvide Bussers konkurrence kan man altså sidde derhjemme i stuen og på bedste Millionær-gæst-manér forsøge at svinge sig hen imod de 100.000 kroner – både til sig selv OG til velgørenhed. Helt ærligt, hvis dét ikke er god karma, så ved jeg sgu snart ikke hvad!

Skriv din kommentar

Kommentarer (3)

  1. Fed ide – måske skulle man besøge udstillingen ..

    Min morfar kom hjem med de hvide busser, han var politimand og blev taget med resten af styrken i 1943 ..

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven