mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Er det tid til en navneforandring?

Skærmbillede 2015-09-29 kl. 19.10.45

Da jeg sad der, en onsdag aften for lidt over et år siden og fik den fikse idé, at jeg ville oprette en blog, var det på alle måder ganske spontant og ganske uigennemtænkt. Derfor, da formularen jeg havde fundet, som det første ville have mig til at indtaste et blognavn, var jeg hurtig på aftrækkeren og valgte det første der slog mig ind. Mortilto.dk Mor til to. Ikke Mor-Tilto, som nogle ganske misvisende tror.

Mor-til-to.

For det var hvad jeg var, da jeg sad der med computeren i den ene hånd og en baby med modermælk i mundvigen, i den anden. Mor til mine to børn.

I de første mange måneder af bloggens levetid, var jeg på barsel, havde ammehjerne og kunne ikke tænke to sammenhængende tanker, hvis de skulle strække sig ud over egen matrikel. Noget der dog sidenhen har ændret sig. Meget, endda.

Så meget så jeg for eksempel, da jeg blev kontakt af en større virksomhed, som gerne ville hyre mig som fast gæsteblogger til deres familie/børnesegment, takkede nej. Nej, jeg vil ikke primært skrive om børn, flyverdragter og navnemærker i tøjet. Ikke her og ikke noget andet sted. Ikke nu.

Det er mig der driver denne blog, ikke mine børn. Den handler om moderen til de to, ikke børnene.  Selvfølgelig vil mine børn til tid og evighed, formentlig få spalteplads på bloggen, men alt er set ud fra mit perspektiv og handler om hvordan jeg oplever verden; herunder mine børn. Jeg vil gerne skrive om hvordan det er, at være nogens mor, men udelukkende i forhold til mig selv.

Jeg synes det er smadderdejligt at mange andre bloggere, som også har status af at være nogens mor, gerne deler ud af deres børn i rigelige mængder. Jeg vil bare ikke. Mine børn er selvfølgelig ingenlunde hemmelige og kommer formentlig aldrig til at blive “gemt væk” på de sociale medier eller på bloggen her, men de skal ikke være mine små modeller og det skal ikke være dem, der bærer bloggen. Det skal være mig. Som jeg faktisk også synes det er.

Jeg vil gerne skrive om at være nogens mor, men jeg vil helt ærligt – som det allerede har været tilfældet længe – også gerne skrive om alt muligt andet, som er relevant i mit liv.

Derfor har jeg overvejet, om jeg vil gøre klogt i, at skifte blognavn. For klarhedens skyld. Det trækker i mig, men jeg ved ikke helt om jeg tør.

Hvad siger I? Jeg vil virkelig sætte pris på input her, d’damer. Kom også gerne med jeres kommentarer, hvis spørgeskemaet ikke rammer plet, i forhold til jeres tanker.

Skriv din kommentar

Kommentarer (46)

 1. Jeg synes du skal beholde bloggens navn. Du er MOR til to og det det er dine oplevelser som mor du skriver om – også selvom dine børn ikke er med. For selvom drengene bliver passet, er du jo stadig MOR. Jeg synes det er fedt at følge dig som mor i forskellige situationer – både med og uden børn!
  Hilsen en anden mor til to!

 2. Kære Cana 🙂

  Jeg læser med på meget få blogs, men din er jeg inde på nærmest dagligt 🙂
  Jeg nyder din måde at skrive på, og jeg elsker dine “historier” 🙂 Og selvom jeg ikke er nået dertil endnu (mor-rollen that is), synes jeg, at det er enormt hyggeligt at læse om dine drenge – de er så enormt dejlige og jeg bliver så varm om hjertet, når jeg læser dine ord om og til dem – kærligheden er tydelig og det er så skønt!

  Jeg synes derfor, at du skal kalde bloggen lige hvad du ønsker, og lade den indeholde lige hvad du har lyst til – bare vi stadig får hyggelige historier om ungerne 😉

  Knus (ja sådan et får du lige virtuelt, selvom vi ikke kender hinanden)

  Ane

 3. Altså jeg stemte på den i midten, fordi den kom nærmest på hvad jeg mener.. Men hvis du vælger at gå væk fra mortilto, så syntes jeg stadig navnet ferment bære præg af dig, din måde at formulere dig på, din sjove humor. Ja altså jeg tror jeg syntes dit eget forslag med blot dit navn er kedeligt … 🙂
  Men uanset vil jeg fortsæt følge dig! Din blog er nemlig yderst underholdende og alsidig! Og ikke mindst så viser den også alt andet end perfektionisme! Og DET er FEDT! 🙂

  1. Ha ha ha, det kan der da være noget om. Jeg synes jo bare (også) ret godt om mit navn, meeeeen jeg er altså også begejstret for at være mortilto 😀

 4. Din blog skal hedde det, som DU synes. Selvom jeg forstår dine skrubler, så er du nu engang Cana B., men du vil også altid være mor til to. Jeg mener sagtens, at du kan ændre navnet, hvis det er det, du føler for. Hvilket det må være, siden du bringer det op her? Indholdet behøver jo ikke ændre sig med navnet? Din blok er frisk og dejlig at følge, og det ændrer navnet ikke på.

  1. Tak, Cecilie. Jeg HAR overvejet det – mest fordi jeg frygtede at (nye) læsere ville blive skuffede over den forholdsvist begrænsede mængde baby- og børnespam der er herinde i forhold til at bloggen hedder mortilto.dk 😀

 5. Jeg kan SÅ godt forstå dig og dine tanker. Faktisk har jeg selv lige været samme øvelse igennem og det krævede også mange spekulationer. Men jeg følte mig så låst fast i mit gamle navn: Børnetøjsindkøberen at jeg til sidst også groede lidt fast og ikke rigtig kunne få indlæggene ud.
  Anyway jeg er virkelig glad for at jeg skiftede og selvom det stadig er meget nyt og jeg nærmest først lige er gået live med det nye navn, så kan jeg mærke at det for mig var det rigtige.
  Skriv endelig til mig hvis du har brug for sparring, hvis du beslutter dig for at skifte 😉

  Kram fra Pernille
  Nu: http://www.pforpernille.com

 6. Jeg synes du skal bevare navnet og udvide emnerne! 🙂 Synes du er skide sjov og elsker at læse dine input – børn eller andet!

 7. Søde Cana
  Jeg har en lille kommentar til hvad jeg synes du skal hedde… Eller ikke hedde. For dengang jeg først lærte dig at kende i “mødregruppen” var det som Cana. Jeg vidste godt du dengang var mor til Jens, men jeg anede feks ikke at du var gift med Thomas B og jeg synes faktisk det var så skønt at kunne lære dig at kende som dig og kun dig. I mine øjne er du en frygtelig dejlig kvinde uanset om du er mor til to eller gift med Thomas B.
  Jeg ved at rent forretningsmæssigt er det, ærligt nok, sikkert fint nok at du kalder bloggen canabuttenschøn, men fra mit perspektiv er det DIG jeg vil følge – bare dig Cana – så jeg synes du bare skal kalde dig Cana.dk og derved holde fast i dig og kun dig, hverken som dine søde drenges mor eller som Thomas’ kone.
  Jeg håber du ved, at jeg skriver i en god mening – du behøver bare ikke andre end dig selv for min skyld.
  Stort kram Camilla F

  1. Hvor er du sød, Camilla. Dengang jeg startede bloggen overvejede jeg kort at bruge mit fulde navn, men slog det hen, netop fordi jeg ikke ville stå i lyset af min mand. Min tanke var nu – muligvis kæphøjt – at jeg nu har slået “mig selv” så meget fast i så mange bevidsthed, s jeg netop ikke længere “bare” er nogens kone 🙂
   Tak for dit input. Det betyder rigtigt meget.

   1. Jeg tror bestemt også du har slået dit navn godt og grundigt fast og har mange følgere der er absolut ligeglade med hvem du er gift med – og jeg synes heller ikke du bruger særligt meget krudt på at omtale Thomas som andet end din søde mand og ikke som “rockstar” eller hvordan jeres liv er fyldt af glamour, penge og førsteklasse… I virker som en helt almindelig familie, der tilfældigvis består af en far og en mor der begge er virkelig dygtige til at sætte ord sammen.

 8. Canabuttenschon er for langt. Kan den bare hede cana? Vi er altså nogle der indtaster navnet hver gang vi kigger forbi. Og ja det kan man ændre osv, men tænker at man jo skal komme her fast for at gøre det… Og at det lange navn måske derfor kan drille andre? 🙂

 9. I princippet synes jeg, at det er ligegyldigt hvad bloggen hedder – jeg skal nok læse med under alle omstændigheder 😉 – men alligevel synes jeg, at du skal lade den beholde navnet. Mortilto. Det er det, du er, men jeg har ikke indtrykket, at det kun er dine børn, du skriver om. Du fortæller åbent om alt andet og det synes jeg er fantastisk. Bliv ved med det! Om du skriver om din nylige polterabend, jeres børn eller dit job, så kan man aldrig tage fra dig, at du er mor til to skønne drenge – og de vil altid være en del af dig.
  Knus fra en mor til to piger.

 10. Jeg læser ikke mange blogs – men jeg elsker din blog
  Måden du skriver på og din humor – I love it !!!
  Skulle du skifte navn tænker jeg at skifte til dit eget lige ud af landevejen er måske lige vel meget til højrebenet….
  Forslag kunne være “CanaB” , “Fru Buttenschøn”, “Butten fruen” eller andre lidt mere skæve aliaser
  Hilsen en mor til to (twins )

 11. kære Cana.

  egentlig betyder det ikke det helt store for mig hvilket navn bloggen har, så længe du stadig beholder den skrive stil som du har nu, altså me det mener jeg at det hele ikke pludseligt ændre sig til at være snak om ting som ligger langt far hvad du plejer at blogge om. ( en blog jeg læste på ændrede sig pludseligt til en fashion blog mere end en modeblog, det var sært så der læser jeg ik rigtig med mere).. du ser det hele fra sådan et fint synspunkt, med ungerne i mente. det elsker jeg.

  såå kald du bare bloggen hvad du vil 😀
  kram

  1. hov , der skulle stå Mor blog. (en blog jeg læste på ændrede sig pludseligt til en fashion blog mere end en modeblog)

  2. Hvor er du sød, Nille! Uanset hvad, så kommer bloggen ikke til at ændre karakter mere end den allerede har gjort.
   Det er klart at bloggen udvikler sig sammen med mig, men den vil formentlig for altid være en blog om mit kvindeliv – både den del der handler om børn og om alt muligt andet 😀

 12. Jeg synes godt du kan ændre navnet. Du er jo ikke “kun” mor til 2, du er Cana der er så heldig at være mor til 2, gift med en dejlig mand, omgivet af dejlig familie og venner/veninder og du har dine udfordringer som jeg som mor til 2 elsker at følge med i, krumme tæer over, grine af, fundere over og mest af alt bare synes det er hyggeligt og afslappende/afvekslende læsning som bryder dagligdagens ræs.
  Hilsen morttilto twins på 6 år der dagligt giver grå hår/grin/tåre/bekymringer men mest af alt kys og kram

 13. Hej Cana. Du vil jo altid være nogens mor og du er netop mor til to skønne drenge. Du har tidligere i nogle indlæg brugt navnet MamaSchøn, det synes jeg vidner om en sjov blog uden ret mange hæmninger Jeg har stemt valgmulighed 2, da det er fløjtende ligegyldig for mig om den hedder det ene eller andet.
  Hvis du nu skifter navn, så sunes jeg der skal være en vis stemning over navnet, noget der signalerer at her er der ærlighed og masser af sjov.
  Hilsen en sønderjyde

 14. Jeg tilslutter mig; navnet er underordnet. Dit navn i sig selv er så stort nu, at Bloggen godt kan ændres.. dog vil jeg give sønderjyden ret! Måske lidt twist på navnet ikke ville skade. Selvfølgelig lever du af Bloggen nu. Men helt streng business behøver det måske ikke være 😉 kærlig hilsen en nordjyde ☺

  1. Ha ha ha, jeg ELSKER at der går egns-snak i den!! Og tak, Trine. Du har ret – helt business behøver det ikke være. Slet ikke faktisk 😀

 15. Hej skønne dig!!
  ELSKER din blog og følger med så tit jeg kan.
  Jeg synes bare at det andet blog navn bliver for langt, selvfølgelig lige gyldigt for mig, da du ligger på min startside.
  Ellers skulle du overveje “Cana”??
  Men forsæt det gode arbejde – Lovet!!

  Og så rigtig god bryllup, glæder mig til at se og høre detaljerne. Det er bare den fedeste dag, nyd den
  De kærligste hilsner herfra

 16. I starten skøjtede jeg hurtigt forbi din blog. Navnet signalerede for mig, at bloggen kredsede om babygylp og børnefamiliernes guldklumper, og hånden på hjertet… det er ikke mine favoritemner. Jeg er dog blevet fast læser og har haft mange gode grin og hyggestunder. Du skriver godt og underholdende. En navneændring kunne signalere, at bloggens emner ikke kun vedr. moderskabet

 17. Jeg synes mortilto.dk er et skide godt domænenavn. Nemt at stave, nemt at huske, og ganske beskrivende.

  Men jeg kan også godt forstå at du ikke lige synes det er verdens bedste navn hvis du gerne vil have bloggen i en anden retning. Men canabuttenschon.dk? Tænker umiddelbart at noget med lidt mere… spræl og gøgl ville afspejle din stil bedre? Canabuttenschon er både langt og svært at stave – ikke mindst fordi du skifter ø ud med o (det moderne internet kan fint klare et ø)

  Her ville det så være fint hvis jeg rent faktisk havde et kvalificeret bud på et alternativt navn. Men ak. Min hjerne finder kun på dårlige forslag som CanCana.dk. Ha ha, sorry

 18. Jeg stemmer for nyt navn:) Jeg vil personligt læse med lige gyldigt hvad – selvfølgelig! Men jeg ‘kender’ dig jo. Og de, der ikke kender dig, kan fejlagtigt tro, at du kun skriver om afføringskonsistens og putteritualer. Og tænk at de så skal gå glip af dig!!! Tanken er sørgelig!;)

 19. Søde Cana. Jeg er vild med din blog og din skrivestil. Jeg bliver altid i godt humør af dine indlæg.
  Navnet betyder ikke mest for bloggen, men jeg forstår din tvivl.
  Jeg oprettede også min blog efter få korte overvejelser og gav den et navn ud fra et kælenavn jeg har i forældregruppen på min datters skole.
  Det kan jeg godt fortryde nu, da bloggens navn slet ikke siger noget om indholdet, da ingen rigtig ved hvad en “doodle” er i den forstand jeg bruger det. Det er til planlægning af stort og småt. Men nogen tænker “krusedulle” og de fleste synes bare det er underligt.
  Så jeg overvejer også meget kraftigt at skifte navnet på min blog. Jeg vil gerne have et navn, som ikke indeholder ordet “mor”. Har masser af ideer igang, men ved ikke om jeg tør skifte. Nogen siger, at man mister følgere og nu er der endelig kommet lidt gang i den hos mig.
  Det problem har du så nok ikke – fedt for dig! Det er fuldt fortjent! 🙂
  Jeg synes din signatur på dine indlæg er så fantastisk. Så du kunne også kalde din blog “KysfraCana” eller et playoff fra det.
  Jeg håber, at du vælger det navn, som du bedst selv kan identificere dig med, og som du føler er langtidsholdbart.
  DIt navn er jo unikt og langtidsholdbart, så det kunne den sagtens få.
  God fornøjelse med overvejelserne! :heart_eyes:
  Knus fra Lone / DoodleMor

 20. Synes du skal beholde Mortilto.dk – og ikke fordi det skal være en mor-blog. ser det absolut ikke som en MOR-blog, du skriver om så mange andre sjove, informerende og aha emner… Men navnet er bare fedt – og passer ligesom til dig.

 21. mamaschon som en anden skrivet i en kommentar. Jeg synes det dækker meget godt, og leder tankerne hen på mamababapappa (som også er sådan sød og omsorgsfuld, men kan også være ret klodset).
  Jeg er ligeglad hvad bloggen hedder – men gik jeg ikke selv i lidt skrukketanker, så ville jeg nok ikke være klikket herind. :lion:

 22. Jeg tænker at du skal beholde mortilto fordi det allerede er et godt “brand” og fordi din blog, viser meget godt, at selvom man er mor til to handler livet også om andre ting. MEN dine indlæg indholder stadig meget om din familie og børn, naturligt nok, og det vil dit forslag til navneændring ikke antyde. Desuden har Jeg aldrig misforstået navnet mor til to og så er det dejligt nemt og kort at sige/skrive. 🙂 At folk her inde stemmer på det er lige meget er klart for de følger dig trofast. Spørgsmålet er om (og i så fald) hvilken betydning det vil få for evt. nye læsere. 🙂 Du virker til at være glad for forandringer men synes det synd det “går ud over” navnet på din blog denne gang 🙂 Når det er sagt vil jeg stadig læse med uanset hvad navnet bliver 🙂

 23. Jeg må gå til bekendelse og indrømme at jeg læste din blog i 4 måneder før jeg blev klar over at den hed mor-til-to! I mellemtiden var jeg overbevist om at det skulle udtales mor-tillo. (ja, to L´er)
  Jovist undrede jeg mig nok over det spøjse navn, men jeg blev jo hængende pga. det interessante indhold.
  For mit vedkommende er det underordnet hvad bloggen hedder, men jeg synes, at det er ærgerligt at navnet går tabt i øjets skimmende dans henover det sammensatte ord. Til gengæld er jeg helt tosset med forslaget mammaschøn – dét MÅ da være den gyldne mellemvej mellem mortilto og canabuttenschøn! 🙂

 24. Hvis du er bange for at dine besøgende glemmer dig, kan du jo altid sætte “mortilto.dk” til at omdirigere til “canabuttenschon.dk” (eller, det kan nogen fra BD hjælpe dig med, nok nærmere 😉 ) i den resterende tid hvor du ejer domænet 🙂

  Når dét så er sagt, så omtaler jeg dig som “Mor til To”, og ikke “Cana Buttenschøn” når jeg skal henvise til dig/fortælle om noget jeg har læst om hos dig, så rent brand-mæssigt tror jeg, det ville give mest mening at beholde mortilto.dk :blush:

 25. Alle andre hedder deres navn, men blogger om deres børn. Jeg synes det er sejt du gør det omvendte 😉 Hedder noget man tror kun handler om børn, men i virkeligheden så er det du skriver om dig selv.

 26. Jeg synes faktisk det ville være lidt synd at droppe mortilto.dk. Det lyder bare rigtig godt, og har allerede printet sig ind i min – og mange andres hjerner 😀
  Ikke at canabuttenschon.dk ikke ville det med tiden – mortilto er blot et rigtig godt brand.
  Jeg synes ikke det er misvisende at den hedder mortilto, selvom det ikke udelukkende handler om Jens og Peter. Men det giver et godt indblik i din hverdag allerede i overskriften, også selvom der er mange andre ting på bloggen end lige dine børn 🙂

  Det er blot mine tanker, håber du kan bruge det 😀
  P.s tak for en mega dejlig blog!

 27. Mor til to er det bedste bloggernavn! Jeg synes du er heldig med at have så godt et navn til din blog, og jeg tror der er en lang kø af andre mødre der gerne vil have så godt et navn til deres blog. Og en mors liv handler jo i den grad også om andre ting ligesom din blog også gør det, så navnet kunne ikke passe bedre.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven